Såld

Välplanerad trea med friköpt vind

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se
Carolina Lindén
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 67 carolina.linden@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Batterigatan 10G

3:a Gamlestaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 775 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 65 kvm
Våning:
2/2, ej hiss
Byggår:
1948
Adress:
Batterigatan 10G,
415 16 Göteborg
Lundin
Lundin

Beskrivning

Välkommen in till en trivsam och mycket välplanerad trea med friköpt vind. Belägen i ett blomstrande och populärt område befinner ni er i ett fridfullt område samtidigt som staden växer omkring er. Beläget högst upp i huset med möjlighet att bygga ut lägenheten med ytterligare en våning är detta en fantastisk möjlighet att skapa ert drömhem på ert sätt.

Gamlestaden är ett av Göteborgs snabbast växande områden, under de senaste åren har ett helt nytt resecentrum blivit en knytpunkt för alla som tar sig till Göteborg från norr. Runt detta kommer Gamlestaden växa med planer om ett nytt köpcentrum och ett nytt café/restaurang – stråk.

Rumsbeskrivning: Hall:

Ni välkomnas av en rymlig hall med plats för avhängning. Med fönster i två vädersträck på var sida om hallen fullständigt badar hallen i ljus. Golven pryds av ekparkett och väggarna är ljust målade.

Vardagsrum:

Stort och lättmöblerat vardagsrum med plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang. Golven pryds av ekparkett och väggarna är vitmålade. Stort fönster centralt i rummet bidrar med en ljus och luftig känsla.

Kök:

Rymligt och välplanerat kök med modern standard. Vackert furugolv som smälter samman smakfullt med träluckorna. Väggarna pryds av en ljust mönstrad tapet samt stänkskydd i vitt kakel från 2019. Köket är utrustat med spis med induktionshäll samt ugn från Electrolux. Ny fläkt från IKEA som sattes in 2019. Kombinerad kyl&frys från Electrolux.

Sovrum 1:

Lägenhetens större sovrum rymmer större dubbelsäng samt nattduksbord på var sida. Golvet pryds av furugolv och väggarna är vitmålade. Stort fönster centralt i rummet släpper in rikligt med ljus.

Sovrum 2:

Lägenhetens andra sovrum är även det rymligt och här får ni enkelt plats med dubbelsäng eller enkelsäng och skrivbord. Golvet pryds av furugolv och väggarna är vitmålade. Fönster släpper in rikligt med ljus.

Badrum:

Ljust badrum utrustat med toalett, handfat samt dusch. Ovanför handfatet har ni en spegel och på väggen har ni ett mindre fönster.

Vind:

De nuvarande ägarna har friköpt vinden som är belägen precis ovanför lägenheten samt äger trapporna som leder upp dit från lägenhetens trappuppgång. Med detta ges möjlighet att bygga ut lägenheten med ytterligare ca 40 kvm. Alternativa planritningar som är ritade av arkitekt på hur lägenheten kan utformas finner ni i bilderna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 775 kr/mån.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 220 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 40 kr/mån, och hushållsel 180 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: GAMLESTADEN 52:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 27.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2, ej hiss.

Byggår: 1948.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 65 m². Areauppgifter enligt säljaren.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: ComHem. Internet: ComHem.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 169 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2010-03-08.

Övriga byggnader: Till lägenheten tillhör källarförråd om ca 4,5 kvm.

Låst cykelförråd.

Tvättstuga i samma uppgång utrustat med 2 st tvättmaskiner , 1 st torktumlare och 1 st torkrum.

Information Förening

Förening: Lyrtorsken - Gamlestaden.

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 1987 och har god ekonomi. Inga avgiftshöjningar är planerade. För att spara pengar sköter föreningens medlemmar trappstädning, vilket innebär att varje lägenhet ansvarar för trappstädning i sin uppgång ca 3 gånger per år. Föreningen planerar att bygga en miljöstation och räknar på så sätt med att spara ca 30 % av sophämtningskostnaden. Under senare tid har föreningen lagt om taket, gjort relining och dragit om el.

Gamlestaden

Gamlestadens historia är som namnet vittnar om att det var här den ursprungliga stadens hjärta låg, vilket bidrar till att stadsdelen har en spännande historia och kulturhistoriskt intressanta kvarter. Sedan dess har många förändringar skett och idag är Gamlestaden en spännande mix av dåtid, nutid och framtid. Gamlestaden är ett av Göteborgs mest expansiva områden med fantastiska framtidsmöjligheter. Här planeras för en modern, tät och dynamisk blandstad med nytt handelscentrum och en knutpunkt som binder ihop staden. I SKF:s gamla lokaler uppförs nu en stor shoppinggalleria med butiker, saluhall, restauranger, kontorslokaler och lägenheter.


Gamlestaden ligger beläget vid Säveån, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Kommunikationerna i området är mycket goda och det finns även gott om cykelvägar. Gamlestaden har ett bra utbud av vardaglig service, restauranger, skolor samt föreningsliv. Samtidigt är det inte långt till underbar natur med härliga strövområden och en aktiv fritid. I Kviberg finns Sveriges största beachvolleyhall och nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena. Närmsta rekreationsområde är Fjällbo som ligger i närheten av Utby. I de lummiga skogarna finns flera naturstigar och motionsslingor. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin badsjö med klippstränder.

Planritning

Planritning
Planritning