Såld

Välkomna till denna vackra lägenhet med paradläge på Aschebergsgatan

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Aschebergsgatan 27

Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
6 323 kr/mån
Rum:
3,5 rum
Boarea:
ca 131 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
1915
Adress:
Aschebergsgatan 27,
411 33 Göteborg

Beskrivning

Vacker lägenhet högst upp i huset med två balkonger, både mot gatan och den luftiga gården. Många fina originaldetaljer bevarade som fungerande öppen spis, snickerier och vackra parkettgolv.

Rumsbeskrivning: Här välkomnas ni av en stor möblerbar hall med fungerande öppen spis. Plats för ytterkläder och förvaring. Hallen leder vidare ut till den charmiga serveringsgången med serveringsskåp och vackra snickerier. Serveringsgången ligger centralt i lägenheten och ansluter till matsal, kök, sovrum och badrum.

Stort och luftigt vardagsrum med utgång till den pampiga balkongen mot Aschebergsgatan som ligger med fritt härligt läge där ni kan njuta av solen och vacker vy över staden.

Matsal/Allrum ligger i fil med vardagsrummet, även detta ett rum som erbjuder stora ytor, plats för umgänge och varierade möbleringsmöjligheter. Vacker fiskbensparkett i både vardagsrum och matsal.

Stort sovrum med lugnt läge in mot gården. Gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Klädkammare i anslutning till sovrummet.

Ett mindre sovrum som även det vetter mot gården.

Trivsamt kök med matplats intill fönstret med fin utsikt mot innergården. Köket är utrustat med ljusa luckor samt bänkskivor i trä, tegel på vissa väggar. Bevarad original köksskänk med marmorskiva och skafferi. Utgång till den andra balkongen med västerläge och rofylld utsikt över den grönskande gården.

Badrum med badkar och tvättpelare. Kakel på väggar och klinker på golvet.

Bostadsrättsföreningen har sökt bygglov för att bygga ut balkongerna mot gården vilket innebär att de skulle bli större. Kostnad för ny balkong betalas av köparen, uppskattad kostnad ca 125 000kr.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 6 323 kr/mån. Andel i föreningen är 11,03%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Vasastaden 23:4.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 12/1502.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5, hiss finns.

Byggår: 1915.

Storlek: 3,5 rum och kök, varav 2-3 sovrum. Boarea ca 131 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV. Internet: Bredband.

Uteplats: Två balkonger, både mot gata och gården.

Bilplats: Boendeparkering i området. Garage på promenadavstånd.

Information Förening

Förening: Brf Ingeborg-Louise.
I föreningen finns 12 st lägenheter.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning