Såld

En etagedröm ett stenkast från havet

Poya Sondosi
ansvarig mäklare

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Klippan 1H

4:a Klippan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
6 463 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 111 kvm
Våning:
5/11, hiss
Byggår:
1930
Adress:
Klippan 1H,
414 51 Göteborg
Stort vardagsrum med väl tilltaget fönsterparti
Stort vardagsrum med väl tilltaget fönsterparti
En given plats för fredagsmys
En given plats för fredagsmys
Stor glasdörr som leder till balkongen
Stor glasdörr som leder till balkongen
En fridfull plats för de sena sommarkvällarna
En fridfull plats för de sena sommarkvällarna

Beskrivning

Vid foten av Älvsborgsbron erbjuds denna exklusiva etagelägenhet om ca 111 kvm.

Välkommen in! Nu erbjuds ett hem för dig som söker något utöver det vanliga. Ljus och luftig bostad med utsikt över Majornas takåsar. Stort kök med plats för dig och dina vänner. Härligt vardagsrum med utrymme för soffgrupp som med praktisk öppen planlösning kopplas ihop med köket. Från vardagsrummet nås även den härliga balkongen med en bred utsikt över staden. På övervåningen finner ni lägenhetens tre sovrum samt ett badrum.

En tyst och trivsam bostad med mycket bra ljudisolering. Ett attraktivt bostadsområde växer fram i den anrika stadsdelen Klippan. Novotel, Sjömagasinet och Röda sten ligger runt hörnet. Med närhet till både hav och innerstaden. Intill kvarteret går båtarna över till Eriksberg och Lindholmen och den långa kajpromenaden används flitigt av både boende och besökare. Här är det lätt att trivas!

Rumsbeskrivning:: Entréplan:

Hall: Ni välkomnas av en hall med grå klinkers som skapar en vacker kontrast mot de vitmålade väggarna. Hallen bjuder på rikligt med förvaring i form av spegelskåp och garderober. Härifrån når ni alla rum på våning 1.

Badrum 1 :
Badrummet på entréplan når ni direkt från hallen och renoverades 2014. Badrummet är inrett med grå klinkers på golvet och vitt kakel på väggarna. Spegelskåp och badrumskommod i naturliga färger. En duschhörna i glas med regndusch. Tvättmaskin och torktumlare från Bosch.

Kök: Stort kök med goda förvaringsmöjligheter och stora arbetsytor. Det mörka golvet skapar en stilren kontrast mot de vitmålade väggarna. Här får ni enkelt plats med matbord för 6 personer. Stora fönsterpartier släpper in rikligt med ljus och ger en luftig och öppen känsla. Bänkskivor i grå kompositsten bryter av stilfullt mot det vita kaklet ovan. Diskmaskin från Bosch från 2014 samt kyl och frys i fullhöjd från Whirlpool från 2015. Hällspis/Varmluftsugn från Bosch från 2016.

Vardagsrum: Vardagsrum med golv i ekparkett samt vitmålade väggar. Rikligt med ljusinsläpp från stora fönster och balkongdörr i glas. Här finns plats för en större soffgrupp samt övrigt möblemang. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion.

Balkong: Möblerbar balkong med utsikt över stadens takåsar. En fridfull plats att avnjuta de sena sommarkvällarna på.

Övre plan:

En trappa upp från vardagsrummet finner ni en rymlig möblerbar hall som leder er till den övre våningens tre sovrum samt badrum.

Sovrum 1: Master bedroom med plats för dubbelsäng samt tillhörande sängbord. Gott om förvaring i platsbyggd förvaring i form av spegelskåp. Från fönstret har ni en utsikt som sträcker sig långt över vackra Göteborg.

Sovrum 2: Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng eller enkelsäng och skrivbord.

Sovrum 3: Sovrum med gott om plats för en enkelsäng.

Badrum 2: Helkaklat badrum med WC, dusch samt badkar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 6 463 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,18187%. Andel av årsavgift är 2,16876%. Andelsprocent kapital: 2,41013 %.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 400 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr och hushållsel 250 kr.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG MAJORNA 140:14.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 505/1305.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 11, hiss finns. Våning 3/7 enligt register. Våning 5/11 i Hissen.

Byggår: 1930.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 111 m². Areauppgifter enligt säljaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV via ComHem, basutbudet ingår i avgiften.
Internet: ComHem.

Uteplats: Stor möblerbar balkong.

Bilplats: Föreningen har inga egna parkeringar att tillgå. Genom Klippans Kulturfastigheter kan man hyra parkeringstillstånd för garageplatser till en kostnad om cirka 1000 kronor i månaden samt p-platser för cirka 450 kronor i månaden. För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 133 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övrigt: Bostaden är ca 100 kvm enligt föreningens lägenhetsförteckning, utbyggnad om cirka 11 kvm enligt säljaren. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 3 rum och kök.

Information Förening

Förening: Brf Nya Mälteriet. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 57 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades år 2004 och förvärvade fastigheten Göteborg Majorna 140:40. Föreningens gällande ekonomiska plan fastställdes år 2006 samt år 2010 i samband med färdigställandet av de 6 nya lägenheterna i huset. Idag har föreningen adressen Klippan 1H samt 1G. Huset uppfördes under år 1930 och var då en del av Carnegies porterbryggeri. Det var här man mältade kornet, vilket har gett bostadsrättsföreningen sitt namn och husets karaktäristiska utformning. Huset blev bostadsfastighet i mitten av 1980-talet och består idag av 11 våningar, 57 lägenheter, 3 lokaler samt en hyresrätt. Byggnadens totalyta är 5 162 kvm.

Gemensamma utrymmen:
Förråd: Till lägenheten hör ett rymligt förråd på entréplan utan insyn utifrån.

Tvättstuga: Tre tvättstugor finns i huset med två eller tre tvättmaskiner i vardera. Här finns även torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Tvättider mellan 07-22 och det finns alltid lediga tider som bokas smidigt via app eller digital skärm.

Cykelförråd: Stort cykel- och barnvagnsförråd på entréplan.

Återvinningsrum: Föreningen har ett eget återvinningsrum alldeles utanför porten.

Föreningens ekonomi: Förvaltas av Riksbyggen.
Inga planerade avgiftsförändringar kommande året.

Kommande/gjorda renoveringar: Ytterdörrar kommer under mars 2019 bytas till säkerhetsdörrar. Pågående totalrenovering av de gemensamma inomhusytorna beräknas vara klar juni 2019. Föreningen planerar renovering av avloppsstammar ca år 2025. Det är i dagsläget oklart huruvida det blir relining eller byte av stammarna.

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:

2017: Målning av fasad och fönster. Nya balkongräcken samt tak. Ombyggnad av cykelrum och trädgårdsförråd.

2015: Nya förråd till 1G. Nytt lås- och portsystem samt nya entrédörrar till 1H.

2013: Upprustning av innergården.

2012: Renovering av taket och lagning av takfot. Ommålning av trappuppgång.

2010: Putsning och målning av söder- och västerfasad. Byte av 10 hörnfönster och byte av 2 terrassdörrar. Renovering av fläktaggregat.

2009: Ombyggnad av lokaler till 6 nya lägenheter (färdigställda 2010). Utbyggnad av fläktsystemet.

2008: Renovering av tvättstugor, samtliga maskiner utbytta. Fjärrvärme installerades.

Gårdsplats: Utanför lägenheten finns en stor innergård med glasat tak och framför huset finns flera grönytor. På sommaren kan du plocka fläderblommor från det stora trädet och här finns en grillplats med utemöbler som alla i huset får använda när de vill. Till höger om huset finns en större gräsplätt med fotbollsmål. En trappa leder upp till gamla Älvsborgs fästning där du har utsikt över både Majorna och hamnen.

Övrigt: Föreningen äger marken.

Klippan

Klippan är en havsnära och unik kulturmiljö. Klippan är en del av centrala Göteborg men samtidigt ett område med en individuell prägel och speciell atmosfär. Det magnifika läget vid Göteborgs hamninlopp och den omedelbara närheten till natur och storstadsliv gör området till en härlig plats att bo på.
Klippans moderna bostäder har ett formspråk som smälter in i den historiska miljön. Här bor man behagligt och exklusivt med egna uteplatser eller balkonger att njuta utsikt och grönska på. I området finns det mesta man behöver för helg och vardag. Kulturhuset Röda sten och St. Birgittas kapell inbjuder till olika evenemang året om. I kvarteren finns flera trevliga restauranger och träningsställen och i grannområdena finns mataffärer och butiker.
Klippan var Göteborgs första hamn och Ostindiska kompaniets hemmahamn. I småbåtshamnen ligger båtarna skyddade av fina båthus och alldeles intill ligger ångbåtsbryggan. Utmed vattnet löper strandpromenaden med det mäktiga panoramat med Älvsborgsbron i förgrunden och skärgården i fonden.
Klippan inbjuder till det goda livet med havet och storstadspulsen in på knuten.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Entréplan
Entréplan
Våningsplan
Våningsplan
Counter