Såld

Välplanerad och renoverad lägenhet med uteplats

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Solarvsplan 11

1,5:a Askim / Vita fläcken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 104 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 37,3 kvm
Byggår:
1965-66
Adress:
Solarvsplan 11,
436 43 Askim
Lundin
Lundin

Beskrivning

Välkommen till detta ljusa hem med mitt i ett stillsamt och lugnt område. På första plan finner ni denna smart planerade och stilfullt renoverade 1,5:a med tillgång till en helt egen uteplats. Rymligt kök med matplats invid fönstret ut mot föreningens gård. Ljust och härligt vardagsrum med plats för både soffa och tv-möbel. I anslutning till vardagsrummet finns en alkov som utgör sig som perfekt sängplats. Stambytt badrum från 2006/07.

Möjlighet att överta p-plats i nära anslutning.

Läget är perfekt för den som uppskattar närheten till havet och naturen och vill ha lugnet där hemma. Promenadavstånd till Askimsviken samt fina strövområden i Sisjön. Här bor ni i ett mycket trivsamt område med närhet till kommunikationer och mataffärer, butiker, bageri, restauranger och mycket mer. Ett boende för dig som vill bo nära naturen och samtidigt snabbt och lätt kunna ta dig in till centrala stan.

Interiör: Besök denna hemtrevliga bostad som är mycket bra planerad och där varje kvadratmeter är välanpassad.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall
Entréhall med möjlighet till avhängning direkt till vänster. Golvet är belagt med klinkerplattor och ena väggen är beklädd med stendetaljer. Trevlig belysning i vägg och tak - ljuslist i tak med flera färgalternativ livar upp hallen på ett härligt sätt.

Badrum
Till höger om hallen nås det helkaklade badrummet som går i ljusa toner. Utrymmet renoverades i samband med föreningens stambyte 2006/07. Utrustningen består av WC, kommod med underskåp, duschhörna och elektrisk handdukstork.

Vardagsrum
Ljust vardagsrum med sovalkov och fönster ut mot uteplatsen. Vardagsrummet har en vägg med infälld spotbelysning och platsbyggt utrymme för TV och hyllor. I sovalkoven finns gott om plats för säng, även en bredare variant. Ypperlig förvaring av kläder och dylikt i den rymliga walk-in-closet:en mellan hall och sovalkov.
Från vardagrummet har man utgången till den magiska uteplatsen där man kan njuta av sin morgonkaffe i solen. Uteplatsen ligger i skönt österläge och solen har man från tidig morgon till lunch.

Kök
Stilfullt kök som är totalrenoverat 2014 med stengolv, integrerad belysning i tak och ovan arbetsbänken. Det finns gott om plats för matbord invid de två fönsterpartierna som släpper in behagligt ljus, framförallt på förmiddagen. Plexiglas skyddar mot stänk och det är bra med förvarings- och arbetsytor. Vita skåpsluckor och mörkgrå bänkskiva. Utrustningen består av häll, fläkt, ugn samt kyl/frys - i rostfritt. Ett strålande kök för dig som gillar att laga mat och kanske även föredrar att bjuda på middag. Helt klart ett arbetsvänligt kök där du/ni och era gäster kommer att trivas.

Detta hem har en skön känsla - harmoniskt och modernt på samma gång. Kom och upplev på plats. Du kommer att gilla det du ser.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 104 kr/mån. ink värme, va och kabeltv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 165 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,24547%. Andel av årsavgift är 0,24547%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 200 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 50 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 22-2092-1-28-4.

Våningsplan: Markplan.

Byggår: 1965-66.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 37,3 m².

Senaste renovering/ombyggnad: Underhållsarbeten och reparationer sköts kontinuerligt i föreningen med hjälp av en underhållsplan på 5, respektive 10 och 30 år.

2006-2007 utfördes stamrenovering av fastigheterna
2016 takrenovering.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Internet: Ansluten till fibernät.

Bilplats: Parkeringsplats finns att hyra separat till en månadskostnad av 100 kr/mån utan motorvärmaruttag och 200 kr/mån med. Kö.

Övriga byggnader: Det finns cykelförråd, källarförråd, övernattningslägenhet och tvättstuga med torkrum. Övernattningsrummet kostar 150 kr/dygn. Inom området finns även en boulebana att nyttja för medlemmarna.

Information Förening

Förening: HSB Brf Vita Fläcken.

Allmänt om föreningen: Brf Vita Fläcken är en välskött förening och ligger i sydvästra Göteborg i Askim. Detta unika läge ger föreningens medlemmar närhet till både salta bad och skogsterräng med frisk luft samt stora möjligheter till rekreation, samtidigt som vi kan nå Göteborgs stadskärna med direktbuss på cirka 20 minuter.

Föreningen består av 11 hus med lägenheter i markplan och två våningar ovan mark. Inget hus har hiss. Åtta av husen är vinkelbyggnader med fyra trappuppgångar vardera och resterande hus endast två trappuppgångar vardera.

Sammanlagt äger och förvaltar föreningen 225 lägenheter och två lokaler. Den totala bostadsytan är ca 16 344 m². Lägenheterna varierar i storlek från 1 rum och kök på 35 kvm till 5 rum och kök på 114 kvm.

Inom området finns fyra tvättstugor som medlemmarna fritt får använda måndag till och med lördag mellan 08.00 och 21.00 efter bokning.
Föreningen är ansluten till Göteborgs Energis fjärrvärmenät. Värme och varmvatten ingår i månadsavgiften.

Föreningen äger 280 parkeringsplatser varav 42 med motorvärmareuttag. Parkeringsplatsen tillhör inte lägenheten, utan hyrs separat till en månadskostnad av 100 kr/mån utan motorvärmaruttag och 200 kr/mån med.

Föreningen källsorterar sina sopor och det finns komposthus inom området.
Föreningens medlemmar har möjlighet att hyra en liten "övernattningslägenhet" inom området för sina gäster, dygnvis för 150:-/dygn. Denna 1-rumslägenhet är utrustad med 2 sängar, toalett och dusch.

I området finns en boulebana och bouleförening. Banan får fritt användas av alla boende.

Föreningens ekonomi: Föreningen bedömer ekonomin som stabil. De långfristiga skulderna uppgår till ca. 3.250 kr/kvm, vilket kan jämföras med snittet i Göteborg som är 6.000 kr/kvm. Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB.

Kommande/gjorda renoveringar: 2019 Nytt bredband, telefoni och tv (ingår i månadsavgiften) Under 2019 kommer även p-platser för elbilar byggas och uppfräschning av uteplatsen kommer ske i juni.

2017 under hösten färdigställdes och såldes 2 nya lägenheter för sammanlagt 5 750 000 kr på bottenplan Askåkersplan 34, i lokalen som SDN hyrt av föreningen i många år

2017 byttes befintlig sand ut mot en fallskyddsmatta av gummi under lek- och gungställningen

2017 installerades nya gungor

2017 byttes föreningens stadgar för att överensstämma bättre med en ny föreningslag

2017 fortsattes planering av införande av laddstolpar för elbilar under nästa verksamhetsår

2016 sa Stadsdelsnämnden upp lokalen Solträffen och lade ned dagverksamheten

2016 sa föreningen upp 17 av 33 p-platser som SDN hyrde

2016 inköp av en elektrisk mangel till tvättstugan i hus 14

2016 bytt ut alla lampor i trappuppgångarna till moderna LED-lampor med rörelsevakt

2015 samtliga tak lades om med ny takpapp

2015 monterat snörasskydd över entréer och uteplatser

2015 uppgångarna till taken byggdes om för att uppfylla dagens regelverk och säkerhetskrav

2014 ommålning av parkeringsplatsernas linjer genomfördes

2014 golven i alla fyra tvättstugorna fick moderna klinkers samtidigt som tvättstugorna målades om

2014 kortläsare monterades på besöksparkeringarna för att underlätta betalningarna

2014 orienteringstavlor sattes upp på besöksparkeringarna

2014 gatuskyltar med numrering sattes upp i allégatan mitt i området

2013 reparerades ett felaktigt avlopp i en av fastigheterna

2013 byttes samtliga takluckor i hörntrappuppgångarna ut

2013 momsregistrerades den externa parkeringsverksamheten

2012 installerades parkeringsmätare på besöksparkeringarna. Beslutet ledde till att det blivit lättare för gäster till de boende att finna lediga platser, speciellt under helgdagar.

2011 installerades postboxar i samtliga trappuppgångar.

2010 lät föreningen, tillsammans med Telia, dra in fiberlannät i alla lägenheter.

2010 på våren blev renoveringen av trädgårdarna helt klar. Detta inkluderar beslutade utbytet av dagvatten- och avloppsledningar.

2009 beslutade styrelsen att i samband med trädgårdarnas renovering byta ut alla gamla dagvatten - och avloppsledningar.

2008 bestämdes på årsstämman i november att vi skulle renovera våra trädgårdar med start under våren 2009.

2008 på hösten byttes samtliga brandvarnare ut till nya med 10-års batteri.

2007-2008 byggdes en lokal på Solarvsplan om till 5 nya lägenheter

2006 på hösten var stambytet och ombyggnationen klar.

2005 i augusti startade stambytet och ombyggnaden av badrummen till våtrum. Entreprenör PEAB. I samband med detta byttes alla elledningar, alla eluttag jordades och jordfelsbrytare installerades.

2004 i januari beslöt styrelsen efter HSBs förstudie, att rörstammar och badrum skulle renoveras, med prel. start sommaren 2005.

2004 på våren byttes alla hängrännor och stuprör ut och ersattes med nya.

2003 byggdes cykelrummen på Askåkersplan 2 och 12 om (gjordes större)

2003 renoverades samtliga skyddsrum så att de uppfyller de statliga kraven.

2002 och 2003 byttes tvättmaskinerna i tvättstugorna ut mot nya och mer ekonomiska maskiner allt enligt underhållsplanen. De gamla maskinerna hade fallit för åldersstrecket.

2002 byggdes parkeringsplatserna om. Alla gamla buskar togs bort, platserna breddades med c:a 10 cm och belysningsstolpar sattes upp och marken asfalterades om.

2001 på hösten inköptes brandvarnare till samtliga lägenheter och lokaler. Styrelsen bekostade och såg till att brandvarnarna sattes upp i respektive lägenhet.
Lägenhetsinnehavare svarar själv för driften/batteribyten.

2000 på hösten köpte föreningen en modern lekställning samt nya gungor för barnen i området, då befintliga lekredskap var gamla och "farliga" enligt de EU-direktiv, som kommit något år tidigare. Styrelsen valde att ta bort allt gammalt samt lät därefter göra två nya lekplatser inom vårt område, en med gungor och en med en modern klätter-/lekställning. Bägge lekplatserna var klara sommaren 2001.

1999 / 2000 byggdes balkongerna om, på så sätt att dom förlängdes med cirka 50 cm rakt ut samt fick nya moderna balkongräcken i aluminium. Ombyggnaden var i sin helhet klar i maj år 2000.

1999 renoverade fasaderna på så sätt att trasigt frostsprängt tegel byttes ut och samtliga betongelement i fasaderna lagades från frost-, frätskador samt därefter målades i en grå skyddande färg, allt för att i framtiden hindra fuktinträngning och nya frost sprängskador.

1999 renoverades/kaklades alla entréer in till cykelrummen i samtliga huskroppar på Askåkersplan.

1998 byttes låssystemet ut till ett modernt system med spärrade nycklar.

1997 målades alla trappuppgångarna om och samtliga armaturer byttes till moderna med lågenergilampor.

1994 - 95 renoverades alla tvättstugorna vilket innebar att väggar och tak målades om och nya golv lades in. Torkaggregaten byttes ut till moderna och el-snålare.

1995 moderniserades trädgårdarna, vilket innebar att vi bytte ut gamla buskar mot nya mer lättskötta och lågväxande. I samband med detta fixade vi till grunden och la en Platonmatta på den för att hindra fukt att tränga in i grunden på bottenplattan.

1995 omläggning skedde av samtliga yttertak

1986 byttes samtliga fönster i lägenheterna till treglasfönster.

TV och bredband: Styrelsen har tecknat ett treårigt avtal med Comhem som kommer att ansluta bredband till alla lägenheter inom brf Vita Fläcken.
Kostnaden för bredbandet ingår i föreningens budget och medför inte någon avgiftshöjning. Avtalet träder i kraft den 1 juli i år. Avtalet innebär att du som boende
får ett privat bredbandsabonnemang på 250/50 (100–250 Mbits/s) och TV Bas med 19 TV-kanaler. Dessutom ingår Bas telefon utan abonnemangsavgift. Du behöver bara betala för samtalsminuterna.

Övrigt: Mer information om föreningen hittar ni på: http://www.hsb.se/goteborg/vitaflacken.

Askim

Vita segel, skogspromenader och staden om hörnet


Med den västra delen vid Askimsviken och den östra gränsande till Sisjön och Sandsjöbacka naturreservat är Askim en härlig plats att bo på. Redan på 1200-talet låg här Askims by. Askim har sedan dess bebyggts successivt och idag består bebyggelsen av en charmig blandning av äldre sekelskiftesvillor, radhusområden, flerbostadshus och nybyggnationer.

Askim är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och grundskolor att välja på. Föreningslivet är rikt med verksamheter inom bl.a. segling, fotboll, ishockey och ridsport. Askims simhall har simträning, simskola och gym.

Med bil eller buss tar du dig lätt till centrala Göteborg med sitt stora utbud av shopping, matställen och nöjesliv. Sisjöns industriområde har mataffärer, stormarknader, träningsställen och apotek. Alldeles i närheten ligger också Högsbo 421 och Frölunda Torg.

Askim gränsar till Sandsjöbacka naturreservat, ett vidsträckt grönområde med flera vandringsleder och två badsjöar, Sisjön och Oxsjön. Fina havsbad har Askimsbadet, Hovåsbadet och Marholmen. I Askimsviken finns flera småbåtshamnar och strax utanför öppnar sig skärgården. Området längst in i viken kallas Välen och är ett unikt natur- och strövområde.

Askim inbjuder till ett behagligt och aktivt boende nära hav och. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning