Såld

Unik fastighet med egen brygga och fyra separata byggnader på tomten

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Källdalsvägen 29

Asperö

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Boarea:
ca 216 kvm
Byggår:
1932
Tomtarea:
ca 7 269 kvm
Adress:
Källdalsvägen 29,
430 80 Asperö
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

Nu finns tillfälle att förvärva en unik fastighet med helt privat läge på vackra Asperö i Göteborgs södra skärgård. På fastigheten ligger fyra separata byggnader, varav tre med åretruntstandard. Bryggan tillhör fastigheten. Det är troligt att fastigheten går att dela upp till tre separat fastigheter för den som vill, detta måste dock prövas i en lantmäteriförrättning.

Byggnader: Det rosa huset närmast vattnet och bryggan är ca 90 kvadratmeter. Entréplan med hall, vardagsrum med braskamin och kök. Tre sovrum och badrum på övre plan. Källardel. Kommunalt vatten och avlopp.

Den röda stugan intill vattnet är ca 35 kvadratmeter. Hall, kök, storstuga och sovrum. Utgång till altanen mot vattnet från både storstuga och sovrum. Mulltoalett och utedusch. Sommarvatten.

Det gula huset är ca 120 kvadratmeter. Entréplan med kök, vardagsrum, sovrum och badrum med dusch. Utgång till altan och trädgård från både vardagsrummet och sovrummet. Övre plan med allrum som är öppet upp till nock och har utgång till balkong. Två sovrum. Kommunalt vatten och avlopp.

Det lilla gula huset är ca 60 kvadratmeter. Allrum och kök i öppen planlösning. Två sovrum och toalett med dusch. Kommunalt vatten och avlopp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 670 000 kr varav byggnadsvärde 2 402 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Asperö GA:1.
Planbestämmelser: Byggnadsplan.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Asperö 1:104.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 ½ plan och 1 plan.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1932. Ursprungsbyggår.

Storlek: Boarea ca 216 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Byggnadssätt: Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Elvärme och braskamin.

TV- och internetanslutning: TV: Tv antenn. Internet: Adsl.

Tomt: Tomtarea 7 269 m².

Asperö

Bara en kort bit från centrala Göteborg kan man bada vid ljuvliga stränder, besöka naturreservat och promenera längs fina stigar. Längs kuststräckan breder skärgården ut sig som ett pärlband av öar och de mysiga hamnarna, vikarna, och skären är en unik upplevelse. Här finns det gott om aktiviteter där sälsafari, fisketurer, kulinariska matupplevelser, bad och båtutflykter bara är några.
Södra Skärgården sträcker sig från öarna Rivö i norr till Vrångö i söder. Vissa öar kommer du endast till under sommaren, om du inte har egen båt. Alla öar är bilfria. De största öarna är Brännö, Styrsö, Donsö, Vrångö och Asperö. Andra öar här är Köpstadsö, Stora Förö, Knarrholmen, Kallö, Kårholmen, Vargö och Sjumansholmen.

Asperö
Närmast Saltholmen ligger den lilla skärgårdsidyllen Asperö, med cirka 460 bofasta invånare. Här finns en hamn, affär, hembygdsmuseum, sjöbodar med mera. Längs promenadslingan Slingan kommer man till badplatsen Kvistevik och utsiktsberget Valen, där mdu en fantastisk utsikt över hela skärgården och Göteborgs hamninlopp.

Brännö
Brännö är en levande skärgårdsö med cirka 900 bofasta invånare. Ön är välkänd för sin bryggdans samt för genuina Brännö Värdshus med pensionat Baggen och uppsluppna Brännö Varv med Bed & Breakfast, restaurang och café. På ön finns även bageri, Brännö handel, fiskaffär och blomsteraffär. Det finns flertalet badplatser, som bland annat Husvik, Gröndal och Vassdal. Det finns även många bra fiskeplatser.

Donsö
Donsö är liksom Styrsö en av de två största öarna i den södra delen av skärgården. På Donsö bor cirka 1 500 bofasta invånare och här kan man njuta av vackra naturstigar och härliga bad. På ön finns restauranger, däribland Restaurang Isbolaget, en kiosk, keramikbutik, rökeri, pizzeria, bank, gästhamn, affär, Bed & Breakfast, minigolf med mera. Från Radarberget kan man njuta av en fantastisk utsikt och vid Lökholmen och Korsholmen kan man njuta av salta bad.

Knarrholmen
Knarrholmen är en liten ö som är under stor utveckling. Här finns fina badplatser, hopptorn och en mycket välbesökt restaurang sommartid.

Kårholmen & Sjumansholmen
De mysiga småöarna Kårholmen och Sjumansholmen ligger mellan Donsö och Vrångö och är bebyggda med sommarstugor.

Köpstadsö-Kössö
Köpstadsö, som även kallas för Kössö, är en liten ö med cirka 100 personer som är helårsboende. Under sommaren bor här omkring 300 personer. Ön består av smala, slingrande gränder och är fri från både bil- och mopedtrafik. Under sommarhalvåret är det inte ens tillåtet att cykla på ön utan då är det främsta transportmedlet skottkärran.

Styrsö
Styrsö är en av de största öarna i Göteborgs södra skärgård och ön har cirka 1 400 bofasta invånare. Här hittar ni bland annat bank, café, restaurang, hembygdsmuseum, minigolf, post, och det omtyckta Pensionat Styrsö Skäret. Här blandas gamla sekelskifteshus med nybyggda villor. Omtyckta badplatser är bland andra Brattenbadet, Uttervik och Amnevik. Vill man ta sig över till Donsö kan man enkelt göra det, då det är en broförbindelse mellan öarna.

Stora Förö
En lugn och fin liten ö som endast är bebodd under sommartid.

Vrångö
Vrångö är framförallt känd för sin vackra natur som delvis består av naturreservat men också för sina fina sandstränder. Här finns flera badmöjligheter och många anser att det är skärgårdens bästa badö. På ön finns bland annat en gästhamn, affär, pensionat, vandrarhem, restaurang, kiosk och café.