Såld

Balkong och magnifik milsvid utsikt på vån 11 av 11

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Östra Eriksbergsgatan 73

2:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 685 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 51,3 kvm
Våning:
11/11, hiss
Byggår:
2008
Adress:
Östra Eriksbergsgatan 73,
417 62 Göteborg

Beskrivning

För er som söker högst upp i huset med balkong och utsikt över hela Eriksberg ut med hamninloppet har ni nu chansen att förvärva denna fina gaveltvåa. Hjärtligt välkomna till Östra Eriksbergsgatan 73! På våning 11 av 11 finner ni en bostad som stod färdig 2008, vilket gör att den är i mycket gott skick med genomgående ljusa och trevliga ytskikt. Med perfekt läge intill Eriksbergstorget och kajpromenaden bor ni i en prisbelönt byggnad med särpräglad, stilfull arkitektur. Öppen planlösning och praktiskt kök med matplats. Balkong med sol från morgon till kväll, perfekt gavel och utsikt som sträcker sig milsvid. Sovrum med plats för dubbelsäng. Helkaklat badrum med stilrena materialval och egen tvättavdelning. Gott om förvaringsmöjligheter. I föreningen har man tillgång till en stor takterrass. Dessutom finns fina gemensamhetsutrymmen såsom gästlägenhet etc.

HSB-förening med fina faciliteter, där bland annat lägenheterna har egna larm och portkoder. Allt detta som erbjuds ger en lyxig känsla av stil och charm. Nära till service och goda kommunikationer med buss och Älvsnabben. Eriksbergstorget ligger intill bostaden och på ett par minuters gångavstånd ligger mataffären Tempo, apotek m.m. Dessutom det stora köpcentrat, Coop och Ica i närheten.

Bostadens 51,3 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta hissen hela vägen upp till våning 11 av 11 innan ni tar klivet in i bostaden. Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter via tre inbyggda garderober. Ljuset från fönsterpartierna och den öppna planlösningen letar sig hela vägen in till hallen. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger klassisk ekparkett.

Ni möts av en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som inger en social känsla för gott umgänge. Härliga fönsterpartier bjuder på rikligt med ljus som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. Köksdelen bjuder in till härlig matlagning där samtliga gäster kan involveras. God förvaring för köksredskapen i flertalet över- och underskåp. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn, diskmaskin och en kombinerad kyl med frys. För er som önskar ett större matbord för minst 6-8 sittande gäster finns det gott om plats. Från denna del av bostaden når ni även den fantastiska balkongen. I och med att bostaden ligger högst upp i huset så har ni en magnifik utsikt över omgivningen och hamninloppet som sträcker som milsvid bort.

I vardagsrumsdelen finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord och tv-möbel. Väggarna är fortsatt vitmålade och på golvet ligger klassisk ekparkett.

Det rofyllda sovrummet ligger lugnt beläget. Här finner ni plats för att möblera med en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Kläder och skor förvarar ni bäst i två garderober. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett.

Intill hallen finner ni ett helkaklat badrum där väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger mörkgrått klinker. Inredningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegel, duschhörna med glasvägg och en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 685 kr/mån. I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv och bredband. Varmvatten och el debiteras efter förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,55281%. Andel av årsavgift är 1,29687%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Sannegården 29:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1112/2001.

Våningsplan: Våningsplan 11 av 11, hiss finns.

Byggår: 2008.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 51,3 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

TV- och internetanslutning: TV: Telias digitala fibernät för både telefoni, data och TV ingår i avgiften.

Bilplats: Det finns boendeparkering i området, samt parkeringshus intill, där det går att hyra i till en kostnad om 750-800 kr/mån. Kontakta Aspelin & Ramm på telefon 031-760 11 90 för mer info.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 109 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2017-11-10.

Övriga byggnader: Det finns cykelförråd, barnvagnsförråd, konferensrum, källarförråd, tvättstuga samt en stor och fin gästlägenhet som går att hyra för 250:-/dygn.

Information Förening

Förening: HSB Masten i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 55 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: HSB Masten äger fastigheten Sannegården 29:2 med adress Östra Eriksbergsgatan 73. Föreningen äger marken. Fastigheten bebyggdes 2007-2008 och består av 55 lägenheter, 1 gemensamhetslokal och 1 affärslokal. Intill byggnaden finns ett parkeringshus där föreningen har rätt till platser vid mån av plats. 2009 blev föreningen tilldelade priset årets HSB projekt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns tvättstuga, barnvagnsrum och cykelrum. Det finns även en gästlägenhet/samlingslokal med 4 bäddar i föreningen, vi har också en gemensam takterrass med sittgrupper, grillplats och utsikt över hamninloppet.
Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Välplanerad förening med god ekonomi, se årsredovisning. Föreningen har haft oförändrad avgift sen den bildades och avgiftsfri januarimånad de senaste fyra åren. I juli 2016 sänktes årsavgifterna med 8%. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.
Läses av och aviseras på hyresavin i efterskott.

Kommande/gjorda renoveringar: Vi följer en underhållsplan. Inga större underhållsåtgärder är planerade de närmaste åren.

2012 Fick föreningen bygglov för att glasa in vissa balkonger på gavlarna.
2015 renovering av putsfasad, garantiåtgärd av Skanska.

TV och bredband: Föreningen har avtal med Telia och fasta avgiften ingår i månadsavgiften ev tillägg och samtalsavgifter faktureras av Telia.

Övrigt: Värme, kallvatten & telia triple play ingår i månadsavgiften medan varmvatten och hushållsel debiteras separat på avin efter förbrukning.

Föreningen besiktigar varje lägenhet innan överlåtelse för att tillse att inga oanmälda ändringar gjorts enl. stadgarna.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning