Såld

PENTHOUSE, VILLAKÄNSLA PÅ TAKET MITT I STADEN

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Olivedalsgatan 23

Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 228 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
91 kvm
Våning:
6/6, hiss
Byggår:
1911
Adress:
Olivedalsgatan 23,
413 10 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

PENTHOUSE, VILLAKÄNSLA PÅ TAKET MITT I STADEN

Upplevelsen är att bo i sin villa med panoramautsikt över hustaken. Du bor högst upp med hiss. Det är tyst då penthouse har tre ytterväggar, tjockt och massivt golv samt gränsar till yttertaket. Skillnaden till att bo i en villa är att du här bor mitt i staden och att det gemensamma underhållet sköts av föreningen. Lägenheten är genomgående från gård till gata. Det är ljust då det finns tre takfönster och två glasade dörrar till takterrassen med eftermiddagssol. Här har du utrymme för avkoppling, fest och aktiviteter.

Byggnaden är ett prisbelönt sekelskifteshus med 12 lägenheter. Med denna inramning ligger penthouse högst upp i skandinavisk design ritad av Kvarnströms Arkitektbyrå. I vardagsrummet finns den öppna spisen med en brasa som ger lugn och välbefinnande under ruggiga höst- och vinterkvällar. Veden är travad och färdigtorkad. De öppna ytorna gör det enkelt att gruppera om möbleringen. Säljaren har tagit det ett steg längre och satt hjul på möblerna i vardagsrummet.

Enhetlig askparkett finns i alla rum. Det är högt till tak, som mest ca 3 meter och minst ca 2 meter. Ena långsidan har en tegelröd yttervägg från 1911 med en vitslammad murstock och öppen spis. Övriga väggar är vitmålade eller vitslammade.

Lägenheten disponeras idag som 3 rum och kök, tidigare har kök och vardagsrum varit en yta och lägenheten har disponerats som 2 rum och kök.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 228 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 7,5%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen.

Information Bostad

Adress: Olivedalsgatan 23, 413 10 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1911

Lägenhetsnummer: 1602

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6. Hiss finns. Våningsplan 6 av 6. Högst upp i huset.

Storlek: 3 rum och kök varav 1-2 sovrum. Boarea 91 kvm.

Balkong/Uteplats: Takterrass i anslutning till vardagsrum med glasade dubbeldörrar, lugnt läge och kvällssol.

Övrigt: Ingår källarförråd.

Tillträdesdag: 2019-07-02 00:00:00

Information Förening

Förening: Bostadsrättsföreningen Vega 7. Föreningen är en bostadsrättsförening.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV och bredband: TV: COM Hem TiVo Mellan med 30 Tv-kanaler varav två HD kanaler. Bredband: 100 Mbit/s (obegränsad datatrafik), IP- telefoni (enbart samtalsavgift).

Parkering: Boendeparkering eller garage i något av de två privata parkeringshusen i kvarteret.

Övriga byggnader: Cykelförråd, tvättstuga och hobbyverkstad.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning