Såld

Gedigen och rymlig tvåfamiljsvilla med ett centralt och attraktivt läge

Såld

Kärralundsgatan 14

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
12 rum
Boarea:
ca 231 kvm
Biarea:
ca 110 kvm
Byggår:
1953
Tomtarea:
ca 579 kvm
Adress:
Kärralundsgatan 14,
416 56 Göteborg

Beskrivning

Belägen med ett ljust läge i ett attraktivt område finner vi denna gedigna femtiotalsvilla, inredd med två stora lägenheter samt ytterligare uthyrningsmöjligheter på både vindsplan och i källaren.
Möjligheterna är många, nyttja hela huset själv, generationsboende eller bo på ett eller två plan och hyra ut resten.
Den taxerade arean är 231+110 kvm och den friköpta tomten är på 585 kvm. Ett stort vidbyggt garage om ca 30 kvm med plats för bl.a. 2 bilar samt diverse förrådsutrymmen.
En mysig och prunkande trädgård med bl.a. fruktträd, syréner och gullregn. Huset är i ett gott skick, kontinuerligt underhållet och renoverat, samt har ett flertal originaldetaljer bevarade.
Närmaste busshållplats är endast ett par hundra meter bort och det är även behagligt gång- och cykelavstånd till centrala delarna av Göteborg. All tänkbar övrig service såsom förskolor, skolor, matvarubutiker, vårdcentral m.m. finns i närområdet.
Den underbara naturen i Delsjöområdet med badsjöar, oändliga promenadvägar och Skatås motionscentral m.m ligger också inom ett bekvämt promenadavstånd.

Ytterdörren leder in till ett trapphus som förbinder samtliga fyra våningar i huset. Direkt till vänster innanför ytterdörren finner vi trappan som leder upp till över- och vindsvåning. Efter denna så kommer en passage med trappan ned till källarvåningen.
Förbi källartrappan så leds vi in till entrévåningens lägenhet. Den rymliga och möblerbara hallen har gott om plats för klädförvaring o.d. En fiskbensmönstrad ekparkett pryder golvet och väggarna är klädda med en gul, mönstrad tapet.
In till höger från hallen nås det magnifika vardagsrummet med bl.a. en öppen spis och ett läckert burspråk som trivsamma attribut. Mycket rymligt och dessutom ett generöst ljusinflöde. Väggarna är målade i en ljusbeige nyans och samma fina fiskbensmönstrade ekparkett som i hallen.
I en öppen planlösning möts matrum och vardagsrum, här finns gott om utrymme för ett rejält matsalsbord. Dubbeldörrar leder ut till den stora altanen som har en trappa ner till trädgården. Väggarna i matrummet är målade i ljusbeige nyans med en matchande fondvägg bestående av en gråbeige, mönstrad tapet.
Innanför matrummet hittar vi ett kök som erbjuder gott om både förvaring och arbetsytor. Vitt kakel ovan diskbänk och för övrigt vitmålade väggar som matchas av ett schackrutigt klinkergolv.
Tillbaks vid hallen nås det första av denna lägenhets tre sovrum, här finns gott om utrymme för både säng och skrivbord. Två nischer för diverse förvaring och i detta rum finns även en utgång till balkong. En mellanbrun, mönstrad tapet på väggarna och en gedigen ekparkett i fiskbensmönster.
I den inre hallen finner vi en toalett och en garderob samt ytterligare plats för avhängning av ytterkläder o.d.
Nästa sovrum har plats för säng, nattduksbord och en byrå e.d. Vitmålade väggar med en grå, mönstrad tapet som fondvägg och ett modernt eklaminatgolv.
Intill detta sovrum ligger badrummet med ett badkar, wc, handfatskommod och spegelskåp. Helkaklat med ett mörkgrått klinkergolv, med skön golvvärme, och vitt kakel med en blå mosaik vid badkaret.
Nästa sovrum är det största utav de tre, här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt ytterligare möblemang enligt önskemål. Här finns en inbyggd garderobsvägg med tre rymliga garderober. Även ifrån detta rum nås ut till balkongen som vetter ut mot baksidan av huset.
Utanför detta sovrum finns ytterligare en garderob/klädkammare.

Lägenheten på övervåningen har en nästan identisk planlösning som den på entrévåningen. Det som skiljer är bl.a. att köket har en lite annorlunda layout och i den inre hallen är det istället för en toalett ett tvättutrymme med en tvättpelare. Dessutom är badrummet modernare, utrustat med en duschhörna med vikväggar, wc samt en dubbelhandfatskommod. Klinkergolv med golvvärme i en brun nyans och kaklat i vitt med matchande brunt kakel vid wc och dusch.

Direkt till vänster efter trappan upp till vindsvåningen väntar ett rymligt rum med ett härligt ljus från det stora gavelfönstret. Här finns en alkov lämplig för en säng e.d. samt en rejäl garderobsnisch för diverse förvaring. Dessutom finns här plats för skrivbord, byrå och soffa m.m. Ett praktiskt laminatgolv och vitmålade väggar med blå fonddetaljer.
Intill detta rum ligger ett litet badrum utrustat med handfatskommod, vägghylla, wc samt en nisch med duschhörna. Helkaklat med ett grått klinkergolv samt vitt kakel på väggarna.
Ifrån vindshallen nås de två stora stickvindarna som är mycket rymliga.
Nu kommer vi till den del av vinden som idag används för uthyrning. I passagen in till nästa rum finns det en enklare kokvrå. Rummet i sig är väl tilltaget och här får man plats med både säng och matbord samt en även soffa om så önskas. Även detta rum har ett skönt ljusinsläpp från det stora gavelfönstret, här finns också en liten klädkammare i ena hörnet för förvaring e.d. Ett ljust laminatgolv och en vit och ljusbeige nyanser på väggarna.

Källarvåningen nås både invändigt ifrån trapphuset samt via en separat källaringång utifrån, under huvudentrén.
Uthyrningsdelen har ett sovrum, stort allrum med öppen spis, kokvrå samt ett förråd.
Helkaklad tvättstuga utrustad med tvättmaskin, tvättbänk med tillhörande skåp, samt en duschkabin. Vitt kakel på väggarna och ett ljusgrått klinkergolv.
Torkrummet ligger i direkt anslutning till tvättstugan och här står torktumlaren. Samma ljusgrå klinkergolv som i tvättstugan, väggarna är vitputsade.
Därutöver finns på detta plan ett stort pannrum, ett rejält förråd samt en matkällare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 7 598 000 kr varav byggnadsvärde 4 426 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 78 000 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 45 000 kr/år, försäkring 6 000 kr/år, vatten/avlopp 15 000 kr/år, renhållning 2 000 kr/år, och hushållsel 10 000 kr/år.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Släntfyllning Mm, 14-IM1-37/833.3.
Inskrivna servitut/Övriga gravationer: Avtalsservitut Släntfyllning Mm.
Gemensamhetsanläggning: Samfällighet: Göteborg Kålltorp S:20, Samfällighet: Göteborg Torp S:12, Samfällighet: Göteborg Torp S:13, Samfällighet: Göteborg Torp S:15, Samfällighet: Göteborg Torp S:16, Samfällighet: Göteborg Torp S:17, Samfällighet: Göteborg Torp S:18, Samfällighet: Göteborg Torp S:19, Samfällighet: Göteborg Torp S:20, Samfällighet: Göteborg Torp S:21, Samfällighet: Göteborg Torp S:22, Samfällighet: Göteborg Torp S:23, Samfällighet: Göteborg Torp S:24, Samfällighet: Göteborg Torp S:25, Samfällighet: Göteborg Torp S:26, Samfällighet: Göteborg Torp S:27
Skattetal: Mantal 69/100000.
Planbestämmelser: Tomtindelning (1938-06-04) Stadsplan (1937-01-15).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Torp 1:14.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 2 ½ plan med källare.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1953.

Senaste renovering/ombyggnad: - 2001 Takomläggning utfördes.
- 2002 Renovering av kök.
- 2002 Renovering av skorsten samt installation av kamin.
- 2002 Installation av fjärrvärme.
- 2002 Byggt altan.
- 2003 Renovering av vardagsrumsfönster.
- 2006 Garagedörrar, träpanel utbytt och målade.
- 2006 Hushållsel uppdelat på nya dosor.
- 2006 Klinkergolv i tvätt samt torkrum i källaren.
- 2006-2011 Renovering fönster, vån 2 och 3.
- 2007 Renovering av wc samt dusch på inredd vind.
- 2007 Tilläggsisolering av väggar på stickvindar på inredd vind.
- 2007 Renovering av dusch/wc våning 2,
- 2009 Balkonggolvet belagt med klinker, vån 2.
- 2009 Provtryckning utförd på eldstad/kamin.
- 2010 Cykel/trädgårdsskjul tillbyggt.
- 2011 Renovering av badrum på entréplan.
- 2012 Källarfönster utbytta.
- 2015 Takomläggning utfört på garaget.

Storlek: Boarea ca 231 m², biarea ca 110 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 12 rum, varav 8-9 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Tegel. Bjälklag: Betong. Fasad: Tegel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Plåt. Fönster: 2-glasfönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation:

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 186 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2013-02-13.

Tomt: Tomtarea 579 m².

Kärralund

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Kärralund, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång.

I Kärralund lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning