Såld

Kvadratsmart högst upp med stor balkong

Jennifer Bäck
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vänortsgatan 21

1:a Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 731 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 35 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
Färdigställdes 2014
Adress:
Vänortsgatan 21,
431 60 Mölndal

Beskrivning

Ta hissen högst upp till våning 5/5 i detta hus som färdigställdes 2014. Här gömmer sig en pärla med fina ljusa ytskikt och stor balkong med härliga soltimmar. Varje kvadratmeter är väl genomtänkt med ordentligt kök där både arbetsyta och förvaring getts utrymme, generöst tilltagen plats för matbord och en mysig separat sovdel. Väggarna är vita och på golvet ligger ekparkett som löper tröskelfritt genom hela lägenheten och ger en fin bas att inreda. Det höga läget ger ett avskilt läge på balkongen där utsikten är slående!

Här bor man med promenadavstånd till Mölndals nybyggda Galleria, fina naturområden samt kommunikationer som på bara några minuter tar dig till Astra Zeneca, universiteten eller Göteborgs innerstad.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 35 kvm disponeras enligt följande:

Hallen är rymlig och bjuder på goda förvaringsmöjligheter i två uppsättningar dubbelgarderober. Direkt in till höger finns plats att hänga kappan på krokar eller klädhängare. Garderober och väggar är vita, och på golvet ligger parkett som löper tröskelfritt genom hela lägenheten.

Rakt fram dras blicken rakt igenom det stilrena köket till lägenhetens stora fönster och den helglasade balkongdörren. Det fina ljusflödet lyser upp lägenhetens ljusa ytskikt och låter hela den välplanerade ytan komma till sin rätt. Köket har en enhetlig färgsättning med vita luckor och väggar samt kakel över en ljust grå laminatskiva. Vitvarorna består av ugn, diskmaskin, mikro samt kyl/frys i rostfritt och inbyggnadsfläkt. Intill fönstret, med vacker utsikt mot balkongen och över området, finns en given plats för matbordet. Här finns plats att duka upp en utsökt middag för fyra. Växterna trivs på vackra fönsterbräden av natursten.

I vardagsrummet finns plats för en mysig soffa med ett mindre soffbord. Härifrån nås den stora balkongen i sydöst, som bjuder på långa soliga förmiddagar med vidsträckt utsikt över grannarnas takåsar och lummiga omgivningar. Det höga läget, högst upp på våning fem, ger en härlig frihetskänsla och skydd från insyn.

I sovdelen finns plats för en enkelsäng med sängbord.

Det rymliga badrummet har en stilren färgsättning med vitt kakel och grått klinker. Förvaring finns i handfatets vita kommod, ett spegelskåp med belysning och väggskåp. Vikbara duschväggar i klarglas. En kombinerad tvättmaskin/torktumlare underlättar vardagen och frigör tid åt annat. Efter duschen väntar en varm handduk från handdukstorken.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 731 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, kabel-TV samt en schablonkostnad för kall- och varmvatten. Observera att vatten debiteras efter faktiskt förbrukning som regleras en gång per år.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,675%. Andel av årsavgift är 0,67%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 175 kr/mån. Fördelas enligt följande: hushållsel 175 kr
Enligt angiven driftkostnad för två personers hushåll ingår hushållsel cirka 175 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Brunbjörnen 1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 211502/1502.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5, hiss finns.

Byggår: Färdigställdes 2014.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 35 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 69 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2016-10-11. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

Information Förening

Förening: BRF Västerport. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Västerport är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen köpte fastigheten i samband med byggnation 2013/2014 (äger marken). I föreningen finns 86 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. I föreningen finns även cykelrum och barnvagnsrum på flera ställen i källaren och i entréerna. Det finns en föreningslokal/övernattningsrum (300 kr/dygn) i källaren till uppgång 23 för medlemmarna att nyttja. Det finns även några extra förråd att hyra i källaren, separat kösystem.

Föreningen har rätt att ta ut en överlåtelseavgift motsvarande 2,5% av gällande prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp. Revisorsringen har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

Parkering
Det finns 61 p-platser i garaget och 25 p-platser ovan jord. Parkering utomhus administreras av styrelsen. En garageplats kostar för närvarande 816 kr/mån och en p-plats utomhus 400 kr/mån. Föreningen administrerar p-platserna utomhus. Man anmäler sig till kön genom att maila till info@brfvasterport.se. I dagsläget (2019-01-23) är det mindre än 5 personer i kön. Q-Park administrerar p-platserna i garaget. De nås på 0771-96 90 00.

TV och bredband
Föreningen är ansluten till TV via Sappa och internet via Svenska Stadsnät: www.svenskastadsnat.se/molndal.

Utförda renoveringar
2016 genomfördes en tvåårsbesiktning.
För mer information se årsredovisning, stadgar samt energideklaration. Kika gärna in på föreningens egen hemsida: brfvasterport.se.

Föreningens ekonomi: Föreningen har beslutat att från och med januari 2019 korrigera inbetalning av andelstal 2 vilket innebär en sänkt månadskostnad för alla lägenheter som berörs.

-Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Under våren 2019 öppnar Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter