Såld

Ljus bostad med öppen planlösning och egen uteplats

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Munkebäcksgatan 27A

2:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 835 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 46,5 kvm
Våning:
2/2, ej hiss
Byggår:
1933
Adress:
Munkebäcksgatan 27A,
416 53 Göteborg

Beskrivning

Med egen ingång och egen uteplats välkomnas ni till Munkebäcksgatan 27A och denna trivsamma bostad med radhuskänsla! Vacker, väl omhändertagen parkett i fiskbensmönster tillsammans med ljusa ytskikt och generös takhöjd är genomgående i bostaden. Det där lilla extra, så som takrosett, högre fotlister och bredare taklister sätter karaktär. Ni erbjuds sociala ytor med en delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där vänner och familj får gott om svängrum. Sovrummet rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang. Här har ni även lyxen att ha tillgång till en egen uteplats med nyttjanderätt. Perfekt för härliga grillkvällar med vännerna. En bostad där ni kan flytta in och trivas!

Hjärtligt välkomna på visning!

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral. I närområdet finns dessutom all service man behöver. På behagligt avstånd ligger bland annat Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet där ni finner bland annat Coop Konsum, ICA Kvantum, en fiskbil, systembolag, konditori, videoaffär och apotek. Goda kommunikationer med 3:ans och 5:ans spårvagn som har hållplats i närheten och tar er snabbt in till stan.

Rumsbeskrivning : Bostadens 46,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Innan ni tar klivet in i denna mysiga bostad med radhuskänsla så har ni tillgång till en uteplats framför ingången. Här har ni möjlighet att möblera med loungegrupp och bord för att kunna sitta ned och njuta under sommarens härliga månader. En perfekt plats att umgås med vänner och familj.

Tar ni klivet in genom ytterdörren möts ni av en mindre hall för avhängning av ytterkläder och sedan får ni ta trappen upp till bostaden. Väl uppe möts ni av ett härligt ljusflöde från fönsterpartierna och tillsammans med den öppna planlösningen reflekteras det fint i de ljusa ytskikten.

Köksdelen bjuder in till härlig matlagning. Det finns gott om förvaring för köksredskapen i både över – och underskåp. Inredningen går i vitt tillsammans med handtag i mässing och vitt kakel ovanför bänkskivan i ek. Den maskinella utrustningen består av spishäll, inbyggd ugn, köksfläkt, diskho i keramik och en integrerad kyl med frys. Ett mindre matbord för två har en given plats i köket. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger praktisk klinker i ljus kulör.

Vardagsrumsdelen ger olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord och tv-möbel. Stort härligt fönster med utsikt mot omgivningen. Ett större matbord för minst 6 sittande gäster ges det även plats för. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger vacker ekparkett i klassiskt fiskbensmönster. Högre fotlister och takrosett pryder även vardagsrumsdelen.

Det rofyllda sovrummet ger utrymme för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. God förvaring via inbyggd garderob. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger även här den fina ekparketten i fiskbensmönster.

Badrummet har vitt kakel på vägg tillsammans med en blå bård och blå våtrumsmatta på golv. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp och en duschhörna med draperi.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 835 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,9589%. Andel av årsavgift är 0,9589%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kålltorp 12:27.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 20.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2, ej hiss.

Byggår: 1933.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 46,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Tv och bredband via Telia Tripple Play.
Internet:.

Uteplats: Uteplats i östläge.

Bilplats: Fri parkering på gatorna i området.

Energideklaration: Energiprestanda 131 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-12-21. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd. I föreningen finns två tvättstugor, samlingslokal, cykelparkering samt övernattningslägenhet för 100:-/natt.

Information Förening

Förening: HSB Munkebäcksgatan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB Brf Munkebäcksgatan äger fastigheterna Kålltorp, 12:27, Kålltorp 13:7 och Kålltorp 24:12. Dessa tre fastigheter är fördelade på fem huskroppar med lägenheter i markplan och en våning ovan mark. Föreningen består av 98 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Se gärna föreningens hemsida, www.hsb.se/goteborg/brf/munkebacksgatan.

Gemensamma utrymmen: Föreningens medlemmar delar på två tvättstugor, två cykelrum och flera små cykelförråd. Dessutom finns tillgång till ett enkelt övernattningsrum och en samlingslokal.
Två plommonträd står på föreningens mark och står till alla medlemmars förfogande.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Senaste avgiftsförändringen som gjordes var 1/1 2018 och då höjdes avgifterna med 2 %. Beslut om avgiftsförändringar tas i slutet av varje år och det finns diskussion om en liten höjning inför 2020, men inga beslut tagna i dags läget, kontrollerat med föreningen 20190207. Styrelsens ambition är att hålla avgifterna stabila.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram tom år 2052. Denna uppdateras varje år med hjälp av HSB och styrelsen budgeterar avsättning till reparationsfond, avgiftshöjningar mm utefter denna.
Större arbeten som planeras framöver är:
2031 Fönsterbyte och stamrenovering.
2045 Takomläggning.
2051 Fastigheten skall dräneras om.
Gjorda renoveringar
1986 utfördes stambyte samt renovering av plåtfasad.
1991 renovering av tvättstugor.
2001 dränering.
2005 takomläggning.
2007 nya entrédörrar.
2008 radonmätning utförd, utan anmärkning.
2008-2010 renovering/målning av fönster.
2009 energideklaration av fastigheten.
2011 renovering av samtliga lägenheters entrétak samt iordningställande av grusgångar.
2012 inoljning av samtliga entrédörrar, lagning av cementtrappor ner till källargångar samt reparation av plåttak över entréer. Taket har även fått en tätningslist i skarven mellan tak och vägg för att förhindra fuktgenomträngning.
2014 OVK-besiktning samt ommålning av fönster.
2015 utbyte av vissa fönster som är i dåligt skick samt ljudisolering av torkrum.
2016 el och fönsterinventering är gjorda i samtliga lägenheter samt upprustning av alla källartrappor.
2017-2018 fönsterbyte av samtliga fönster.

Parkering: Föreningen hyr inte ut några p-platser, men det är fri parkering på gatorna i området.

TV och bredband: Via Telia Tripple Play.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägande mellan förälder/barn med uppdelningen 90/10.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter