Snart till salu

Nyproducerad lägenhet från 2016 i unik hamnmiljö

Poya Sondosi
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Monsungatan 71

2:a Eriksberg

Kortfakta

Avgift:
3 059 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 68 kvm
Våning:
4/10, hiss
Byggår:
2015
Adress:
Monsungatan 71,
41766 Göteborg
Lundin
Lundin
Intresserad av denna bostad - Poya
Intresserad av denna bostad - Poya
Ostindifaren 63 kajen
Ostindifaren 63 kajen

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på poya.sondosi@lundin.se.

På bästa läge, vid Göteborgs hamninlopp, får du ett guldkantat boende med saltstänk från havet. Brf Kajpromenaden ligger i utkanten av Västra Eriksberg på området nedanför Bockkranen. Husen är lågenergihus med hög miljöklassningsnivå där miljövänliga material är genomgående valda med omsorg för de boende. Modern och genomtänkt lägenhet med yteffektiv planlösning och hög standard. Generösa fönsterpartier, balkong och utsikt mot vattnet. Lägenheten har även generösa sällskapsytor i öppen planlösning, badrum med tvättavdelning samt riktigt bra förvaringsmöjligheter.

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. Busshållplats 2-3 minuters promenad från Kajpromenaden, vid Bockkranens fotfäste.

I närheten av Dockan finns även fyra grundskolor, sex gymnasieskolor och på Lindholmen ligger universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På Platån i Västra Eriksberg finns en nybyggd förskola, vilken kommer att kompletteras med låg-, mellan- och högstadieskola inom de närmaste åren. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera.

Information Ekonomi

Avgift: 3 059 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 448 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,3282%. Andel av årsavgift är 1,32821%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG SANNEGÅRDEN 70:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 10, hiss finns.

Byggår: 2015.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 68 m².

Senaste renovering/ombyggnad: 2018 utfördes en garantibesiktning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Triple play. Månadsavgiften är beräknad utifrån att föreningen
tecknar ett kollektivt avtal för bredband (ca 100 Mbit/s), telefoni (grundkostnad) och digital-TV (grundutbudet), denna kostnad ingår således i månadsavgiften.
Internet: Telia Triple play. Månadsavgiften är beräknad utifrån att föreningen
tecknar ett kollektivt avtal för bredband (ca 100 Mbit/s), telefoni (grundkostnad) och digital-TV (grundutbudet), denna kostnad ingår således i månadsavgiften.

Uteplats: Stor inglasad balkong om 10 kvadratmeter i soligt söderläge.

Bilplats: Under husen och gårdarna finns 51 st parkeringsplatser för bil och 4 st parkeringsplatser för MC. Garagen nås bekvämt via hiss. Vid köp av en lägenhet i Västra Eriksberg har man en viss förtur till Grefabs småbåtshamn i dockan. Brf Kajpromenaden har två sådana förtursplatser.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd. I föreningen finns cykelförråd samt ett förråd för förvaring av utomhusrullstolar och barnvagnar. Det finns även en övernattningslägenhet med WC/dusch samt en mindre gemensamhetslokal.

Information Förening

Förening: Brf Kajpromenaden.


Allmänt om föreningen: Brf Kajpromenaden bildades 2013 och äger fastigheten Sannegården 70:2. Föreningen består av 63 bostadsrättslägenheter som är fördelade på två hus om 9 respektive 10 våningar. Byggnationen av husen påbörjades under våren 2014 och inflyttning skedde under 2016 i två etapper, februari och maj. Husen är ritade av Contekton Arkitekter i Fyrstad AB och byggt av NCC Boende AB.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av FF Fastighetsservice AB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: 2018 utfördes en garantibesiktning.

Övrigt: Fastigheten Sannegården 70:2 har andel i gemensamhetsanläggningen Göteborg Sannegården ga:10, vilken omfattar en sopsugsanläggning. Fastighetens andelstal är för närvarande 1,291% men kan justeras något allt eftersom de deltagande fastigheterna bebyggs.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter