Såld

Trevlig 50-tals tvåa med bra planlösning

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ahrenbergsgatan 4E

2:a Munkebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 581 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 50,5 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1948
Adress:
Ahrenbergsgatan 4E,
416 73 Göteborg

Beskrivning

Välkommen hem till denna underbara tvåa med genomgående brädgolv, väldisponerade ytor och träffsäkra kontraster i färg och material. I vardagsrummet möts rustikt och nytt där delar av fastighetens tegelvägg knackats fram, inramade av den släta vita väggen. Både kök och badrum är i fint skick, färgsatta i vitt, grått och svart som ger en neutral bas att inreda. Kvadratsmart genomtänkt planlösning med bra förvaring och väl tilltaget sovrum mot gården. Hela lägenheten andas en skön atmosfär tack vare stora fönster som släpper in rejält med ljus i två väderstreck. Ett perfekt boende för en eller två!

I Munkebäck bor ni i lugna och trivsamma omgivningar och det mesta man kan önska finns i närheten. I Delsjöns naturreservat har ni tillgång till fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Det är gångavstånd till Munkebäckstorget och dess utbud med bland annat matbutik, apotek, grönsakshandlare och bank samt till Munkebäcksmotet med ICA Kvantum, fiskbil och systembolag. De mysiga kvarterskrogarna Ölstugan och Glenn lockar många besökare med sina menyer och trevliga uteserveringar. Populära Sannegårdens pizzeria ligger precis runt knuten. Bra kommunikationer med cykelvägar och närhet till både stombuss och spårvagnshållplats. Dessutom ligger bostaden nära leden om man ska åka med bil.

Rumsbeskrivning: Bostadens 50,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välkommen in i den trivsamma atmosfär som genomsyrar detta fina hem. Ytterkläderna har sin givna plats i garderoben till höger, som vittnar om husets ursprung med sin stilrena 50-talscharm. Den nätta garderobsdörren är målad i vitt, i enlighet med merparten av lägenhetens väggar. Vinterkängorna stampas av och lämnas på det tåliga klinkergolvet för att spara på det vackra brädgolvet. Här finns plats för en byrå eller en bekväm stol att landa i efter en lång dag.

I vardagsrummet är det den framknackade tegelväggen som drar blicken till sig. På flera ställen har bitar av husets tegel tagits fram som små konstverk som ramas in av den vita släta väggen. Rustikt mot nytt ger en oväntat och effektfull kontrast! På golvet ligger det ljuvliga brädgolvet som är genomgående i hela lägenheten. Rummet inbjuder till flera olika möbleringsalternativ för soffa, TV-möbel och fåtölj. Ljuset finner sin väg in genom ett stort fönster med lummig grönska utanför.

Köket renoverades 2011 och bjuder på smakfulla kontraster i både färg och material, med moderna vita och svarta högblanka luckor som bryter av fint mot det vackra brädgolvet. Köket är välplanerat och lättarbetat och bjuder på gott om plats i skåp och lådor. En mörk laminatskiva ger en generös arbetsyta med massor av utrymme för matlagningsglädje. Över sitter grått kakel i halvförband. Här finns plats för ett bord som kan dukas för fyra. Vitvarorna består av häll, inbyggnadsugn och fläkt samt rostfri kyl/frys. Ny el drogs 2009, komplett med jordfelsbrytare.

I sovrummet slumrar du lugnt och tryggt mot föreningens gård. Det vackra brädgolvet är framtaget även här, matchat mot en fondvägg med en naturnära nougatton. Bakom skjutdörrar finns gott om utrymme för favoritplaggen. Bekvämt och snyggt!

Badrummet är färgsatt med en neutral bas med vitt kakel och mörkgrått klinker som väntar på härliga accenter att variera efter säsong och humör. En vägg av glasbetong skyddar från duschens stänk. Under klinkerplattorna gömmer sig skön golvvärme.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 581 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,40165%. Andel av årsavgift är 2,42%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 600 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, hushållsel 100 kr/mån, och övrigt 300 kr/mån.
Övrigt avser kostnad för bredband. Kostnader enligt schablon.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kålltorp 87:3.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 13/1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1948.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 50,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Leverantör ComHem. Internet: Leverantör ComHem.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 105 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2017-04-25.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källar- och vindsförråd.

Information Förening

Förening: Brf Plåtbockaren. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 43 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Kålltorp 87:3 i Göteborg. Byggnadens totalyta är 2 204 kvm, varav 2 053 fördelas på 43 lägenheter. Av dessa lägenheter är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen upplåter marken med tomträtt, omförhandlingen för tomträttsavgälden skedde 2017 och sträcker sig fram till 2027.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna AB. Föreningen har inga avgiftsförändringar inplanerade i dagsläget, kontrollerat med föreningen 20190121.

Försäkring: Fastigheten är fullförsäkrad genom IF skadeförsäkring AB, ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan upprättad av Sustend som sträcker sig fram till 2047.
Utförda renoveringar:
2017: Ny energideklaration genomförd.
2017: Nya termostater och stamventiler utbytta.
2017: Ny värmepump, varmvattenrör har isolerats.
2017: Värmesystem har justerats för jämnare temperatur i bostäderna.
2018: Bytte fönster.
2018: Byggde ny sopstation.

2019: Byte av dagvattenledningar och brunnar intill fastigheten.

under 2018 sålde föreningen av fem råvindar till befintliga medlemmar vilket inbringade bra med likvida medel till kassan.

Parkering: Föreningen förfogar över 20 parkeringsplatser och 4 garage. Kostnaden för en parkeringsplats är 400 kr/mån, idag 4 st i kö.Garageplatser kommer inte finnas ledigt på lång tid pga nuvarande hyreskontrakt.

TV och bredband: Tv och bredband från ComHem.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägande mellan barn/förälder med minsta andel 15 %.

Munkebäck


Munkebäck är beläget i Göteborgs östra centrum, omgivet av vackra naturmiljöer. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består både av höghus, landshövdingehus och av villaområden.

Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett gott utbud, här finns mataffärer, butiker och restauranger. Torpavallens handelsplats ligger vid Munkebäcksmotet, ett köpcentrum med ett stort utbud av shopping, träning och service.

I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. Munkebäck har flera aktiva föreningar inom exempelvis fotboll och innebandy. Det finns gott om förskolor och grundskolor att välja på, både kommunala och fristående.

Vacker natur finns på nära avstånd. Delsjöns naturreservat är ett vidsträckt grönområde med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. För Munkebäcksborna ligger Härlanda Tjärn närmast till hands. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Cykelvägar och goda kommunikationer i området gör att Göteborgs city lätt nås med cykel, buss eller spårvagn.

Munkebäck inbjuder till ett behagligt och centralt boende nära naturen.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning