Såld

Kvadratsmart högst upp med stor balkong

Såld

Vänortsgatan 21

1:a Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 731 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 35 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
Färdigställdes 2014
Adress:
Vänortsgatan 21,
431 60 Mölndal

Beskrivning

Ta hissen högst upp till våning 5/5 i detta hus som färdigställdes 2014. Här gömmer sig en pärla med fina ljusa ytskikt och stor balkong med härliga soltimmar. Varje kvadratmeter är väl genomtänkt med ordentligt kök där både arbetsyta och förvaring getts utrymme, generöst tilltagen plats för matbord och en mysig separat sovdel. Väggarna är vita och på golvet ligger ekparkett som löper tröskelfritt genom hela lägenheten och ger en fin bas att inreda. Det höga läget ger ett avskilt läge på balkongen där utsikten är slående!

Här bor man med promenadavstånd till Mölndals nybyggda Galleria, fina naturområden samt kommunikationer som på bara några minuter tar dig till Astra Zeneca, universiteten eller Göteborgs innerstad.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 35 kvm disponeras enligt följande:

Hallen är rymlig och bjuder på goda förvaringsmöjligheter i två uppsättningar dubbelgarderober. Direkt in till höger finns plats att hänga kappan på krokar eller klädhängare. Garderober och väggar är vita, och på golvet ligger parkett som löper tröskelfritt genom hela lägenheten.

Rakt fram dras blicken rakt igenom det stilrena köket till lägenhetens stora fönster och den helglasade balkongdörren. Det fina ljusflödet lyser upp lägenhetens ljusa ytskikt och låter hela den välplanerade ytan komma till sin rätt. Köket har en enhetlig färgsättning med vita luckor och väggar samt kakel över en ljust grå laminatskiva. Vitvarorna består av ugn, diskmaskin, mikro samt kyl/frys i rostfritt och inbyggnadsfläkt. Intill fönstret, med vacker utsikt mot balkongen och över området, finns en given plats för matbordet. Här finns plats att duka upp en utsökt middag för fyra. Växterna trivs på vackra fönsterbräden av natursten.

I vardagsrummet finns plats för en mysig soffa med ett mindre soffbord. Härifrån nås den stora balkongen i sydöst, som bjuder på långa soliga förmiddagar med vidsträckt utsikt över grannarnas takåsar och lummiga omgivningar. Det höga läget, högst upp på våning fem, ger en härlig frihetskänsla och skydd från insyn.

I sovdelen finns plats för en enkelsäng med sängbord.

Det rymliga badrummet har en stilren färgsättning med vitt kakel och grått klinker. Förvaring finns i handfatets vita kommod, ett spegelskåp med belysning och väggskåp. Vikbara duschväggar i klarglas. En kombinerad tvättmaskin/torktumlare underlättar vardagen och frigör tid åt annat. Efter duschen väntar en varm handduk från handdukstorken.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 731 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, kabel-TV samt en schablonkostnad för kall- och varmvatten. Observera att vatten debiteras efter faktiskt förbrukning som regleras en gång per år.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,675%. Andel av årsavgift är 0,67%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 175 kr/mån fördelat enligt följande:
Hushållsel 175 kr/mån.
Enligt angiven driftkostnad för två personers hushåll ingår hushållsel cirka 175 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Brunbjörnen 1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 211502/1502.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5, hiss finns.

Byggår: Färdigställdes 2014.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 35 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 69 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2016-10-11.

Övriga byggnader: Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

Information Förening

Förening: BRF Västerport. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Västerport är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen köpte fastigheten i samband med byggnation 2013/2014 (äger marken). I föreningen finns 86 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. I föreningen finns även cykelrum och barnvagnsrum på flera ställen i källaren och i entréerna. Det finns en föreningslokal/övernattningsrum (300 kr/dygn) i källaren till uppgång 23 för medlemmarna att nyttja. Det finns även några extra förråd att hyra i källaren, separat kösystem.

Föreningen har rätt att ta ut en överlåtelseavgift motsvarande 2,5% av gällande prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp. Revisorsringen har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

Parkering
Det finns 61 p-platser i garaget och 25 p-platser ovan jord. Parkering utomhus administreras av styrelsen. En garageplats kostar för närvarande 816 kr/mån och en p-plats utomhus 400 kr/mån. Föreningen administrerar p-platserna utomhus. Man anmäler sig till kön genom att maila till info@brfvasterport.se. I dagsläget (2019-01-23) är det mindre än 5 personer i kön. Q-Park administrerar p-platserna i garaget. De nås på 0771-96 90 00.

TV och bredband
Föreningen är ansluten till TV via Sappa och internet via Svenska Stadsnät: www.svenskastadsnat.se/molndal.

Utförda renoveringar
2016 genomfördes en tvåårsbesiktning.
För mer information se årsredovisning, stadgar samt energideklaration. Kika gärna in på föreningens egen hemsida: brfvasterport.se.

Föreningens ekonomi: Föreningen har beslutat att från och med januari 2019 korrigera inbetalning av andelstal 2 vilket innebär en sänkt månadskostnad för alla lägenheter som berörs.

Mölndal Bosgården

I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Planritning