Snart till salu

Gavellägenhet i charmigt landshövdingehus

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Jennieann Nyström
assisterande mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Gustavsplatsen 1J

2:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
2 450 000 kr
Avgift:
3 568 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 58 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Gustavsplatsen 1J,
416 69 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på karin.corneliusson@lundin.se.

Näst högst upp i ett charmigt landshövdingehus finner ni denna välplanerade tvåa med härligt gavelläge och fint ljusinsläpp. Lägenheten präglas av fina bevarade originaldetaljer som fiskbensparkett, spröjsade fönster, gjutjärnselement och bröstpanel. Generöst utformat vardagsrum med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck, ljust och trivsamt kök, rymligt sovrum samt helkaklat badrum. Landshövdingehuskvarteret Omberg I uppfördes mellan 1927 och 1929 i tjugotalsklassicistisk stil. Husen ramar in en stor, underbar och härligt grönskande innergård.

Mysiga Bagaregården är en stadsdel med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Bebyggelsen är en charmfull mix av villor, landshövdingehus och modernare arkitektur. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det cirka tio minuter att gå till Olskrokstorget där man finner fiskbodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera. Goda kommunikationer inom kort gångavstånd med både buss och spårvagn. Därtill är parkeringsmöjligheterna goda och det brukar inte vara något större problem att hitta en ledig plats.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens ca 58 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i två garderober och en klädkammare. Parkettgolv och ljus tapet.

Vardagsrummet har ett härligt gavelläge med fint ljusinsläpp från spröjsade fönster i två väderstreck. Vardagsrummet kan inredas med soffa, tv-möbel och matsalsbord. Fiskbensparkett och vitmålade väggar med ett fondparti i trä.

Trivsamt kök med köksinredning i vitt, bänkytor i trä samt stänkskydd i vitt kakel. Utrustningen består av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, diskmaskin samt kyl med frys. I köket ryms en matplats för fyra personer. Parkettgolv och väggar med vitmålad bröstpanel som har en ljusgrön tapet ovanför.

I sovrummet ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord och det finns även plats för garderober eller arbetshörna. Fiskbensparkett och vitmålade väggar. Ett fönster med spröjs bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med ljust kakel och dekorativ bård. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med draperi.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 450 000 kr

Avgift: 3 568 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och Telia triple play.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 1 300 kr. Andel i föreningen är 1,1811%. Andel av årsavgift är 1,1811%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 383 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 200 kr och hushållsel 183 kr.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bagaregården 18:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 54/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1929.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 58 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Tv och Bredband via Telia. Bredbandstelefoni (det fasta abonnemanget) Digitaltv (paketet Lagom) Bredband (100/10 Mbit/s via fiber) .

Bilplats: Inga parkeringsplatser som tillhör föreningen. Boendeparkering gäller i området. 2 tim gratis parkering på flertalet gator i området alt. avgiftsbelagd parkering. Observera skyltning.

Energideklaration: Energiprestanda 101 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2008-10-14. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd. Föreningen har en gemensam innergård med gårdshus som är utrustad med bland annat trädgårdsmöbler som under sommartid inbjuder till härliga grillkvällar med plats för stora sällskap samt lekplats för barnen lek.

Gemensamt cykel- och barnvagnsförråd beläget mellan uppgång D och E.

Gemensam tvättstuga i källaren belägen mellan uppgång H och I. Måndag till lördag finns tvättider mellan kl. 07:00 - 22:00 samt söndag mellan kl.10:00 - 22:00. Här kan man boka veckotvätt eller månadstvätt.

Sophantering finns precis utanför porten på Stockholmsgatan. Återvinningsstation för papper/tidningar, kartonger, plast, glas, metall och batterier finns vid parkeringsplatsen utanför Omberg 2.

Information Förening

Förening: HSB Brf Omberg nr 1 i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
I föreningen finns 93 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Omberg 1 ligger i stadsdelen Bagaregården där föreningen äger fastigheterna Bagaregården 18:1 med därpå uppförda bostadshus. Adresserna till fastigheten är Gustavsplatsen 1A-1N. Fastigheten byggdes 1927-29 och ritades av arkitekten Conny Nyquist som även ritat många andra byggnader i området under samma period. Föreningen är en av Göteborgs äldsta bostadsrättsföreningar, den fjärde av HSB. Kvarteret Omberg, de tre systerföreningarna som ligger längs med Stockholmsgatan, var bland de första fastigheterna med rinnande varmvatten i badrummen.

Föreningen består av 91 lägenheter med bostadsrätt. I föreningen finns allt mellan 1ROK - 4ROK. Den sammanlagda boytan i föreningen är 4467 kvm.

Föreningens ekonomi: HSB Brf Omberg 1 är en förening med en god och stabil ekonomi. Avgiften höjdes 2016-07-01 med 4 %. Vid årsskifet 2017/2018 höjdes avgifterna med 3%. Föreningen har en del större renoveringar framför sig så det kan bli aktuellt med en avgiftshöjning framöver. Beslut tas på styrelsemöte i slutet av oktober (2018-10-05).

Kommande/gjorda renoveringar: Genomförda renoveringar och underhållsarbeten: 1983: Stambyte 2011: Föreningen har under året lagt ner mer energi på att förbättra hemsidan för att använda denna som en viktig informationsportal gentemot medlemmarna. 2012: Kontroll av stammar. Rören kommer att kontrolleras igen längre fram för att se om de behöver åtgärdas. Enligt underhållsplanen ska stammarna bytas runt år 2030. 2012: Fönsterbyten. Samtliga lägenheter har fått sina gamla 2-glasfönster utbytta mot nya 3-glasfönster. Fördelen med de nya fönstren är att de isolerar bättre vilket gör att föreningen gör indirekta energibesparingar. 2013: Installation av moloker för sophantering. 2014: Takomläggning utfördes, renovering av samtliga trappuppgångar samtidigt gjordes en uppfräschning av tvättstuga samt källargång. 2014: Installation av en avgasare i undercentralen för att gynna värmecentralen. 2014: Föreningen bekostade besiktning av samtliga badrum i föreningen. Det var frivilligt för medlemmarna och ca 70 st. badrum som genomgick besiktning. 2015: Föreningen bekostade besiktning av samtliga badrum i föreningen som inte genomgick besiktning föregående år. Det var frivilligt för medlemmarna och 5 st. badrum genomgick besiktning. Totalt har ca 75 st av föreningens badrum besiktats. 2015: Från den 30 nov ingår bredband 100/10 Mbit/s kollektivt i boendet, innan var hastigheten 10 Mbit/s 2016: Asfaltering mellan Omberg 1 samt Omberg 2 för att laga ett hål. 2016: Filmning av stammar utförd. 2017: OVK. 2017-2018 relining av avloppsstammarna i bottenplattan.

Framtida renoveringar och underhållsarbeten: Enligt underhållsplan ska fasadbyte genomföras år 2020.

Gårdsplats: Föreningen har en gemensam innergård som är utrustade med bland annat trädgårdsmöbler som under sommartid inbjuder till härliga grillkvällar med plats för stora sällskap samt lekplats för barnen lek. Nyrenoverat och mysigt lusthus på gården gemensamt för medlemmar.

Östra Centrum

Stadsnära, härliga skogspromenader och söta badVälkommen till de östra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de mysiga stadsdelarna Bagaregården, Lunden, Olskroken, Strömmensberg, Munkebäck, Björkekärr, Örgryte och Kallebäck. Alla stadsdelar erbjuder en närhet till både storstadslivet och naturen och här är det oavsett ålder och skede i livet lätt att skapa sig ett trivsamt boende. De fina grönområdena Delsjöreservatet, Skatås och Härlanda Tjärn är alla härliga platser för motion, bad och rekreation i vidsträckt natur.

Bagaregården

Bagaregården är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av landshövdingehus och fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Här bor man bland annat nära Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café. Vid Redbergsplatsen som är en knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer samt vid Olskroken finns ett stort utbud av butiker och restauranger.

Lunden

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker, caféer och matställen, däribland Lejonet & Björnen med sin berömda glass. Här blandas charmiga landshövdingehus från 1920-talet med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

Olskroken

I Olskroken blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan. Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel med flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Här finns även butiker, matställen, vårdmottagningar och apotek.
Gröna oaser finner man exempelvis vid Östra kyrkogården, i Gubberoparken, Redbergsparken och Delsjöreservatet.

Strömmensberg

Strömmensberg ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. De höga funkishusen bildar områdets karaktäristiska silhuett och här omges man av grönskande gårdar och omgivningar. I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker. Även Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café finns i närheten.

Munkebäck

Munkebäck är omgivet av vackra naturmiljöer och har en varierad bebyggelse bestående av höghus, landshövdingehus och villaområden. Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, däribland är bageriet Lilla Sur och mysiga Café Oizo väl värda ett besök. Vid Munkebäcksmotet finns köpcentrat Torpavallen med ett stort utbud av shopping, träning och service. Vacker natur finns på nära avstånd och för Munkebäcksborna ligger vackra Härlanda Tjärn närmast till hands.

Björkekärr

Björkekärr är ett idylliskt och naturnära område bestående av både villor och låga flerfamiljshus. Kvarteren erbjuder trevlig torghandel och närbutiker vid Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget. Här bor man nära det stora Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn. Områdets trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar.

Örgryte

Örgryte är ett genuint och klassiskt område med lång historia, som ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Här finns en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt och stadsnära område i utkanten av Örgryte, som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet och dess fina golfbana som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum. Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger. verksamheter.

I Östra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en lummig småstadsmiljö med både sjöar och grönska inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter