Såld

Toppmodern 2:a högst upp i huset

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Monsungatan 81

2:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 696 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 42,5 kvm
Våning:
8/8, hiss
Byggår:
2018
Adress:
Monsungatan 81,
417 66 Göteborg
Nytt och fräscht
Nytt och fräscht
Inglasad balkong
Inglasad balkong
Utsikten kommer bli desto bättre när ställningarna försvinner
Utsikten kommer bli desto bättre när ställningarna försvinner

Beskrivning

Högst upp i huset, långt ut på kajen, finns nu en nyproducerad 2:a med toppmodern standard. Ett kvadratsmart boende som erbjuder alla bekvämligheter. På våningsplan 8/8 kan man sitta på den inglasade balkongen och njuta av eftermiddagssolen samt en skön utsikt. Lägenheten erbjuder ett elegant Vedumkök i ljusgrå nyans, maskinparken kommer från Siemens. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och stilrent badrum med praktisk kombimaskin.

Föreningen erbjuder flertalet faciliteter såsom gym, bastu, övernattningslägenhet och festlokal.

Här bor man i ett av Västra Eriksbergs sista projekt, Brf Salteriet. Ett område som karaktäriseras av en perfekt balans mellan maritim miljö, skog och natur samt restauranger och service utmed kajen. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. I närområdet ligger Lindholmen med universitetsområdet Campus Lindholmens IT-universitet och Chalmers. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, Systembolag med mera.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 42,5 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren välkomnas man rakt in i bostaden. Till höger finns plats för hatthylla samt förvaringsmöjligheter i form av två garderober. I hallen sitter infällda dimbara spotlights vilket var ett extra tillval. Lägenheten har genomgående entavsparkett i Ek Hampshire och vitmålade väggar.

Trivsamma sällskapsytor i öppen planlösning med ljusinsläpp från generösa fönsterpartier samt utgång till lägenhetens balkong med utsikt mot hamninloppet och Älvsborgsbron.

Välplanerat kök från Vedums serie Annika med köksinredning i grått, ljus bänkskiva i Frosty Carrina kompositsten samt stänkskydd i grått frostat glas. Köket har utrustning i rostfritt från Siemens som består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Invid fönstret i köket ryms en matplats.

Rymligt sovrum med fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti. Här finns plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i två garderober samt ett städskåp.

Modernt badrum med gråa stora klinkerplattor på golvet och vita stora kakelplattor på väggarna. På ena kortsidan sitter en inkaklad spegel i fullhöjd som skapar rymd. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod i grått, stor spegel, handdukstork, duschhörna med raka vikdörrar i klarglas samt både taksil och handdusch. En dold golvsil ger ett elegant intryck. I badrummet finns även tvättavdelning med kombimaskin från Siemens samt arbetsyta och väggskåp ovan. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 696 kr/mån. I avgiften ingår värme och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,1406%. Andel av årsavgift är 1,14062%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Övrigt 300 kr/mån.
Föreningens uppskattning av el samt vatten.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 58/1702.

Våningsplan: Våningsplan 8 av 8, hiss finns. Våningsplan 8 av 8.

Byggår: 2018.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 42,5 m².

TV- och internetanslutning: TV: Internet, ip-telefoni och tv (grundutbud) ingår i avgiften.

Bilplats: Föreningen förfogar över 47 platser i garage. Plats för el-fordon finns i garagen i båda husen. Kostdnad för att hyra en parkeringsplats är ca 1100kr/mån. Hyra för garageplats med laddstolpe är 1100kr/mån samt kostnad för förbrukning av el vilken debiteras efter förbrukning.

Övriga byggnader: I föreningen finns gemensam relaxavdelning med bastu, gym, en gemensamhetslokal samt en övernattningslägenhet.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Salteriet.

Allmänt om föreningen: Brf Salteriet upplåter totalt 61 bostadsrätter med adress Monsungatan 81 & 104.

För mer info:
www.riksbyggen.se/globalassets/1-media-riksbyggen/2-bostad/bostadsratter/vastra-gotaland/brf-salteriet/salteriet_magasin_web.pdf.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning