Såld

Öppen planlösning och inglasad balkong i sydväst

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Barbro Hörbergs gata 1

3:a Örgryte / Torp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 188 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 81 kvm
Våning:
1/3, hiss
Byggår:
2016-2017
Adress:
Barbro Hörbergs gata 1,
41249 Göteborg

Beskrivning

Nu har ni chansen att förvärva denna moderna och nyproducerad trea med välplanerade kvadratmeter och inglasad balkong! Bostaden har ett fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier i tre väderstreck. Enhetliga ytskikt såsom vitpigmenterad trestavig askparkett och ljusa väggar är genomgående och lämnar en neutral bas för er att inreda efter. Ni erbjuds kök och vardagsrum i en öppen och social planlösning vilket bjuder in till samvaro och gemenskap. Härifrån når ni även bostadens inglasade balkong som blir till ett extra rum under årets sommarmånader. Köket är välutrustat med moderna materialval. Det finns bra avställningsytor och praktisk förvaring bakom gråa luckor. Lättmöblerade ytor med plats för både matbord och soffgrupp med tillhörande möblemang. Två bra sovrum med varsin skjutdörrsgarderob, de ena sovrummet disponeras idag som barnrum, men för den som önskar gästrum, kontor och eller en exklusiv klädkammare går det lika bra. Till sist finner ni ett generöst helkaklat badrum intill hallen, med egen tvättavdelning underlättar vardagssysslorna. Här har ni en bostad där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron!

Till bostaden följer en garageplats för den som önskar!

Granne med Stora Torp och slottsträdgården växer Brf Synvillan fram och är ett familjevänligt kvarter i ett av stans mest attraktiva lägen. Synvillan är dessutom Svanenmärkt och omges av en naturlig grönska som ger en inbjudande och exklusiv atmosfär. Här är det bara att stiga utanför dörren och ha lika nära lugnet i löpspåret som det pulserande livet i innerstaden.

Området kring Örgryte Torp har otroligt mycket att erbjuda. Bakom bostadsområdet ligger natursköna området Stora Torp med anor från Gustav Wasas tid. Här kan man hämta kraft ur den vackra och grönskande miljön med en skogspromenad. I närheten ligger Skatås friluftsområde och badplatserna vid Delsjön. Bra kommunikationer in till stan erbjuds via femmans spårvagn som tar dig in till Avenyn på ca 10 minuter. Det finns dessutom fina gång- och cykelvägar hela vägen in till centrum. Focushuset vid Liseberg har all service man kan tänkas behöva såsom apotek, systembolag, frisör samt en av Göteborgs mest välsorterade matbutiker. På motsatt sida Delsjövägen ligger Bö centrum och i närheten ligger Ekmanska vårdcentral. I området finns två förskolor och det finns även ett flertal bra skolor; Skårsskolan, Kärralundsskolan, Gamla och Nya Lundenskolan samt Böskolan och Montessoriskolan Casa. Trots att området är grönskande och rofyllt tar man sig snabbt ut på de stora lederna med bil.

Rumsbeskrivning : Bostadens 81 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta klivet in i bostaden och ni möts av en härlig rymd och ljus som flödar fritt från flera stora fönsterpartier. Det finns gott om förvaring via både hatthylla och skjutdörrsgarderob. Möblerbar hall intill för ytterligare förvaring för den som önskar.

Vidare in möts ni av en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Vardagsrumsdelen erbjuder möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp och bord samt ett matsalsbord för minst 8 sittande gäster. Perfekt vid större familjemiddagar och kalas. Genomgående i hela bostaden är vitmålade väggar tillsammans med vitpigmenterad trestavig askparkett. Från vardagsrumsdelen når ni även bostadens stora inglasade balkong i härligt sydväst-läge. Möblera gärna med bord och stolar för att enkelt kunna sitta ned och njuta av solens strålar från lunch till kväll.

Köket bjuder in till härlig matlagning. Gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över - och underskåp. Inredningen är från Marbodal med en platsbyggd känsla och går i ljusgrått med köksluckor i spegel. Ovan den mörka bänkskivan i laminat sitter vitt kakel. En charmig köksö med plats för två barstolar som både hjälper till med förvaring och låter gästerna sitta bredvid när kocken lagar mat. Samtliga vitvaror är från märket Siemens och består av induktionshäll, köksfläkt, inbyggd mikro, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin och fullstor kyl och frys i rostfritt.

Bostaden erbjuder två bra sovrum i varierande storlek. Master bedroom erbjuder plats för en extra stor dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Stor skjutdörrsgarderob tar hand om förvaringen av kläder och skor. Det mindre sovrummet disponeras idag som barnrum, härligt beläget i gavel med stora fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljusinsläpp. för den som önskar ett gästrum, kontor eller en exklusiv klädkammare går det lika bra.

Ett generöst tilltaget helkaklat badrum finner ni intill hallen. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger grått klinker med golvvärme. Inredningen består av WC, handfat med kommod tillsammans med ovansittande spegelskåp, duschhörna med vikbara väggar i glas. Här har ni även en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Överskåp och bänkskiva hjälper till med förvaringen och underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 188 kr/mån. I avgiften ingår värme och kabel-tv. Ett obligatoriskt tillägg om 167 kr/mån för Bredband tillkommer.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,18%. Andel av årsavgift är 1,38233%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 454 kr/mån fördelat enligt följande:
Vatten/avlopp 193 kr/mån, och hushållsel 261 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Torp 50:7.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, hiss finns.

Byggår: 2016-2017.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 81 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Fastigheten är ansluten till fibernät via Com Hem. Lägenheterna är förberedda för bredband, IP-telefoni och digital-TV. Kostnaden för grundutbudet ingår i månadsavgiften, därutöver går det att beställa ett utökat abonnemang som betalas av lägenhetsinnehavaren. Internet: Fastigheten är ansluten till fibernät via Com Hem.

Uteplats: Balkong i sydväst.

Bilplats: Till lägenheten hör en garageplats för den som önskar, i anslutning direkt under bostaden. Föreningen förfogar över 57 garageplatser. Det kostar ca 1250kr/mån att hyra en plats och det är ca 6-7 personer i kö.

Övriga byggnader: Alla lägenheter har ett eget förråd i källaren. Storleken är ca 4 kvm.
Samtliga trappuppgångar har eget cykel-/förråd- och barnvagnsrum.
Föreningen har även ett eget miljörum.

Information Förening

Förening: Brf Synvillan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 87 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen har fått namnet Synvillan, efter Göteborgshumorns namn på Sveriges Televisions och Sveriges Radios före detta lokaler, som tidigare låg på samma plats. Barbro Hörbergs Gata kommer till minne av viskompositören och sångerskan Barbro Hörberg. Brf Synvillan registrerades av Bolagsverket 2012-12-15. Det är en nybyggnad av 87 bostadsrättslägenheter i två flerbostadshus på fastigheten Göteborg Torp 50:7. Lägenheterna är fördelade på: 1 rok á 10 st, 1,5 rok á 2 st, 2 rok á 26 st, 3 rok á 20 st, 4 rok á 24 st, 5 rok á 5 st. Den totala boarean uppgår till ca 6 837 kvm. Byggprojektet genomfördes på totalentreprenad av Skanska Sverige AB.

Gemensamma utrymmen: Alla lägenheter har ett eget förråd i källaren, storleken är ca 4 kvm. Samtliga trappuppgångar har eget cykelförråd och barnvagnsrum. Föreningen har ett eget miljörum. Föreningen har planer på att föreningslokalen ska kunna hyras av medlemmarna, exempelvis som övernattningslägenhet.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Föreningen har en stark ekonomi. Föreningen hade en avgiftsfri månad under januari 2020. Medel reservers årligen till det planerade underhållet.
I avgiften ingår värme och kallvatten. Ett obligatoriskt tillägg om 167 kr/mån för tv, bredband och IP-telefoni tillkommer. Utöver detta tillkommer även kostnad för varmvatten och el som regleras kvartalsvis efter faktisk förbrukning.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Då fastigheterna är nybyggda gäller fortfarande garantin och inga renoveringar är därför planerade i dagsläget.
2018 tog föreningen fram bygglov för inglasning av balkonger.
2019 utfördes 2-års garantibesiktning samt energideklaration.

Parkering: Föreningen förfogar över 57 garageplatser. Till vissa lägenheter hör en garageplats och då medföljer den lägenheten vid försäljning om så önskas. Andrahandsuthyrning är inte tillåtet, så för de som inte önskar parkeringsplats tillfaller den kösystemet. Det kostar ca 1 250 kr/mån att hyra en plats och det är ca 6-7 personer i kö. Föreningen diskuterar att sätta upp laddpunkter på samtliga parkeringsplatser i garaget.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till fibernät bredband, IP-telefoni och digital-TV via Comhem. Obligatoriskt tillägg till avgiften om 167kr/mån.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägande med minsta andel 33 %.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning