Såld

Ljus & luftig etagelägenhet med stor västerbalkong mot innergården

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Pärlstickaregatan 8

4:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 786 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 83 kvm
Våning:
4/4, hiss
Byggår:
2000
Adress:
Pärlstickaregatan 8,
416 58 Göteborg

Beskrivning

Högst upp i huset finner ni denna härliga etagelägenhet som präglas av rikligt ljusinsläpp från flera fönsterpartier. Lägenheten har mycket charm och en stor själ tack vare de två våningarna, samtidigt som den är modern och praktisk med många bekvämligheter. Tyst och lugnt läge med fönster mot innergårdar åt båda håll. Härlig västerbalkong med många soltimmar som vetter mot den grönskande innergården. Renoverat kök från 2017 och två helkaklade badrum. Här bor man i en lugn och fin miljö med en underbar grönskande innergård.

I Lunden bor ni i ett lummigt bostadsområde med trevliga gator och charmiga hus. Tvärgatan Danska vägen kantas av diverse mysiga butiker som mataffärer, café, konditori, möbelbutik och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen. En kort promenad bort ligger även Olskrokstorget och Redbergsplatsen med allehanda daglig service, levande torghandel samt goda kommunikationer som snabbt och smidigt tar dig in till city. Lockar skön natur och motion kan man promenera till Delsjöområdet på cirka 15 minuter.

Bostadens 83 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Via hiss eller trappor tar ni er upp till bostaden som ligger högst upp i huset. I hallen finns avhängning till höger samt en generös klädkammare för ytterligare förvaring. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett.

Vardagsrummet är en mysig plats där ni kan umgås med vänner och familj. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i rummet. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord, tv-möbel och matsalsbord. Från denna del av bostaden når ni den stora balkongen i högt, fritt västerläge. Utsikt över den grönskande innergården och en perfekt plats där ni kan njuta under sommarens härliga månader. Skulle ni önska skymma er för solen men ändå vistas ute så har ni en markis som täcker hela balkongen om så önskas.

Stilrent och trendigt kök som bjuder in till härlig matlagning tillsammans med vänner och familj. Goda arbetsytor och bra med förvaring i flertalet över– och underskåp. Inredningen är smakfullt utvald och består av grå köksluckor från Ikea tillsammans med rostfria beslag, vitt kakel på vägg lagd i fiskbensmönster och bänkskiva i svart granit. Vitvarorna består av induktionshäll, inbyggd ugn, kolfilterfläkt, diskmaskin och kyl och frys. Intill det härliga fönsterpartiet har ett matbord en given plats. Väggarna är målade i en snygg blå ton och på golvet ligger parkett.

På entréplan finner ni även ett helkaklat badrum. Väggarna är kaklade i vitt med ett blått parti i duschhörnan och på golvet ligger ljus klinker. Inredningen består av WC, handfat med kommod tillsammans med ovansittande spegelskåp, duschhörna och en handdukstork. Samt att ni i badrummet har en egen tvättavdelning med tvättmaskin och ett väldigt uppskattat städskåp, allt för att underlätta vardagssysslorna.

Via trappan tar ni er upp till etagevåningen. Allrummet här är rymligt och det rostfria staketet blir en snygg inredningsdetalj. Framme vid staketet kan ni blicka ned mot vardagsrum och balkongen. Detta våningsplan har även två mysiga sovrum, ett master med utrymme för en större dubbelsäng och förvaring via ett linneskåp. Snedtaket ger karaktär och väggarna är målade i ljus färg och på golvet finner vi parkett. Det andra sovrummet disponeras idag som barnrum men rummet passar lika bra som gästrum, arbetsrum eller kontor. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett. Förvaring via en garderobsvägg.

Precis utanför sovrummen finner ni ett helkaklat badrum. Vitt kakel på vägg med en gul fond tillsammans med beigt klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegel, spegelskåp samt ett badkar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 786 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten & kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 628 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 698 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,9%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 650 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 330 kr/mån, och hushållsel 320 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 312/1301.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, hiss finns.

Byggår: 2000.

Storlek: 4 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 83 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Senaste renovering/ombyggnad: 2018 Nytt handfat och kommod i badrummet på nedervåningen.
2017 Nytt kök och vitvaror från Ikea. Bänkskiva i sten och kakling utfört av fackmän. Samma år satte man även in nya skåp samt städskåpsinredning och bänkskiva i badrummet på nedervåningen.
2016 Ny inredning i klädkammaren samt platsbyggda garderober på övervåningen. Stommar från Ikea med dörrar i gran.
2015 Spackling och målning av tak och väggar i hall, vardagsrum och allrum utfört av fackmän. Målning av tak och väggar i båda sovrummen samt nya duschset i båda badrummen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Uteplats: Väl tilltagen balkong i västerläge med sol från lunch fram till solen går ner.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 98 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-10-05.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd.

Information Förening

Förening: Brf Vävlagaren. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 66 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Vävlagaren bildades strax innan fastigheten byggdes år 2000 och är belägen på Pärlstickaregatan 6-8 och Torkelsgatan 3-9 i stadsdelen Lunden i Göteborg. Föreningens fastighet består av fem sammanbyggda huskroppar som omringar en mycket trivsam innergård ihop med ett antal äldre fastigheter. Totalt finns 66 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Totalytan uppgår till 4 282 kvm.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns källarförråd att hyra (separat kösystem), gemensamt cykelförråd utomhus samt ett soprum med avfallssortering. Det finns ingen gemensam tvättstuga utan alla lägenheter har egen tvättutrustning.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Nabo Hem och Fastighet AB. Under 2016 ökade föreningen sina amorteringar och man gjorde även omläggning av lån som bidrog till bättre villkor och ränta. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-12-08).

Försäkring: Fastigheten är försäkrad i Länsförsäkringar Göteborg & Bohuslän.

Kommande/gjorda renoveringar: Löpande underhåll sker enligt underhållsplan med anpassningar till behov och verkliga förhållanden. Inga betydande renoveringar är planerade de närmsta två åren.
2019-2020 planerar föreningen att genomföra lagstadgad energideklaration, injustering av filter och ventilation samt OVK. Solpaneler på föreningens tak ska ses över för eventuell investering. Föreningen planerar även att se över fjärrvärmen samt värmeförlust fönster och isolering.
Gjorda renoveringar:
2008- Energideklaration gjordes.
2009 - Nytt fjärrsystem i garageporten samt att sophus och kulvertar målades.
2010 - Soprum renoverades samt installation av sophantering. Delar av fasad målades.
2012 - OVK besiktning.
2012-2015 - Renovering av innergården samt nya dräneringsrör utanför fastigheten.
2015 - Fläktsystemet har renoverats och justerats samt avloppsstammar och avloppsgrenar har spolats. Samma år tvättades samtliga fasader rena från algbeläggning och nedre delen av fasaderna mot Torkelsgatan
och Pärlstickaregatan har lagats och målats.
2016 - Ytterportar har slipats och lackerats, ny LED-belysning i alla gemensamma utrymmen samt nya postlådor på Torkelsgatan 7 och Pärlstickaregatan 6. Under året utfördes även en omfattande teknisk besiktning av hela fastigheten och en ny uppdaterad underhållsplan togs fram.
2018 utfördes ventilationsförbättringar.

Parkering: Föreningen förfogar över 17 garageplatser i anslutning till fastigheten. 6 av platserna har laddstolpar för elbilar. Kostnad för att hyra en plats är 700kr/månad. Till platserna är det kö.
På återvändsgatan, bakom huset finns garageplats att hyra för ca 700kr/månad av KAB Fastigheter.
Man kan även hyra garageplats via Ernst Rosén som har garage på Danska vägen.
I området finns även två timmars gratis parkering.

TV och bredband: Tv via Comhem, ingår i avgiften. Bredband via Comhem. Föreningen tittar på och ska snart ta beslut om de ska dra in fiber (2019-12-08).

Gårdsplats: I föreningen finns en trevlig lummig gårdsmiljö med uteplats samt gemensamma fruktträd och bärbuskar.

Övrigt: Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Senaste kontroll utfördes 2019-12-08.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning