Såld

Gavellägenhet i charmigt landshövdingehus

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Gustavsplatsen 1J

2:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 669 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 58 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Gustavsplatsen 1J,
416 69 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Näst högst upp i ett charmigt landshövdingehus finner ni denna välplanerade tvåa med härligt gavelläge och fint ljusinsläpp. Lägenheten präglas av fina bevarade originaldetaljer som fiskbensparkett, spröjsade fönster, gjutjärnselement och bröstpanel. Generöst utformat vardagsrum med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck, ljust och trivsamt kök, rymligt sovrum samt helkaklat badrum. Landshövdingehuskvarteret Omberg I uppfördes mellan 1927 och 1929 i tjugotalsklassicistisk stil. Husen ramar in en stor, underbar och härligt grönskande innergård.

Mysiga Bagaregården är en stadsdel med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Bebyggelsen är en charmfull mix av villor, landshövdingehus och modernare arkitektur. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det cirka tio minuter att gå till Olskrokstorget där man finner fiskbodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera. Goda kommunikationer inom kort gångavstånd med både buss och spårvagn. Därtill är parkeringsmöjligheterna goda och det brukar inte vara något större problem att hitta en ledig plats.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens ca 58 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i två garderober och en klädkammare. Parkettgolv och ljus tapet.

Vardagsrummet har ett härligt gavelläge med fint ljusinsläpp från spröjsade fönster i två väderstreck. Vardagsrummet kan inredas med soffa, tv-möbel och matsalsbord. Fiskbensparkett och vitmålade väggar med ett fondparti i trä.

Trivsamt kök med köksinredning i vitt, bänkytor i trä samt stänkskydd i vitt kakel. Utrustningen består av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, diskmaskin samt kyl med frys. I köket ryms en matplats för fyra personer. Parkettgolv och väggar med vitmålad bröstpanel som har en ljusgrön tapet ovanför.

I sovrummet ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord och det finns även plats för garderober eller arbetshörna. Fiskbensparkett och vitmålade väggar. Ett fönster med spröjs bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med ljust kakel och dekorativ bård. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med draperi.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 669 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och Telia triple play.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 1 300 kr. Andel i föreningen är 1,1811%. Andel av årsavgift är 1,1811%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 383 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, och hushållsel 183 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bagaregården 18:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 54/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1929.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 58 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Tv och Bredband via Telia. Bredbandstelefoni (det fasta abonnemanget) Digitaltv (paketet Lagom) Bredband (100/10 Mbit/s via fiber) .

Bilplats: Inga parkeringsplatser som tillhör föreningen. Boendeparkering gäller i området. 2 tim gratis parkering på flertalet gator i området alt. avgiftsbelagd parkering. Observera skyltning.

Energideklaration: Energiprestanda 101 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2008-10-14.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd. Föreningen har en gemensam innergård med gårdshus som är utrustad med bland annat trädgårdsmöbler som under sommartid inbjuder till härliga grillkvällar med plats för stora sällskap samt lekplats för barnen lek.

Gemensamt cykel- och barnvagnsförråd beläget mellan uppgång D och E.

Gemensam tvättstuga i källaren belägen mellan uppgång H och I. Måndag till lördag finns tvättider mellan kl. 07:00 - 22:00 samt söndag mellan kl.10:00 - 22:00. Här kan man boka veckotvätt eller månadstvätt.

Sophantering finns precis utanför porten på Stockholmsgatan. Återvinningsstation för papper/tidningar, kartonger, plast, glas, metall och batterier finns vid parkeringsplatsen utanför Omberg 2.

Information Förening

Förening: HSB Brf Omberg nr 1 i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB Brf Omberg 1 ligger i stadsdelen Bagaregården där föreningen äger fastigheterna Bagaregården 18:1 med därpå uppförda bostadshus. Föreningen består av 91 lägenheter med bostadsrätt. I föreningen finns allt mellan 1ROK - 4ROK. Den sammanlagda boytan i föreningen är 4467 kvm. Adresserna till fastigheten är Gustavsplatsen 1A-1N. Fastigheten byggdes 1927-29 och ritades av arkitekten Conny Nyquist som även ritat många andra byggnader i området under samma period. Föreningen är en av Göteborgs äldsta bostadsrättsföreningar, den fjärde av HSB. Kvarteret Omberg, de tre systerföreningarna som ligger längs med Stockholmsgatan, var bland de första fastigheterna med rinnande varmvatten i badrummen.

Gemensamma utrymmen: Gemensamt cykel- och barnvagnsförråd beläget mellan uppgång D och E. Gemensam tvättstuga i källaren belägen mellan uppgång H och I. Måndag till lördag finns tvättider mellan kl. 07:00 - 22:00 samt söndag mellan kl.10:00 - 22:00. Här kan man boka veckotvätt eller månadstvätt. Mellan utgången mot Stockholmsgatan och uppgång D ligger det gemensamma cykelrummet. Sophantering finns precis utanför porten på Stockholmsgatan. Återvinningsstation för papper/tidningar, kartonger, plast, glas, metall och batterier finns vid parkeringsplatsen utanför Omberg 2. Föreningen har en gemensam innergård med lusthus och trädgårdsmöbler som under sommartid inbjuder till härliga grillkvällar med plats för stora sällskap samt lekplats för barnlek.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har en god och stabil ekonomi med väldigt låg belåning.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
De renoveringar som planeras framöver är:
Hösten 2020 planeras fasadmålning.
ca 2027 Renovering skorstenar.
ca 2030 Byte av stående stammar för vatten och avlopp.

Urval av genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
1983 genomfördes stambyte
2012 Kontroll av stammar. Rören kommer att kontrolleras igen längre fram för att se om de behöver åtgärdas. Enligt underhållsplanen ska stammarna bytas runt år 2030. Samma år installerades nya 3-glasfönster.
2013 Installation av moloker för sophantering.
2014 Takomläggning utfördes, renovering av samtliga trappuppgångar samtidigt gjordes en uppfräschning av tvättstuga samt källargång. Samma år installerades en avgasare i undercentralen för att gynna värmecentralen samt en besiktning utfördes av badrummen i föreningen. Det var frivilligt för medlemmarna och ca 70 badrum genomgick besiktning.
2015 Föreningen besiktade ytterligare 5 badrum.
2016 filmning av stammar.
2017-2018 relining av avloppsstammarna i bottenplattan.
2019 spolning av stående stammar.
2020 radonmätning genomförd med godkända resultat. Under samma år genomfördes besiktning och åtgärder av vissa takfönster. Det genomfördes även byte av undertaksplatta vid entrén.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Boendeparkering gäller i området. 2 tim gratis parkering på flertalet gator i området alt. avgiftsbelagd parkering. Observera skyltning.

TV och bredband: Föreningen har en gemensam gruppanslutning med Telia Fiber. I avgiften ingår digital-tv (paketet Lagom), bredband (100/100 Mbit/s via fiber) samt bredbandstelefoni (det fasta abonnemanget).

Gårdsplats: Förningen har en stor gemensam innergård med gräsytor, planteringar, stenläggning, lusthus och grillplatser.

Övrigt: För att bygga upp på vinden, köpa loss vindsutrymme och bygga upp etage krävs ett stämmobeslut på årsstämman. Man måste alltså lämna in en motion till årsstämman, vilken också måste godkännas på stämman. Föreningen har i dagsläget ett stort intresse från flera medlemmar om att bygga upp. För mer information kontakta föreningens styrelse.

För mer information besök gärna föreningens hemsida www.omberg1.se.

Bagaregården

småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser


I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.
Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. I Pellerins margarinfabrik, som grundades 1895, finns idag kontorslokaler.


Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning