Såld

Nyproducerad tvåa med balkong och uteplats

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Karin Corneliusson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ulfsparregatan 22

2:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 688 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 50 kvm
Byggår:
2018
Adress:
Ulfsparregatan 22,
416 57 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en ljus och välplanerad tvåa från 2019 i den populära nyproduktionen på Ulfsparregatan! Lägenheten har ett sällsynt fint gavelläge på första våningen och erbjuder därmed både inglasad balkong och en härlig uteplats i söderläge. Kök och vardagsrum i öppen planlösning med fönster i två väderstreck ger en väl tilltagen social yta där det toppmoderna köket från HTH blir ett blickfång med sina grå luckor, den ljusa bänkskivan och rostfria vitvaror. Ekparkett och vita väggar i hela lägenheten ger en lugn och enhetlig bas där din inredning enkelt kommer tillrätta. Det helkaklade badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare för en bekvämare vardag. Läget uppe på höjden i mysiga Lunden ger dig närhet till Danska Vägens utbud av caféer, restauranger och service, och cykelavstånd till naturen kring Delsjön. Här är det lätt att trivas!

När ni kliver in genom ytterdörren har ni vardagsrummets fönster rakt framför er och välkomnas av en ljus och luftig hall med generös förvaring i två garderober och plats för spegel och hallmöbel.

Efter några steg in i lägenheten öppnar sig vardagsrummet mot vänster med helt öppen planlösning mot köket till höger. Vinkelköket från HTH är inrett med grå luckor, ljus marmorerad bänkskiva och rostfria vitvaror. Över bänkskivan sitter vitt blankt kakel i halvförband. Alla vitvaror är rostfria förutom den integrerade diskmaskinen och en skåpsintegrerad vit fläkt. Induktionshäll, ugn, mikro och kombinerad kyl/frys. Matplats för fyra personer finns intill två fönster med utsikt mot väster.

I vardagsrumsdelen finns utgången till den inglasade balkongen och uteplatsen i söder. Vardagsrummet är lättmöblerat och har plats för soffgrupp och TV-möbel. De vita väggarna och ekparketten ger en blank canvas att inreda.

Sovrummet nås via vardagsrummet och har gott om klädförvaring i tre garderober. Här finns plats för en mindre dubbelsäng och tillhörande avlastningsyta.

Helkaklat badrum med grå klinker och vitt matt kakel satt i halvförband. Här finns handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. Under handfatet sitter en vit kommod och duschhörnan har vikbara väggar av klarglas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 688 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud digital-TV, bredband och telefoni.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,95%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3-1105.

Byggår: 2018.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 50 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska planen.

Uppvärmning: Vattenburna radiatorer i lägenheterna vilka är anslutna till bergvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen är ansluten till TV via digital-TV och fiber via Com Hem.

Uteplats: Till lägenheten hör en inglasad balkong med utgång till en egen uteplats i söderläge.

Bilplats: Dolt under innergården finns ett tvåvånings parkeringshus. Därifrån tar du hissen direkt från bilen upp till ditt våningsplan. Parkeringsgaraget har 46 p-platser som hyrs separat för 1000 kr/mån. Det finns några platser med uttag för motorvärmare samt laddningsstolpar för elbil. Till alla platser är det separat kö. Det finns även någon plats för mc. Separat kö.

Övriga byggnader: Alla lägenheter har ett förråd om 1,5 - 4 kvm. Storleken fördelas efter storlek på lägenhet. I källaren i hus 3 och 4 finns cykelparkering. Detta finns även utomhus vid entréer och på innergården under skärmtak.

Information Förening

Förening: Brf Taksparren.
I föreningen finns 94 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Taksparren ligger på gränsen mellan Lunden och Örgryte. Här får du det bästa av två världar. Trots att du bor så nära staden njuter du av lugna och rogivande omgivningar. Här högst uppe på höjden är utsikten över Göteborg magnifik, här kan man blicka ut över stadens ljus och samtidigt lyssna på skogens ljud. Ett helt nytt och lättskött hem ger dig mer fritid och tid över för härliga dagar i Skatås och vid Delsjön eller med vännerna i stan.
Avståndet till centrala Göteborg är cirka tre kilometer vilket motsvarar en restid med buss på ca 10 minuter. Från Redbergsplatsen eller Olskrokstorget kan man åka buss eller spårvagn åt de flesta håll i staden. Genom Lunden går även buss nr 60 med täta turer, som gör att du bekvämt kan hoppa av i närheten av hemmet.
Arkitekten, Juan Cambóns tankar om projektet: Brf Taksparren har ganska kraftiga volymer på nästan 400 kvm per plan och arkitekten ville därför bryta i tre volymer, tegelvolymen mot staden, mellanvolymen som bär upp spetsen och den mörkgröna putsen för att möta skogen. Tegel är ett klassiskt material som tillför en känsla av hantverk och klass. Fasaden har en harmonisk fönstersättning med klassiska balkonger. Brf Taksparren har en dramatisk takyta och det branta taket skapar en siluett man känner igen.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje hushåll är utrustad med egen tvättutrustning.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna AB.

Parkering: I föreningen finns 46 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 000 kr/månad. Det finns även 2 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad av ca 400 kr/månaden.

Gårdsplats: Föreningen har en gemensam innergård. Fasaden upp till innergården har ett designat träraster med utarbetad form som täcks in med klätterväxter. Denna ”Green wall” avskiljer livet på gården från gatan, vilket gör att gården känns mer privat. Innergården är omsorgsfullt planerad med plats för både vistelse och lek.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter