Såld

Etagelägenhet med renoverat kök & badrum

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Fyrverkaregatan 2

2,5:a Landala Egnahem

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 149 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
ca 59 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1935
Adress:
Fyrverkaregatan 2,
413 21 Göteborg

Beskrivning

I lugna och idylliska Landala Egnahem finner ni denna charmiga etagelägenhet, högst upp i ett tidstypiskt landshövdingehus anno 1935. Genomgångslägenhet med ljusflöde från fönster i två väderstreck och 59 ypperligt välplanerade kvadratmeter i etage. På entréplanet är de sociala ytorna med kök och vardagsrum belägna medan de mer privata delarna med sovrum och badrum ligger avskilt på vindsplanet. Köket som har ett rofyllt gårdsläge renoverades 2016 och det stilrena badrummet med välvalda inredningsval renoverades 2018. Ett extra plus är att lägenheten även har en separat toalett med egen tvättavdelning.

Landala Egnahem är ett rofyllt och barnvänligt område beläget på en hög bergsplatå ovanför Landala och Chalmers med promenadavstånd till Avenyn, Vasastan och Linné. Här kan man strosa omkring bland vackra villor och trädgårdar samt njuta av naturen vid områdets egna damm. Området erbjuder trevliga promenadstråk och i närheten finns även Botaniska trädgården, Änggårdsbergen, Slottsskogen, Fysiken, Mossens IP och tennisbana. Direkt närhet till Chalmers och Sahlgrenska samt goda kommunikationer med buss och spårvagn från Wavrinskysplats.

Lägenhetens 59 kvm disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas. Mörkgrått klinkergolv och väggarna är målade i grått.

Till vänster om hallen ligger köket som har ett rofyllt gårdsläge och renoverades 2016. Köksinredning i vitt kombineras med arbetsytor i ek samt marinblått kakel och mosaik. I köket finns även ett bevarat skafferi som döljer sig bakom en fin dörr med fönsterglas. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt.

På andra sidan av hallen ligger det mysiga vardagsrummet som har plats för soffhörna och övrigt möblemang. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i grått. Fina detaljer som profilerade lister och takrosett. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp. I vardagsrummet är trappan upp till vindsplanet.

På entréplan finns även en toalett med tvättavdelning. Golvet kläs av chokladbrun mosaik som även går upp som ett fondparti på väggen. I övrigt är väggarna målade i vitt samt har en framtagen tegelvägg som ger en rustik karaktär. Inredningen består av wc, skålformat handfat på en hylla, tvättmaskin och torktumlare.

VINDSPLAN

En trappa upp ligger lägenhetens sovrum samt badrum beläget. Den övre hallen får ljusinsläpp från en takkupa och kan inredas med en arbetshörna samt förvaringsmöbel. Vindsplanet har genomgående trägolv och målade väggar i vitt och grått.

Sovrummet har charmigt snedtak och gott om plats för en dubbelsäng. I takkupans nisch finns den perfekta platsen för en spjälsäng. Goda förvaringsmöjligheter i flertalet inbyggda garderober.

Stilrent renoverat badrum från 2018 med snyggt mönstrat klinkergolv, vitt kakel med mörka fogar och svarta strömbrytare i retrostil. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av vägghängd wc, vit handfatskommod, spegel, duschhörna med avskiljande glasdörr samt både taksil och handdusch. Snedtak med infällda spotlights.

Lägenheten fick ny jordad el, ny elcentral och automatsäkringar under 2019.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 149 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 450 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,15%. Andel av årsavgift är 5,12%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 17/1302.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1935.

Storlek: 2,5 rum och kök, varav 1-2 sovrum. Boarea ca 59 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 128 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-05-23.

Information Förening

Förening: Brf Kolonigatan 3. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 18 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Kolonigatan 3 är en välskött förening som registrerad 2003. Föreningen äger fastigheten Göteborg Landala 28:12 med adress Kolonigatan 3 och Fyrverkaregatan 2. På fastigheterna har uppförts byggnad omfattande 18 bostadsrätter med sammanlagd bostadsarea som uppgår till 1 182 m² samt 2 lokaler om 76 m².

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Revisorsringen. Styrelsen avser att göra en höjning 2020 för att förstärka amortering på de lån som bekostat senaste årens investeringar på nytt tak, fasad, avrinningssystem, förbättringar på takkupor samt ny dränering och stenläggning av framsidan.
I avgiften ingår värme och vatten.

Kommande/gjorda renoveringar: 2020 planeras målning av grund och källare.
Urval av utförda renoveringar:
2019: Sunfleetbil tillgänglig på föreningens uppfart
2018: Fastigheten ansluts till Telias öppet fibernät, översyn av radiatorer; byte av ventil och termostat samt spolning av stammar.
2017: Ny dränering och ny gräsmatta, plattsättning av entrén och parkeringsplatser samt renovering av port och dörrar
2016: Renovering av hyreslokal. Samma år utfördes även en radonmätning med godkänt resultat långt under gränsvärderna.
2015: Omläggning av taket samt renovering av takkupor och byte av takfönster.
2014: Byte av fasad, hängrännor och stuprör.
2013: Nya säkerhetsdörrar till alla bostadsrätter
2012: Spolning av samtliga stammar
2011: Ny innergård anordnas
1988: Utfördes stora renovering av fastigheten och bland annat byttes elstigare och V/A- stammar i kök och badrum.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65. Man kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten mot Telia öppen fiber vilket innebär att varje medlem har möjlighet att själv bestämma över vilken TV, telefoni och internet de vill ha.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder men kräver vi minst 10% ägande av den person som är bosatt i lägenheten.

Stadsplanen upprättades av A Lilienberg 1927. I området fanns då ett vattentorn som byggts på 1910-talet. 1929–35 bebyggdes den norra delen (kv 28–29) med landshövdingehus. Arkitekter var bl a J Jarlén och G Gillermo.

Den södra delen (kv 27) uppfördes i HSB:s regi. 1927 bebyggdes större delen av kvarteret med ett landshövdingehus ritat av A Fuhre. 1934 tillkom också ett stenhus i öster. Det är ett tidigt ”funkishus” ritat av arkitekten E Friberger.

Efter 1975 har de flesta av husen byggts om, bl a har fasaderna tilläggsisolerats och fönstren har bytts.

Landala Egnahem

Landala Egnahem, som är ett av Göteborgs äldsta områden, är en vacker, charmig och alldeles unik miljö. Stadsdelen, belägen i Göteborgs södra centrum, ligger på en egen liten skogsklädd bergsplatå med en vacker vy över staden.

Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de chokladbruna villorna i nationalromantisk stil med utsirade förstukvistar och lummiga trädgårdar med rhododendronbuskar och knotiga äppelträd.

Flerbostadshusen har mysiga innergårdar och i området finns också en liten park och några bevarade skogspartier. Mer grönska finner man på nära håll i Olssons trädgård vid Guldhedstorget, Landalabergen, Slottsskogen och Botaniska.

Vid Doktor Fries torg, Guldhedstorget och Landala torg hittar man butiker, matställen och vårdmottagningar. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för hela familjen. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Landala Egnahem är även en populär stadsdel för studenter. Chalmers tekniska högskola är granne och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd.

Landala Egnahem inbjuder till ett gemytligt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning