Såld

Mysig, i gott skick och balkong i västerläge

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Antenngatan 4A

2:a Järnbrott

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 100 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 53 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1950
Adress:
Antenngatan 4A,
421 33 Västra Frölunda

Beskrivning

Snygg och renoverad tvåa i populärt område med förträfflig planlösning. Stort vardagsrum med underbar eldstad och utgång till västerbalkong. Här sitter man skönt under årets varmare månader, kanske i sällskap av en kopp kaffe och gott sällskap? Köket är vitt och stilfullt med fina vitvaror och matplats för ett sällskap om fyra invid fönstret. Dessutom rejäla förvaringsmöjligheter. I hallen finns en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Badrummet renoverades 2004-05 i samband med stambytet och är i fint skick. Helkaklat, stor dusch och fint porslin. Det nya moderna vändbara fönster i hela lägenheten, lätta att tvätta. Nattens vila säkerställs av ett stort sovrum i öster som bjuder på morgonsol. Allt detta i en förening som inhyser gym, bastu, stor tvättstuga, torkrum och goda förvaringsmöjligheter med både källare och vindsutrymme som tillhör lägenheten.

Butiker och service hittar ni vid närliggande Radiotorget som just nu byggs om. I Frölunda Torg finns ett ännu större utbud av allt som kan tänkas behövas - det är ett av nordens största köpcentrum. Även nära till 421 och Sisjöns affärsutbud. Bara några hundra meter från bostaden har även ett helt nytt Lidl öppnats. Då både Slottsskogen och Änggårdsbergen ligger i närheten bidrar detta till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. För den hurtige ligger det både motionsspår och friluftsområde i närheten. Men kan även snabbt ta sig ut på de stora lederna med bil för den som önskar. Detta är helt enkelt ett boende med närhet till centrala stan, havet och snabb tillgång till grannkommuner!

Välkommen till din nya bostad, det är bara att flytta in!

Interiör: De 53 kvm är väl disponerade enligt följande:

Inne i bostaden välkomnas ni av en rymlig och ljus hall som har bra avhängningsmöjligheter i och med skjutdörrsgarderoben till höger med spegeldörrar. Med hallen som utgångspunkt nås samtliga rum, praktiskt, funktionellt och inbjudande!

Stort vardagsrum med öppna ytor, här finns förutom plats för en soffgrupp även plats för en matsalsdel om så önskas. En helt underbar detalj är den öppna spisen (fungerande)!
Underbar fiskbensparkett på golv och ljusa väggar. Härifrån har man även utgången till den härliga balkongen i västerläge med kvällssolen. Det finns gott om plats för bord och stolar och man har en fri vy. Balkongen förlängdes 2010 och är nu ännu större. De fina ytskikten samt ljusinsläppet i kombination med den nya balkongen gör detta till ett mycket trivsamt vardagsrum.

Trivsamt och stilfullt kök renoverat 2015 med generöst ljusinsläpp. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, kyl/frys samt diskmaskin. Ovan arbetsytorna finns det ett ljust kakel som bryter av mot arbetsbänken i ek. Under skåpen finns downlights som ger väldigt bra arbetsbelysning. Köket har gott om arbetsyta vilket också ger bra utrymme för förvaring i form av utdragbara lådor samt överskåp. I det moderna köket blir matlagningen en fröjd och tack vare att man har plats för matplats kan ni briljera vid grytorna samtidigt som ni umgås med era gäster.

I sovrummet ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och bra förvaring via en garderobsvägg. Väggarna är tapetserade i en ljus nyans. Sovrummet är renoverat 2015. Här finns också ett fönster som släpper in morgonsolen.

I direkt anslutning till den rymliga hallen ligger badrummet som totalrenoverades vid stamrenoveringen 2003-2005. För extra vardagskomfort finner man här en tvättmaskin. Detta utöver dusch, Wc och handfat med kommod.

Kontakta mäklaren för mer information!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 100 kr/mån. Ingår värme, vatten, kabeltv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 483 kr betalas av köparen.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 325 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 175 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 18.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1950.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 53 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Via Comhem. Internet: Bredband via Comhem.

Uteplats: Underbar balkong i västerläge med gott om plats för utemöbel. Eftermiddagssol.

Bilplats: Finns 43 st kallgarageplatser i föreningen (400 kr/månad). 41 st vanliga platser (200 kr/månad). Separat kö till dessa.
Finns varmgarage (5 platser) - lång kötid, 800 kr/månad.

Övriga byggnader: Två förråd tillhör lägenheten.
Tvättstuga finns.
Föreningslokal kan hyras för 150 kr/dygn (Antenngatan 6B). Det finns även hobbylokal, bastu och motionsrum/träningslokal som ligger på Antenngatan 4D. Cykelförråd finner man i källarplan.

Information Förening

Förening: Brf Göteborgshus Nr 15. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 153 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Göteborgshus nr 15 innehar tomträtt (omförhandlas 2021) till fastigheterna Järnbrott 15:3, Järnbrott 16:1 och Järnbrott 758:66 i Göteborgs kommun. På fastigheterna har 1953 uppförts flerbostadshus med 153 lägenheter som upplåts med bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har Barnvagnsrum, gymlokal, bastu, cykelrum. Tvättstugor på Antenngatan 4A och 6A.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick Förvaltning. Föreningen har en stabil ekonomi. I dagsläget diskuterar man i föreningen kommande avgiftsförändringar. Man inväntar information kring tomträttsavgälden innan man kan ta beslut om att låta avgiften ligga kvar, sänkas eller höjas. Senaste förändringen var 1 juli 2019, då sänktes avgifterna med 8%.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Kommande/gjorda renoveringar: Den närmsta tiden har man gjort en översyn av ventilationen i låghusen på Antenngatan samt översyn av söderfasaderna på Antenngatan med åtgärder av tegelskador samt hydrofobiering.
Inom fem år planeras utbyte av två hissmaskiner, måla om källargångar samt byte av källardörrar på Antenngatan 4-8.
Man kommer göra en storsatsningen på utemiljön och kommer att påbörja detta arbete närmaste två åren. Man inväntar byggnationen kring Radiotorget innan man sätter igång med renoveringen.
Källare och entréplans fönster kommer att bytas ut nästkommande år.
Utförda renoveringar:
1994 byttes fönster till 3-glas.
2003-2005 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. I samband med detta dränerades grunden runt låghusen. Samma år byttes även elen till 3-fas.
2006 OVK.
2007 installerades säkerhetsdörrar.
2009 takrenovering samt balkongbyte på låghusen på Antenngatan 4, 6 och 8. Under detta år dränerades även gruderna runt samtliga hus förutom Antenngatan 8.
2010 utfördes takrenovering och balkongbyte på övriga hus.
2011 dränerades grunden runt Antenngatan 8.
2013 utbyte av entrédörrar samt nytt porttelefonsystem på Bildradiogatan 2-6. Samma år utfördes även en genomgång av värme- och ventilationssystemet samt installation av nya termostater och luftpumpar.
2013-2014 utbyte av entrédörrar samt nytt porttelefonsystem i höghusen.
2017 byttes portsystem.

Parkering: Föreningen förfogar över 43 garageplatser och 41 parkeringsplatser.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till ComHem.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

Västra Göteborg

Saltstänkta klippor, båtliv och staden om hörnet


Välkommen till de västra delarna av Göteborg, en härlig del av staden som har närhet både till storstadslivet och havet! Här finns flera havsnära områden såsom Kungsten, Ekebäck, Grimmered, Nya Varvet, Långedrag, Påvelund, Fiskebäck, Önnered, Näset, Askim, Hovås och Billdal. Majoriteten av bostäderna utgörs av radhus- och villaområden men även flerbostadshus med bostadsrätter finns. I stort sett varje område har förskolor, grundskolor och närservice och de stora köpcentrumen Frölunda Torg, Högsbo 421 och Sisjön erbjuder ett stort utbud av butiker, matställen och träningsanläggningar. Frölunda Torg är en stor knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer, varifrån det går snabbt och lätt att ta sig in till de centrala delarna av Göteborg. Utmed havet och kusten finns gott om badvikar, salta klippor och småbåtshamnar.

I Västra Göteborg lever du med havet och grönskan inpå knuten och med storstadspuls nära till hands. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning