Penthouse, huskänsla på taket mitt i staden försäljning under våren

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Olivedalsgatan 23

Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
7 250 000 kr
Avgift:
4 228 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 91 kvm
Våning:
6/6, hiss
Byggår:
1911
Adress:
Olivedalsgatan 23,
413 10 Göteborg
Intresserad av denna bostad - Patrik
Intresserad av denna bostad - Patrik

Beskrivning

PENTHOUSE, HUSKÄNSLA PÅ TAKET MITT I STADEN
Upplevelsen är att bo i ett eget hus med panoramautsikt över hustaken. Du bor högst upp med hiss. Det är tyst då penthouse har tre ytterväggar, tjockt och massivt golv samt gränsar till yttertaket. Skillnaden till att bo i ett eget hus är att du här bor mitt i staden och att det gemensamma underhållet sköts av föreningen. Det är ljust då det finns tre takfönster och två glasade dörrar till takterrassen med eftermiddagssol. Här har du utrymme för avkoppling, fest och aktiviteter.

Rumsbeskrivning: Lägenheten planeras att visas och säljas under våren 2019. För dig som är särskilt intresserade kan personlig visning göras redan nu.

Mot grannfastigheten finns en original tegelvägg från 1911 med en vitslammad murstock och öppen spis. Övriga väggar är vitmålade eller vitslammade. Brasan i den öppna spisen ger lugn och välbefinnande under ruggiga höst- och vinterkvällar. En eldriven frånluftsfläkt ser till att det är lagom drag i spisen. De öppna ytorna gör det enkelt att gruppera om möbleringen. Enhetlig askparkett finns i alla rum. Det är högt i taket, som mest typ 3 meter och minst 2 meter.

Köket ligger i centrum där ena sidan av den längsgående bänkskivan är bardisk för exempelvis frukost eller för gästerna som kan sitta där och smutta på en drink medan kvällens middag blir klar. Köksskåpen är glasade för att släppa igenom ljus från båda sidorna. Italienska granitskivor finns runt arbetsytorna.

Det finns ett mastersovrum och ett ytterligare sovrum. I anslutning till detta sovrum finns en walk in closet. Sovrummet har använts som tonårsrum, gästrum och nu senast som kontor.

Badrummet är stort, lite spaliknade med Tylö bastu och glasad duschkabin. Högt i tak med takfönster. Separat toalettrum. Enhetlig italiensk granit på väggar och golv.

På bottenplanet i huset finns tvättstugan. Hobbyverkstaden har plats för enklare reparationer och underhåll av cyklar mm. Ute på den lummiga gården finns olika sittgrupper, eldstad, lekplats och cykelparkeringar.

Till Slottsskogen är det bara 200 meter. Här kan man flanera eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor.

Kommunikationerna i området är mycket goda med Olivedalsgatans hållplatser där alla spårvagnar stannar, Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 7 250 000 kr

Avgift: 4 228 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 7,5%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1602.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6, hiss finns.

Byggår: 1911.

Storlek: 3 rum och kök, varav 1-2 sovrum. Boarea ca 91 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Uteplats: Takterrass i anslutning till vardagsrum med glasade dubbeldörrar, lugnt läge och kvällssol.

Bilplats: Boendeparkering eller garage i något av de två privata parkeringshusen i kvarteret.

Övriga byggnader: Cykelförråd, tvättstuga och hobbyverkstad.

Övrigt: Ingår källarförråd.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter