Såld

Den perfekta ettan

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Gitarrgatan 3

1,5:a Ruddalen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 551 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 37,8 kvm
Våning:
2/12, hiss
Byggår:
1962-63
Adress:
Gitarrgatan 3,
421 41 Västra Frölunda

Beskrivning

I populära Ruddalen erbjuds nu denna välplanerade etta med sovalkov i genomgående gott skick. Lägenheten är ca 38 kvm och belägen på våning två (hiss) med inglasad balkong! Lägenheten är renoverad med uppdaterat kök, välhållen fiskbensparkett och fina ytskikt. Man finner här även ett stilrent helkaklat badrum med dusch, sovalkov med skjutdörrar och ett rymligt allrum. För extra förvaring finns en klädkammare samt garderober i hall.

Bo lugnt och trivsamt i trevlig HSB-förening med närhet till allt! Mataffär runt knuten precis som spårvagn till Göteborg City. Spårvagn- och busshållplatsen Frölunda Torg är en stor knytpunkt med snabba kommunikationer både in till City och havet. Hela Ruddalens idrottsanläggning såväl som motionsslingor in på knuten.

Interiör:
Lägenhetens ca 38 kvm är disponerade enligt följande:

Rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder i två garderober med spegeldörr samt förvaring av skor i det fina skoskåpet. Klädkammaren i anslutning till hallen bjuder på ytterligare bra förvaringsmöjligheter.

Till vänster når man det helkaklade renoverade badrummet som gjordes i samband med stambytet ca 2005. Tvättställ, badrumsskåp med belysning, frihängd wc, dusch och handdukstork. Stilrent och funktionellt!

Vardagsrum med fiskbensparkett på golv - vackert med originalmönster. Stora fönster som ger rummet mycket ljus. Väggarna är vitmålade och här har man gott om plats för soffmöblemang samt tv-bänk. Utgång till en stor inglasad balkong som förlänger allrummet. Sovalkoven är lätt att separera mot vardagsrum för privat känsla tack vare skjutdörrarna. Här finns plats för en större säng och tillhörande sängbord.

Smidigt och stilfullt arbetskök med originalstomme. Vackert renoverat med bevarad charm i och med målade skåpsluckor, frostade glasluckor för överskåpen, vitt kakel ovan arbetsbänk, rostfri kyl och frys samt ett stort skafferi. Ugn och spis. Trevligt, matlagningsvänligt och väldisponerat kök med matplats invid fönster.

Närhet till allt som underlättar och gör din vardag bekväm. Motionsslingor, natur och bra shopping. Havet en cykeltur bort och bra kommunikationer som lätt tar dig in till Göteborgs puls. Perfekt första lägenhet, övernattningslägenhet eller kompaktboende!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 551 kr/mån. Värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,30747%. Andel av årsavgift är 0,30747%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 200 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 50 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 8.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 12, hiss finns.

Byggår: 1962-63.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 37,8 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen/ekonomisk plan.

Övrigt byggnad: Till lägenheten hör ett förråd. I föreningen finns cykelrum (nås via trappa utifrån eller via hissen) och tvättstuga på entréplan. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och tre torkrum. Till föreningen hör även ett hobbyrum, ett styrelserum och en övernattningslägenhet (Gitarrgatan 1).

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Comhem. Internet: Bredband via Comhem. Sedan 1/1 2011 ingår gratis bredband (8 Mbit) i månadsavgiften.

Bilplats: Parkeringsplats & Korttidsparkering
HSB Göteborg har hand om uthyrning av parkeringsplatser. HSB Göteborg tecknar avtal med medlemmar i bostadsrättsföreningarna Pukan, Triangeln, Kvartetten samt övriga intressenter som vill hyra en parkeringsplats i Musikvägens Parkeringsförening.

Taxor korttidsparkering alla dagar 00-24:
Alla dagar 08-20 5kr/tim, Övrig tid 3kr/tim, 7 dygn kostar 100kr, 30 dygn kostar 300kr.

Hyra parkeringsplats (läggs på månadshyran):
120 kr/mån, 190 kr/mån (motorvärmare).

Motorvärmaruttagen aktiveras automatiskt vid +5°C.

Energideklaration: Energiprestanda 143 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Övrigt: Nya höghus skall byggas framför Gitarrgatan 3 där det i dagläget finns en parkeringsplats samt allt-hall med matbutik.

Information Förening

Förening: HSB Brf Triangeln i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 215 st lägenheter och 5 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen innehar tomträtten Rud 3:1 med adresserna Fiolgatan 2 och Gitarrgatan 1-3.

Brf Triangeln jobbar för Det goda boendet tillsammans med Kvartetten och Pukan. Olika aktiviteter anordnas i och med detta under året för medlemmanra. Bl. a. finns flera studiecirklar med stort utbud för boende i närområdet.
www.hsbtriangeln.gbg.nu.

Gemensamma utrymmen: Gemensamhetslokaler är tvättstugor, hobbyrum och cykelrum. Övernattningslägenhet finns i föreningen för upp till 5 personer, ca 300:- natten inkl parkering.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Föreningen innehar marken med tomträtt (omförhandlas 2020).

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har under 2005-2006 genomfört ett stambyte och samtidigt renoverat samtliga badrum. Fasad- och fönsterrenovering är gjord. Ombyggnad av hissarna genomfördes 2009 enligt EU-direktiv.
Föreningen genomgick renovering av fasad och byte av fönster under 2008-2009. Justering av värmesystem och energibesparingsåtgärder fortlöper.
Nya porttelefoner med modern videoteknik har installerats och nya låssystem på entrédörrarna (innebär att dessa öppnas med en s.k tagg). Föreningen har även byggt om hissarna med nya dörrar, vilket blev klart under 2010.
Balkongdörrar samt fönster renoverades 2015.
Nyligen är fasadrenoveringen genomförd.
Kommande renovering av tak beräknas påbörjas under 2019.
För information kring renoveringar, se årsredovisningen.

Parkering: HSB Göteborg har hand om uthyrning av parkeringsplatser. HSB Göteborg tecknar avtal med medlemmar i bostadsrättsföreningarna Pukan, Triangeln, Kvartetten samt övriga intressenter som vill hyra en parkeringsplats i Musikvägens Parkeringsförening. Till föreningen hör 50 parkeringsplatser. Brf Triangeln är dessutom medlem i Musikvägens parkeringsförening med tillgång till ytterligare ca 70 parkeringsplatser.

Hyra parkeringsplats (läggs på månadshyran):
120 kr/mån, 190 kr/mån (motorvärmare).

Taxor korttidsparkering alla dagar 00-24:
Alla dagar 08-20 5kr/tim, Övrig tid 3kr/tim, 7 dygn kostar 100kr, 30 dygn kostar 300kr.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät via Comhem.
Bredband via Comhem. Ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats: Till föreningen hör mycket vackra gårdar med gräsmattor, rabatter och uteplatser med bord och soffor för skön avkoppling.

Övrigt: Föreningen vill träffa den nye köparen, vänligen kontakta expeditionen.

Ruddalen

Ruddalen är ett trivsamt område som gränsar till det stora grönområdet med samma namn. Förr i tiden betade boskap här som tillhörde gårdarna i Ruds by. 1945 blev Västra Frölunda en del av Göteborg och därefter började moderna bostäder uppföras och området expanderade.

Bebyggelsen består till största del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen. Kring bostadshusen finns fina gårdar med prunkande rabatter och ståtliga träd.

Ruddalen erbjuder god service, både i de egna kvarteren och vid Frölunda torgs moderna köpcentrum. Frölunda Kulturhus har bibliotek, simhall och teater. Vill man få mer av stadsliv, ligger Göteborgs centrum på nära avstånd. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Familjehuset Trädet och Ungdomens hus är två mötesplatser för familjer, barn och ungdomar.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. Ruddalens stora grönområde lockar till härliga promenader, utflykter och friluftsliv. Ruddalens Idrottscentrum har bl.a. skrinnarbana, motionsslingor, bollplaner och café. I närheten av Frölunda Torg finns flera träningsanläggningar.

Havet ligger på nära avstånd. Med cykel eller buss tar man sig lätt ner till Askimsvikens eller Näsets badplatser.

Ruddalen inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning