Såld

Fint renoverat kök & västerbalkong med vackra solnedgångar

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Wingårdsgatan 11D

2:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 371 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1948
Adress:
Wingårdsgatan 11D,
416 54 Göteborg

Beskrivning

Högst upp i huset ligger denna härliga tvåa med genomgående ljusflöde från fönster i två väderstreck och fri utsikt över omgivningarna. Rymligt vardagsrum med generöst fönsterparti och utgång till lägenhetens balkong. Balkongen har ett eftertraktat västerläge med kvällssol där man kan njuta av vackra solnedgångar. Fint renoverat kök med köksinredning i vitt från Sentens samt utrustning i rostfritt och integrerat utförande från Electrolux. Stort sovrum med bra förvaringsmöjligheter samt badrum med tvättmaskin. Bo bra i en trygg och stabil förening, bredband ingår i avgiften.

Här bor ni centralt men ändå lugnt och tryggt med närhet till natur- och grönområden. Wingårdsgatan ligger i direkt anslutning till Delsjöområdets naturreservat och Skatås med motionsanläggning och elljusspår. I huset finns mataffär & pizzeria. I närområdet finns även servicebutik, blomsterbutik, catering/delikatessbutik och restauranger. Goda kommunikationer med spårvagn från närliggande hållplats som tar dig till Korsvägen på bara 8 minuter. Det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil.

Lägenheten disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning, en garderob med överskåp samt en inredd klädkammare. Ekparkett och vitmålade väggar. Hallen ligger mitt i lägenheten och binder samma alla rum. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som bidrar med en känsla av rymd.

Ljust vardagsrum som präglas av ett generöst fönsterparti och utgång till en härlig balkong i västerläge. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord. Ekparkett och vitmålade väggar.

Fint kök som renoverades hösten 2015 med vit köksinredning från Sentens med handtag i rostfritt, bänkytor i grått och vitt kakel i halvförband. Köket är utrustat med hällspis, fläktkåpa, integrerad diskmaskin, inbyggnadsmikro samt kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Electrolux. Ljus och trevlig matplats invid fönstret. Trälaminatgolv i grå ton och vitmålade väggar.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i tre garderober med överskåp. Ekparkett och vitmålade väggar med en ljusgrå fondvägg. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har ljus våtrumsmatta och vita helkaklade väggar med en ljus sandfärgad bård. Inredningen består av wc, handfatskommod med tillhörande spegelskåp, duschhörna med draperi samt en tvättmaskin (Electrolux, installerad 2016). Nytt eluttag installerades hösten 2018. Ett fönster bidrar med dagsljus.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 371 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,84199%. Andel av årsavgift är 3,26153%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kålltorp 122:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 26/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1948.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 54 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: ComHem basutbud ingår i avgiften. Internet: Föreningen bjuder alla medlemmar på gratis på 50 mbit bredband via ComHem. Man kan även öka hastigheten om så önskas. Det är naturligtvis även möjligt att själv välja en annan bredbandsleverantör.

Bilplats: Föreningen har 18 parkeringsplatser, men i dagsläget är samtliga uthyrda. Ägaren till denna bostad har en parkeringsplats som således blir ledig i samband med försäljning, kostnad om 600 kr/mån.

Det finns gästparkering på gatan mitt emot föreningens fastighet. Parkeringen är avgiftsbelagd och betalas i parkeringsautomat.

På de flesta gatorna i området råder fri parkering.

Energideklaration: Energiprestanda 128 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-08-25.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd.

I föreningen finns cykelrum i källaren samt en tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, en centrifug, en torktumlare, ett torkrum och ett torkskåp. Det finns även en liten mangel och en stenmangel.

Cykelrum finns med ingång bredvid uppgång B och från källaren. Föreningen håller på att färdigställa en praktisk övernattningslägenhet.

Gemensam gård med en mysig spaljerad uteplats på baksidan av husen. Medlemmar kan hobbyodla i pallkragar i mindre skala på ytorna bakom uteplatsen.

Information Förening

Förening: Brf Wingården 11. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Wingården 11 förvärvade 2001 fastigheten Kålltorp 122:2 med adress Wingårdsgatan 11 A-E och fastigheten är upplåten med tomträtt. Föreningen består av 33 lägenheter varav 5 upplåts med hyresrätt samt 3 lokaler. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2414 kvm, varav 1 874 kvm utgör lägenhetsyta och 540 kvm utgör lokalyta.

Se gärna föreningen informativa hemsida: www.sbc.se/wingarden11.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelrum i källaren samt en tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, en centrifug, en torktumlare, ett torkrum och ett torkskåp. Det finns även en liten mangel och en stenmangel.

Cykelrum finns med ingång bredvid uppgång B och från källaren. Föreningen håller på att färdigställa en praktisk övernattningslägenhet.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Tomträttsavtalet omförhandlads vid årsskiftet 2017/2018 då tomträttsavgälden fördubblades. Föreningen har under 2018 tagit upp nya lån på 3,5 miljoner och flyttat några befintliga lån från Nordea till Stadshypotek. Avgifterna höjdes med 3% i juli 2018. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat med föreningen 20190515. En av föreningens (5) hyresrätter är nu tillgänglig och kommer omvandlas och säljas under våren, vilket är dold tillgång för föreningen och bidrar med kapital till kassan.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en detaljerad underhållsplan som sträcker sig från 2017-2046. Genom att ha en långsiktig detaljerad plan kan föreningen beräkna den genomsnittliga kostnaden/år för att underhålla fastigheten. Målsättningen är att föreningen varje år skall avsätta lika mycket som genomsnittskostnaden är för fastighetens underhåll till fond för yttre underhåll. De år som mycket underhåll utförs får pengar tas ur fonden.

Framöver planerar föreningen nedan:
2019 Energideklaration, renovering och målning av källarlokal samt komplettering snörasskydd
2020 Byte 5 porttelefoncentraler, trapphusmålning, målning tvättstuga och byte 5 entrépartier
2022 Utbyte av ventilationsfläktar
2023 Lagning/målning putsfasad

Gjorda renoveringar:
1994 utfördes en omfattande ROT-renovering samt nyinstallation av hiss i trappuppgång A, C och E.
2000 byte av fönster på tre fasader.
2003 byte av värmegivare.
2004 omputsning av fasad samt renovering av balkonger.
2006 renovering av balkongernas undersida, byte av resterande fönster samt installation av porttelefoner.
2009-2010 takunderhåll.
2011-2013 byte av styrcentral brandlucka.
2011-2013 placering av ny fettavskiljare under jord utanför fastigheten.
2013 målades södra gavelfasaden, delar av yttertaket renoverades och vissa arbeten har gjorts på fastighetens värmesystem.
2014 utfördes en renovering av fasaden runt butiken, ventilationskontroll samt sotning av skorstenar till de öppna spisarna.
2015 renovering av tak, utbyte av tre ventilationsfläktar, OVK samt tätning av fönster.
2016 renoveringsmålning av sättningsskador i trapphusen, ventilationsrensning samt tätning av fönster.
2017 filmning och spolning av avlopp
2017-2018 utfördes dränering runt hela fastigheten och i samband med det anlades ny uteplats samt nya parkeringsplatser.

Parkering: Föreningen har 18 parkeringsplatser, men i dagsläget är samtliga uthyrda. Kostnad för att hyra en plats är 600 kr/mån.

Det finns gästparkering på gatan mitt emot föreningens fastighet. Parkeringen är avgiftsbelagd och betalas i parkeringsautomat.

På de flesta gatorna i området råder fri parkering.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem ingår i avgiften.

Gårdsplats: Gemensam gård med en mysig spaljerad uteplats på baksidan av husen. Medlemmar kan hobbyodla i pallkragar i mindre skala på ytorna bakom uteplatsen.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägandeskap mellan förälder/barn med uppdelning 90/10.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning