Snart till salu

20-talsdröm i toppskick

Magnus Josefsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0728-84 88 00 magnus.josefsson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Balsamingatan 61

Kålltorp

Kortfakta

Rum:
8 rum
Boarea:
ca 135 kvm
Biarea:
ca 88 kvm
Byggår:
1926
Tomt:
ca 380 kvm
Adress:
Balsamingatan 61,
416 52 Göteborg
Lundin
Lundin
Entrévåning
Entrévåning
Övervåning
Övervåning
Källarvåning
Källarvåning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på magnus.josefsson@lundin.se.

Friliggande villa i ett mycket gott skick belägen på en lugn gata i det barnvänliga och populära området Kålltorp. Friköpt hörntomt om 380 kvm med fritt läge åt söder framför en liten park. Nära till spårvagnshållplats (3 & 5) och all tänkbar service i form av matvarubutiker, skolor, förskolor o.d.
Huset är varsamt renoverat med många detaljer bevarade eller återskapade i tidstypisk stil. Påkostat och noga genomtänkt med en skön stringens både vad det gäller materialval och maskinell utrustning.
En trivsam disposition med generösa sociala ytor på entrévåningen bl.a. en härlig matsal med kakelugn i direkt anslutning till det vackra köket, ett kombinerat bibliotek/TV-rum med öppen spis samt en underbar inbyggd veranda med ett mycket trivsamt ljusflöde.
På övervåningen finner vi tre rejäla sovrum, varav ett med utgång till den stora balkongen, samt ett badrum. I anslutning till sovrummen finns det gott om inbyggd förvaring.
Källarvåningen har en egen ingång vilket möjliggör uthyrning helt eller delvis. Här finns två väl tilltagna rum som kan nyttjas som sovrum, hobbyrum, hemmakontor e.d. allt efter behov. Dessutom en tvättstuga med dubbla tvättpelare, duschrum, separat toalett och ett kombinerat pannrum/förråd.
Den oinredda vinden nås från den övre hallen och ger extra potential till ytterligare ett sovrum, en ateljé e.d. Fönster finns redan på båda gavlarna.
Mysig trädgård med bl.a. äpple-, körsbär- och päronträd, rosenbuskar, syréner och vinrankor. Vackra stenläggningar av kullersten på parkering, gångar m.m. matchar väl den vackra trappan och grindstolparna utav granit.

Information Ekonomi

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 6 050 000 kr varav byggnadsvärde 3 283 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Villa, 14-IM1-25/3272.1.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Villa.

Planbestämmelser: Tomtindelning (1924-12-31) Stadsplan (1924-10-31).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kålltorp 22:8.

Typ: Friliggande villa. 1 ½ plan med källare och vind.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1926.

Senaste renovering/ombyggnad: 2014.

Storlek: Boarea ca 135 m², biarea ca 88 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 8 rum, varav 3-5 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Källare. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Tegel. Utv plåtarbeten: Plåt. Fönster: 2-glasfönster isoler.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: El - vattenburen värme.

Energideklaration: Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber.

Uteplats: Stor balkong i västerläge.
Balkong i söderläge.
Altan i söderläge.

Tomt: Tomtarea 380 m².

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Entrévåning
Entrévåning
Övervåning
Övervåning
Källarvåning
Källarvåning
Counter