Såld

Gavellägenhet i charmigt landshövdingehus

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Gustavsplatsen 1J

2:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 669 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 58 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Gustavsplatsen 1J,
416 69 Göteborg

Beskrivning

Näst högst upp i ett charmigt landshövdingehus finner ni denna välplanerade tvåa med härligt gavelläge och fint ljusinsläpp. Lägenheten präglas av fina bevarade originaldetaljer som fiskbensparkett, spröjsade fönster, gjutjärnselement och bröstpanel. Generöst utformat vardagsrum med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck, ljust och trivsamt kök, rymligt sovrum samt helkaklat badrum. Landshövdingehuskvarteret Omberg I uppfördes mellan 1927 och 1929 i tjugotalsklassicistisk stil. Husen ramar in en stor, underbar och härligt grönskande innergård.

Mysiga Bagaregården är en stadsdel med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Bebyggelsen är en charmfull mix av villor, landshövdingehus och modernare arkitektur. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det cirka tio minuter att gå till Olskrokstorget där man finner fiskbodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera. Goda kommunikationer inom kort gångavstånd med både buss och spårvagn. Därtill är parkeringsmöjligheterna goda och det brukar inte vara något större problem att hitta en ledig plats.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens ca 58 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i två garderober och en klädkammare. Parkettgolv och ljus tapet.

Vardagsrummet har ett härligt gavelläge med fint ljusinsläpp från spröjsade fönster i två väderstreck. Vardagsrummet kan inredas med soffa, tv-möbel och matsalsbord. Fiskbensparkett och vitmålade väggar med ett fondparti i trä.

Trivsamt kök med köksinredning i vitt, bänkytor i trä samt stänkskydd i vitt kakel. Utrustningen består av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, diskmaskin samt kyl med frys. I köket ryms en matplats för fyra personer. Parkettgolv och väggar med vitmålad bröstpanel som har en ljusgrön tapet ovanför.

I sovrummet ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord och det finns även plats för garderober eller arbetshörna. Fiskbensparkett och vitmålade väggar. Ett fönster med spröjs bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med ljust kakel och dekorativ bård. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med draperi.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 669 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och Telia triple play.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 1 300 kr. Andel i föreningen är 1,1811%. Andel av årsavgift är 1,1811%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 383 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 200 kr och hushållsel 183 kr.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bagaregården 18:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 54/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1929.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 58 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Tv och Bredband via Telia. Bredbandstelefoni (det fasta abonnemanget) Digitaltv (paketet Lagom) Bredband (100/10 Mbit/s via fiber) .

Bilplats: Inga parkeringsplatser som tillhör föreningen. Boendeparkering gäller i området. 2 tim gratis parkering på flertalet gator i området alt. avgiftsbelagd parkering. Observera skyltning.

Energideklaration: Energiprestanda 101 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2008-10-14. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd. Föreningen har en gemensam innergård med gårdshus som är utrustad med bland annat trädgårdsmöbler som under sommartid inbjuder till härliga grillkvällar med plats för stora sällskap samt lekplats för barnen lek.

Gemensamt cykel- och barnvagnsförråd beläget mellan uppgång D och E.

Gemensam tvättstuga i källaren belägen mellan uppgång H och I. Måndag till lördag finns tvättider mellan kl. 07:00 - 22:00 samt söndag mellan kl.10:00 - 22:00. Här kan man boka veckotvätt eller månadstvätt.

Sophantering finns precis utanför porten på Stockholmsgatan. Återvinningsstation för papper/tidningar, kartonger, plast, glas, metall och batterier finns vid parkeringsplatsen utanför Omberg 2.

Information Förening

Förening: HSB Brf Omberg nr 1 i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 93 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Omberg 1 ligger i stadsdelen Bagaregården där föreningen äger fastigheterna Bagaregården 18:1 med därpå uppförda bostadshus. Adresserna till fastigheten är Gustavsplatsen 1A-1N. Fastigheten byggdes 1927-29 och ritades av arkitekten Conny Nyquist som även ritat många andra byggnader i området under samma period. Föreningen är en av Göteborgs äldsta bostadsrättsföreningar, den fjärde av HSB. Kvarteret Omberg, de tre systerföreningarna som ligger längs med Stockholmsgatan, var bland de första fastigheterna med rinnande varmvatten i badrummen.

Föreningen består av 91 lägenheter med bostadsrätt. I föreningen finns allt mellan 1ROK - 4ROK. Den sammanlagda boytan i föreningen är 4467 kvm.

Föreningens ekonomi: HSB Brf Omberg 1 är en förening med en god och stabil ekonomi. Vid årsskiftet 2017/2018 höjdes avgifterna med 3%. Föreningen har en del större renoveringar framför sig så det kan bli aktuellt med en avgiftshöjning framöver. Beslut tas på styrelsemöte i slutet av oktober (2018-10-05).

Kommande/gjorda renoveringar: Genomförda renoveringar och underhållsarbeten: 1983: Stambyte 2011: Föreningen har under året lagt ner mer energi på att förbättra hemsidan för att använda denna som en viktig informationsportal gentemot medlemmarna. 2012: Kontroll av stammar. Rören kommer att kontrolleras igen längre fram för att se om de behöver åtgärdas. Enligt underhållsplanen ska stammarna bytas runt år 2030. 2012: Fönsterbyten. Samtliga lägenheter har fått sina gamla 2-glasfönster utbytta mot nya 3-glasfönster. Fördelen med de nya fönstren är att de isolerar bättre vilket gör att föreningen gör indirekta energibesparingar. 2013: Installation av moloker för sophantering. 2014: Takomläggning utfördes, renovering av samtliga trappuppgångar samtidigt gjordes en uppfräschning av tvättstuga samt källargång. 2014: Installation av en avgasare i undercentralen för att gynna värmecentralen. 2014: Föreningen bekostade besiktning av samtliga badrum i föreningen. Det var frivilligt för medlemmarna och ca 70 st. badrum som genomgick besiktning. 2015: Föreningen bekostade besiktning av samtliga badrum i föreningen som inte genomgick besiktning föregående år. Det var frivilligt för medlemmarna och 5 st. badrum genomgick besiktning. Totalt har ca 75 st av föreningens badrum besiktats. 2015: Från den 30 nov ingår bredband 100/10 Mbit/s kollektivt i boendet, innan var hastigheten 10 Mbit/s 2016: Asfaltering mellan Omberg 1 samt Omberg 2 för att laga ett hål. 2016: Filmning av stammar utförd. 2017: OVK. 2017-2018 relining av avloppsstammarna i bottenplattan.

Framtida renoveringar och underhållsarbeten: Enligt underhållsplan ska fasadbyte genomföras år 2020.

Gårdsplats: Föreningen har en gemensam innergård som är utrustade med bland annat trädgårdsmöbler som under sommartid inbjuder till härliga grillkvällar med plats för stora sällskap samt lekplats för barnen lek. Nyrenoverat och mysigt lusthus på gården gemensamt för medlemmar.

Bagaregården

småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser


I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.
Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. I Pellerins margarinfabrik, som grundades 1895, finns idag kontorslokaler.


Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter