Såld

Vacker 20-talsvilla på attraktiv adress i hjärtat av Örgryte

Magnus Josefsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0728-84 88 00 magnus.josefsson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Olof Skötkonungsgatan 43

Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
8 rum
Boarea:
ca 180 kvm
Biarea:
ca 80 kvm
Byggår:
1929
Tomt:
ca 619 kvm
Adress:
Olof Skötkonungsgatan 43,
412 69 Göteborg

Beskrivning

Med sin solgula fasad och de många vackra exteriöra attributen såsom vackert Mansardtak, spröjsade fönster och ett stilfullt entréparti välkomnar oss detta hus. Beläget på en attraktiv adress i hjärtat av Örgryte med bekvämt avstånd till förskolor, skolor, servicebutik, busshållplats m.m. Det underbara Delsjöområdet med sina vackra natur, badsjöar och oändliga promenadvägar ligger bara ett stenkast bort.
Detta charmiga och trivsamma hus har dessutom även många bevarade originaldetaljer på insidan i form av parkettgolv, spegeldörrar, skjutdörrar, öppen spis m.m.
Den taxerade arean är 180+80 kvm fördelat på 8 rum varav 4 sovrum och utöver detta finns det en vind med stor potential. Altan och balkong med ljust, härligt söderläge. Källare som bl.a. hyser ett inbyggt garage med invändig access till huset, gillestuga med öppen spis, hobbyrum/verkstad, tvättstuga och bastu med dusch.
Friköpt fjärrvärmeanläggning och centraldammsugare installerad.
Tomten om 619 kvm är friköpt och förutom rejäla ytor med plan gräsmatta för lek o.d. så hittar vi en prunkande trädgård med bl.a. Rhododendronbuskar, Gullregn, Blodlönn och många andra vackra växter.

Innanför den vackert rundade entrédörren väntar ett rymligt vindfång med utrymme på båda sidor för skor och ytterkläder. Vitmålad panel pryder väggarna och ett ljusbeige klinkergolv med golvvärme.
Vidare nås den mycket rymliga och möblerbara hallen med plats för en läshörna e.d. Här finns också en toalett, helkaklad med ljust kakel och ett sandfärgat klinker även här med skön golvvärme. Via en passage nås köket och här finner vi även trappan upp till övervåningen. Vitmålad bröstpanel med en ljusgul tapet ovanpå matchar väl den fiskbensmönstrade ekparketten i original.
Hallen leder oss via en dubbelskjutdörr även in till det ljusa och trivsamma vardagsrummet. Den öppna spisen, som har utrustats med en spisinsats, har en skön placering i rummet. Vackert utformad med matchande gnistskydd och spiselkransskiva i en grå marmor. Det möblerbara burspråket, med plats för ett par fåtöljer och tillhörande bord, är vänt åt söder och har med sina höga fönster ett mycket generöst ljusflöde. Även här originalutförande på den fiskbensmönstrade ekparketten, väggarna är målade i en off-white nyans.
Även mellan vardagsrum och matsal så finner vi vackra spegelskjutdörrar. I matsalen ryms ett stort matbord och tack vare den öppna planlösningen med det intilliggande köket kan man duka upp ett rejält långbord när det vankas fest. Härifrån nås ut till altanen som har ett soligt söderläge. Väggarna är målade i en subtilt grå ton, även i detta rum en ekparkett lagd i fiskbensmönster.
Mellan matsal och kök är en braskamin installerad framför murstocken, där det röda teglet blottats vilket skänker extra karaktär. Det L-formade köket erbjuder gott om förvaring och rejäla arbetsytor. Köksön är flyttbar och erbjuder ytterligare förvaring och arbetsyta samt ett par sittplatser. Skåp och luckor av vitlaserat trä, rostfria vitvaror, bänkskivor av indisk granit i en rödgrå nyans och ett vitt kakel som stänkskydd. Här finns även en utgång till trädgården Ett ljusbeige klinkergolv med golvvärme och väggarna målade i samma ljusgråa nyans som i matsalen.

Direkt efter trappan till övervåningen väntar en möblerbar övre hall, här ryms t.ex en soffa och soffbord, en ev. TV kan man hänga på murstocken om så önskas. Övervåningen har en bra disposition, ifrån hallen nås samtliga fyra sovrum, badrum och vindstrappan utan genomgång e.d.
Första sovrummet har en skjutdörrsgarderob längs ena väggen och dessutom två inbyggda klädkammare. Klädkamrarna har varsin dekorativ och praktisk nisch med plats för sänglampa, blomma e.d. Dubbeldörr ut till balkongen som även den har ett skönt söderläge med sol från tidig förmiddag till sen eftermiddag. Fiskbensmönstrad ekparkett och väggarna strukna i en vit nyans.
I nästa sovrum står en modern dubbelgarderob och här finns dessutom gott om plats för både säng med tillhörande nattduksbord och ett skrivbord. En lika elegant som praktisk platsbyggd hylla längs ena väggen. Vitmålade väggar och den fiskbensmönstrade parketten i ek även i detta rum.
Sovrum nummer tre rymmer även det säng, sängbord och skrivbord utan problem. Platsbyggda hyllor på båda sidor om kupan, som har en djup fönsterbräda av marmor. Ljusa, mönstrade tapeter och fiskbensmönstrad ekparkett.
Det sista sovrummet är beskaffat med en trevlig utsikt över dels närområdets vackra bebyggelse men även in mot Liseberg, Gothia Towers m.m. En rymlig klädkammare för diverse förvaring och även i detta rum en platsbyggd hylla längs ena väggen. Fiskbensmönstrad ekparkett och väggarna är målade i en bruten vit nyans.
I badrummet finns förutom wc-stol, en stor kommod med dubbla handfat och en rejäl duschkabin. Golvvärme och handdukstork för extra komfort. Helkaklat med ett ljusbeige kakel och ett klinkergolv i en aningens mörkare nyans.

På vinden finns förutom diverse förråds- och förvaringsutrymmen även ett inrett rum av enklare och äldre standard. Med parkettgolv och sjögrästapet. Stor potential att inreda ytterligare med rejäla fönster på båda gavlarna, bra takhöjd och placering av murstock m.m.


Källaren nås antingen inifrån via en trappa i passagen mellan hall och kök eller utifrån via en separat källaringång. Här finns en stor gillestuga med en fungerande öppen spis och ett terrakottafärgat klinkergolv. I tvättstugan har installerats en bastu med tillhörande duschutrymme. Under burspråket finns en rejäl matkällare. En stor verkstad/hobbyrum med access till trädgården via källartrappa. Inbyggt garage med fjärrstyrd port, plats för en bil och öppet in till övriga källaren. Vilket gör att man kan komma torrskodd in i huset när Göteborgsvädret gör sig påmint. I garaget står även den friköpta fjärrvärmeanläggningen (variant 3S).

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 7 566 000 kr varav byggnadsvärde 3 134 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 36 250 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 15 000 kr, försäkring 8 000 kr, vatten/avlopp 5 000 kr, renhållning 2 500 kr, sotning 250 kr och hushållsel 5 500 kr.

Fastighetsskatt: 8 049 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Tomtindelning (1929-07-20) Stadsplan (1928-11-09).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bö 68:1.

Typ: Friliggande villa. 2 plan med källare och vind.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1929.

Storlek: Boarea ca 180 m², biarea ca 80 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 8 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Grundmur: Gjuten med innervägg av tegel. Grund: Källare. Stomme: Trä, murverk. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Tegel. Utv plåtarbeten: Plåt. Fönster: 2-glasfönster, isolerglas.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Fjärrvärme, friköpt anläggning (3S).

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 116 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2019-02-22. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Tomt: Tomtarea 619 m².

Örgryte Skår

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter