Såld

En lägenhet med suverän planlösning och fantastiskt bra läge

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Seminariegatan 18

4:a Linnéstaden Annedal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 478 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 91 kvm
Våning:
1/4, hiss
Byggår:
1975
Adress:
Seminariegatan 18,
413 13 Göteborg

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till denna otroligt mysiga och charmiga fyra på Seminariegatan 18. Nu har ni chansen att förvärva denna ljusa och trevliga bostad i populära Annedal! Bostaden har genomgående ljusa ytskikt med fina ekparkettgolv. Ni erbjuds ett väl tilltaget vardagsrum där ni kan umgås med vänner och familj i goda vänners lag. Vardagsrummet och altanen har utsikt över den konstgjorda "fotbollsplanen" och den vackra bebyggelsen i omgivningen. Från rummet intill vardagsrummet når ni altanen som ni kan njuta av under våren och sommarens härliga månader. Köket bjuder in till härlig matlagning med goda förvaringsmöjligheter i flertalet över- och underskåp. Sist men inte minst har ni ett helkaklat badrum med duschhörna. Stabil och mycket välskött bostadsrättsförening. Huset ligger i en historisk del av Göteborg, granne med Konstepidemin och Engelska parken. Slottsskogen, Linnégatan, Botaniska trädgården och Haga ligger alla på kort promenadavstånd. Här finns lugn, grönska och stadens puls på nära avstånd. En bostad där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron!

Rumsbeskrivning: Bostadens 91 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter för ytterkläder både via en hatthylla och fyra platsbyggda garderober intill. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet ligger ekparkett.

Kliver ni vidare in i bostaden så finner ni det kombinerade vardagsrummet med kök i en öppen härlig planlösning. Vardagsrummet är en utmärkt plats för umgänge i goda vänners lag. Ni finner olika möbleringslaternativ som inkluderar soffa, bord, tv-möbel och ett matbord för minst 6 gäster om så önskas. Stora fönsterpartier bjuder på ett härligt ljusflöde som reflekteras fint i de vita väggarna. På golvet ligger även här ekparkett.

Bostadens kök bjuder in till härlig matlagning. Goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över- och underskåp. Inredningen går i vitt med köksluckor tillsammans med mörkt kakel på vägg. Vitvarorna består av spis med ovansittande köksfläkt, fullstor kyl och frys. I köket har det även valts att installera en diskmaskin för att underlätta vardagssysslorna.

En generös altan där ni kan sitta ned och njuta när solens varma strålar värmer under vår- och sommar månaderna.

Bostaden erbjuder tre sovrum.

I det första sovrummet kan ni med enkelhet möblera med en dubbelsäng tillsammans med tillhörande avlastningsmöbel. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet ligger ekparkett.

Bostadens andra sovrum är ett rymligt rum med gott om ljusinsläpp som idag disponeras som barnrum och på golvet ligger ekparkett.

Intill vardagsrummet finner ni ett tredje rum som ni kan disponera som kontor, extra klädkammare eller ett mindre barnrum för den som önskar. Balkongdörren låter ljuset flöda fritt. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet ligger ekparkett.

Ni finner ett helkaklat badrum intill hallen där det valts vitt kakel på vägg och mörk klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegelskåp samt en duschhörna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 478 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,30298%. Andel av årsavgift är 1,3068%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Annedal 13:18.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1823/1003.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, hiss finns.

Byggår: 1975.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 91 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Leverantör - COMHEM. Internet: Leverantör - COMHEM.

Bilplats: Föreningen har 35 parkeringsplatser i garage på Seminariegatan 2 samt två platser utomhus på Carl Grimbergsgatan 31. Garage och parkeringsplats upplåts genom ett kösystem, kostnad ca 975 kr/mån. Finns även parkeringsplatser att hyra i garage vid korsningen Carl Grimbergsgatan/Brunnsgatan.

Energideklaration: Energiprestanda 128 kWh/m² år. 2009-03-23.

Information Förening

Förening: Brf Mandeln 2. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 100 st lägenheter varav 8 st hyresrätter och 4 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mandeln 2 tillträdde som ägare till fastigheten den 4 december 2006.
Fastigheten består av 100 lägenheter och 4 lokaler. Byggnadsår 1975.

Föreningens adresser är Seminariegatan 14,16,18,20.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet hör ett vinds- alternativt källarförråd. Det finns även cykel- och barnvagnsförråd tillgängligt i fastigheten. Två gemensamma tvättstugor belägna på undre entréplanet finns i uppgång 16 och 20.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Stabil förening med god ekonomi, inga avgiftsförändringar inplanerade i dagsläget.
Månadsavgiften går till bostadsrättsföreningens kapital- och driftskostnader. Kapitalkostnaderna är räntor och amorteringar på föreningens lån. Driftskostnaderna är reparationer, fastighetsskötsel, vatten, värme osv. I månadsavgiften ingår också avsättning för framtida underhåll.

Kommande/gjorda renoveringar: Stammar och ventilationssystemet byttes ut i hela fastigheten 2010. Alla lägenheter har således fått helt nyrenoverade badrum. Ny elcentral har ersatt den gamla för att kunna försörja eventuell tvättmaskin och torktumlare i badrummet. På badrummen har föreningen 5 års garanti (omfattar sanitetsmöbler, duschdörrar, golvvärme mm) och på tätskiktet 10 år. I köket har nya vattenrör, nytt avlopp samt ny blandare installerats. Jan-maj 2010 genomfördes fönsterrenoveringar med fönsterbyte. Ett nytt portlåssystem installerades 2013 i fastigheten. Under 2014 renoverades trapphusen och 2016 rustades gården upp. Tvättstuga | I källaren mellan uppgång 18 och 20 samt 14-16 finns en tvättstuga med 4st tvättmaskiner, stort torkrum, torkskåp och kallmangel samt 2st torktumlare.

Parkering: Föreningen har 35 parkeringsplatser i garage på Seminariegatan 2 samt två platser utomhus på Carl Grimbergsgatan 31. Garage och parkeringsplats upplåts genom ett kösystem, kostnad ca 975 kr/mån. Finns även parkeringsplatser att hyra i garage vid korsningen Carl Grimbergsgatan/Brunnsgatan.

TV och bredband: Kabel-tv &Internet | Com Hem som leverantör av kabel-TV. Föreningen är ansluten till fiberbredband. Installation är utförd i samtliga lägenheter.

Övrigt: Energi | Energideklarationen utfördes 2008, sedan dess har nya fönster installerats i hela byggnaden. Fjärrvärme används för uppvärmningen.

Linnéstaden/Annedal

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området samt utmärkt dagligvaruhandel. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning