Snart till salu

Fantastiskt charmig 40-tals villa med en magisk utsikt över älven

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Långedrag Hagen

Kortfakta

Rum:
5 rum
Boarea:
ca 119 kvm
Biarea:
ca 46 kvm
Byggår:
1946
Tomtarea:
ca 611 kvm
Adress:
Saltholmen
Saltholmen
Saltholmen
Saltholmen
Långedrag värdshus
Långedrag värdshus
Bryggan
Bryggan
Intresserad av denna bostad - Haris
Intresserad av denna bostad - Haris

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på haris.pipic@lundin.se.

På populära Skogsrydsgatan hittar vi denna fantastiska 40-tals villa med en friköpt tomt på hela 611 kvm med sol från morgon till kväll. Här kan ni njuta av ett attraktivt och barnvänligt boende med ett garage på hela 20 kvm. Här bor ni med närhet till förskolor och skolor samt havet. Villan som är uppförd 1946 innehåller 2 plan samt källarvåning, fördelat på 5 r.ok, varav 3-4 sovrum, vardagsrum med matsalsdel, allrum samt en källarvåning med kontor/sovrum, tvättstuga, 2 gästtoaletter samt ett helkaklat badrum. Ett mycket välplanerat boende med stora sällskapsytor på båda planen. På övre plan hittar vi den vackra fönstersättningen i allrummet med den härliga utsikten över hamninloppet och den mysiga trädgården. På nedre plan hittar vi den ståtliga spisen centralt placerad som borgar för mysiga kvällar. Huset har dessutom påkostade underhållsfria fönster från Velfac samt ett påkostat tak.

Huset ligger med närhet till kollektivtrafiken och bussen som tar er hela vägen in till city. För den som gillar vardagsmotion går det lika bra att ta cykeln in till centrala Göteborg, alternativt ta en cykeltur till Saltholmen och njuta av havet. Om ni är intresserade av ett mycket charmigt hus med många fina äldre detaljer så är det här huset absolut värt er uppmärksamhet!

Information Ekonomi

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 909 000 kr varav byggnadsvärde 2 273 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 39 830 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 17 330 kr/år, försäkring 5 500 kr/år, vatten/avlopp 3 600 kr/år, renhållning 3 200 kr/år, sotning 400 kr/år, och hushållsel 9 800 kr/år.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Stadsplan (1974-01-18).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Älvsborg 115:16.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 2 plan med källare.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1946.

Senaste renovering/ombyggnad: 1996 - Golvslipning hela huset
1996 - Ny el / jordfelsbrytare
1998 - Nytt kök samt golv
2000 - Skorsten, invändig tätning av rökkanal - provtryckning
2005 - Altan samt trappa till altanen
2006 - Fjärrvärme
2011-2016 - Alla ytskikt målade
2011 - Nytt Rheinzinktak inkl. skorsten
2011 - Nya underhållsfria Velfac-fönster
2011 - Ny tilläggsisolering samt fasad
2011 - Tilläggsisolering grund + puts
2011 - Nya stuprör
2014 - Nya toaletter hall och övervåning
2016 - Nya radiatorer övervåning
2016 - Borttagning av vägg mellan sovrum övre våning samt nytt golv
2016 - Tillbyggd garderob övre plan.

Storlek: Boarea ca 119 m², biarea ca 46 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 3-4 sovrum.

Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Grund: Grundsulor & mellangjutet betonggolv.. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Rheinzink.. Utv plåtarbeten: Rheinzink. Fönster: Isolerglasfönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 90 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2017-06-30.

Tomt: Tomtarea 611 m².

Långedrag Hagen

För drygt hundra år sedan var Hagen en glesbygd långt från storstaden. I och med Långedragslinjen och bättre vägar, blev avståndet till Göteborg kortare. Fler och fler upptäckte Hagens fördelaktiga läge och bostäder började uppföras. Sekelskiftesvillorna fick med tiden sällskap av funkishus, kedje- och radhusområden och nutida villor.

Idag består bebyggelsen av en härlig blandning av bostäder från olika epoker och i olika stilar. Här kombinerar man ett lugnt liv med allt det man som modern människa behöver – alldeles i närheten.

Mycket av det man behöver för vardagslivet finns i de egna kvarteren och i grannområdena. Vid Hagens kapell, Käringberget och Nya Varvet finns både matställen och mysiga butiker. Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg. Frölunda Torg och Frölunda kulturhus ligger 10 minuters bilväg bort.

Hagen är ett charmigt område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och en grundskola, anrika Hagenskolan. Hagen och dess grannområden har ett rikt föreningsliv inom idrott, musik och kultur och flera träningsanläggningar.

Havet är en stor tillgång för de boende här och uppifrån höjderna har man en hänförande utsikt över skärgården. Med en kort promenad eller cykeltur når man fina badvikar och småbåtshamnar. Gröna oaser finner man i skogspartier och i de egna lummiga trädgårdarna.

Hagen inbjuder till ett behagligt och stadsnära boende vid havet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning