Såld

friliggande villa i rofyllt och naturskönt område endast 15 minuter från Göteborgs centrum

Magnus Josefsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0728-84 88 00 magnus.josefsson@lundin.se

Lundin Partille

Med Lundin Partille får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Övre Östergårdsvägen 22

Kåhög

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 118 kvm
Byggår:
1963
Tomt:
ca 900 kvm
Adress:
Övre Östergårdsvägen 22,
433 76 Jonsered

Beskrivning

Friliggande villa i gott skick belägen på en lugn gata i idylliska och barnvänliga Kåhög. En stor, friköpt tomt om 900 kvm, med en spännande och tillika trivsam layout, som gränsar till ett lummigt skogsområde.
Huset är väldisponerat och de 118 kvadratmetrarna är fördelade på två etage. Rymligt kök med matplats, kombinerat badrum och tvättstuga, en separat gästtoalett, totalt 3 sovrum av varierande storlek, ett stort och ljust vardagsrum samt en rymlig klädkammare. I anslutning till vardagsrummet finner vi ett inglasat uterum.
Dessutom finns här en vidbyggd garagebyggnad som hyser garage, pannrum, matkällare samt ett arbetsrum med egen ingång mittemot husentrén lämpligt som hemmakontor, ateljé e.d.

I Kåhög bor man i ett rofyllt och naturskönt område, på endast ca 15 minuters bilavstånd till centrala Göteborg och till Landvetter flygplats tar det bara ca 20 minuter. Goda kommunikationer med förutom närheten till E20 även pendeltåg (Jonsered station) och bra bussförbindelser.
I närområdet finns många härliga naturupplevelser med bl.a. Bokedalens naturreservat, Säveån, sjön Aspen, Jonsereds Trädgårdar och Kåhögs gård som har både kosläpp på våren och försäljning av dagsfärsk mjölk året om. För barnen finns det även två lekplatser och två fotbollsplaner inom gångavstånd.
Området har en egen intresseförening - Kåhögs Byalag, som arbetar för att öka trivseln och utveckla området. Man arrangerar bl.a. påskbrasa, midsommarfirande och andra trevliga aktiviteter.

Passagen mellan hus och garagebyggnaden skapar en väderskyddad entré som dessutom har tak över delen utanför entrédörren.
Innanför entrén välkomnas vi av en praktisk hall med en rymlig nisch direkt till vänster för ytterkläder och skor m.m., dessutom en dubbelgarderob intill för diverse förvaring. Mittemot finner vi en fräsch toalett med wc och handfatskommod. En mörkgrå klinker pryder golvet och väggarna är kaklade i en beige nyans. I hallen är väggarna klädda med dels en svartvit-randig tapet samt en matchande tapet med djurmotiv, golvet består av en stavparkett i klassisk 60-talsdesign.
Lite längre fram i hallen nås köket på höger sida. Ett funktionellt kök som har gott om både förvaring och arbetsytor, dessutom en rejäl matplats med plats för köksbord e.d. Ljust och trivsamt med två stora fönster åt både öster och söder. Vita skåp och luckor, mörkgrå bänkskivor och stänkskydd bestående av turkost kakel. Ett tåligt och praktiskt laminatgolv i en ljusgrå nyans och vitmålad panel i både tak och på väggarna.
Längre fram i den inre hallen ligger badrum/tvättstuga på höger sida. Generöst med utrymme och här ryms tvättmaskin & torktumlare, ett jacuzzibadkar, handfatskommod, wc och diverse badrumsskåp. Både skön golvvärme och en handdukstork finns för extra komfort. Helkaklat med samma färgsättning som på toaletten med ett beige kakel och ett grått klinkergolv. Här hittar vi även en groventré med utgång till trädgården.
Längre in i passagen ligger två rejäla sovrum, båda med plats för både säng och skrivbord. En inbyggd garderob i det ena rummet och tre fristående garderober i det andra. Samma fina stavparkett som i hallen i båda sovrummen. Vitmålade väggar i det ena och mönstrade tapeter med en matchande turkos fondvägg i det andra. Det ena sovrummet har även en lucka ner till krypgrunden.
I anslutning till dessa sovrum finns en rejäl klädkammare/förråd. I denna finns även luckan upp till vinden. Utanför klädkammaren hittar vi tre garderober/skåp.

Passagen har öppet ner till vardagsrumsdelen, vilket skapar en härlig rymdkänsla och ger ett generöst och trivsamt ljusinflöde. Vardagsrummet ligger tre trappsteg ner från den inre hallen/passagen. Här ryms både en rejäl soffgrupp med tillhörande soffbord och TV-möbel i den ena delen. Den andra delen hyser utan problem ett stort matsalsmöblemang. Ett härligt ljus tack vare de många och höga fönstren. En läcker detalj är att räcket mot passagen även fungerar utmärkt som bokhylla e.d. Väggarna är målade i en vit nyans och golvet består av en fin stavparkett, i klassiskt 60-talsutförande. I från vardagsrummet hittar vi också utgången till det inglasade uterummet.
I anslutning till vardagsrummet ligger ett stort sovrum, lämpligt som master bedroom. Samma utförande på parkettgolvet som i hallen och övriga sovrum. Vitmålade väggar med en tapetserad fondvägg med läckert motiv bestående av rosa flamingos.
Det inglasade uterummet är en sluss ut mot den härliga trädgården. Det terrakottafärgade klinkergolvet har vattenburen golvvärme. Skjutdörrar leder vidare ut till altanen som har ett underbart och soligt sydvästläge.

Mittemot entrén i en väderskyddad passage under tak finns ett stort rum, i garagebyggnaden, lämpligt som ateljé, hemmakontor, gästrum e.d. Ett vitmålat brädgolv och en svartprickig tapet med en rosa fondvägg. I detta rum finns en lucka som leder ner till det ursprungliga pannrummet och matkällaren.
Den barnvänliga trädgården innehåller bland annat fullvuxna fruktträd, bärbuskar, rosor och ett fantastiskt Magnoliaträd och det finns gott om möjligheter att odla för den som är intresserad. I trädgården finns även två sandlådor och stora ytor för lek.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 414 000 kr varav byggnadsvärde 1 953 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 29 150 kr/år. Fördelas enligt följande: försäkring 3 900 kr, renhållning 6 250 kr och hushållsel 19 000 kr.
I posten El ingår även Uppvärmning
I posten Renhållning ingår även VA.

Fastighetsskatt: 8 049 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Kraftledning.

Planbestämmelser: Stadsplan (1970-05-04) Tomtindelning (1963-06-17).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kåhög 117:3.

Typ: Friliggande villa. 1 plan i souterräng.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1963.

Senaste renovering/ombyggnad: 2008.

Storlek: Boarea ca 118 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 3 sovrum.

Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Grund: Krypgrund (Garage platta på mark). Stomme: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Papp. Utv plåtarbeten: Plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Luft-/Vattenvärmepump.

Övrigt byggnad: I krypgrunden finns en s k Trygghetsvakt installerad för att reglera och kontrollera klimatet.

Energideklaration: Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: TV-antenn & Telia Öppen Fiber.
Internet: Telia Öppen Fiber & Kopparnät.

Övriga byggnader: Lekstuga på altanen, larm samt robotgräsklippare ingår ej i köpet.

Tomt: Tomtarea 900 m².

Övrigt: Den angivna arean är ej uppmätt utan bedömd. Den taxerade arean är 118+0 kvm.

-Partille

Friluftsliv, storstadsliv och shopping


Välkommen till Partille, ett trivsamt område med stort utbud beläget i vackra, gröna omgivningar. Här bor man på behändigt avstånd från Göteborgs centrum, som lätt nås med bil, buss eller pendeltåg. Förutom Partille centrum utgörs Partille av flera mindre områden såsom Furulund, Björndammen, Mellby, Lexby och Paradiset. Bebyggelsen består av alltifrån pampiga sekelskiftesvillor till funktionella radhusområden och toppmoderna bostäder.
I Partille Arena är en multiarena för kultur- och idrottsevenemang och här finns även en bowlinganläggning, ett gym och en stor restaurang. I Partille Kulturum ryms bibliotek, teater, café och mycket mer. Det stora köpcentret Allum gör det enkelt att handla på hemmaplan, med sitt gedigna utbud av butiker, mataffärer och matställen.
Partillebor har gott om lummig, orörd skog och mark att vistas i. I Bokedalens naturreservat och Paradisets friluftsområde finns flera motions- och vandringsleder. Sommartid badas det i Stora Kåsjön och Humlebadet, och i Säveån och Björndammen fiskas det lax.

I Partille lever du med närhet till både härlig natur och det moderna storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter