Såld

Ljus och hemtrevlig med inglasad balkong

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se
Martin Hasselblad
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Svängrumsgatan 26

1:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 247 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 42,5 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1964
Adress:
Svängrumsgatan 26,
421 71 Västra Frölunda

Beskrivning

Nu finns chansen att förvärva en riktigt hemtrevlig och väldisponerad bostad med inglasad balkong. Hjärtligt välkomna till Svängrumsgatan 26! Härlig rymd, genomgående ljusa ytskikt med vackra golv och stora fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljus. Ni erbjuds ett stort allrum med plats för både vardagsrumsdel och sovdel med en mindre dubbelsäng. Den inglasade balkongen blir som ett extra rum under vår – och sommaren. Bra kök med plats för matbord och ett kaklat badrum med badkar. En bostad att trivas i!

Populär förening med låg belåning och god ekonomi! Bredband ingår i månadsavgiften! Fina innergårdar som erbjuder både lekplatser och uteplatser för fika och grillning. Här bor man lugnt och barnvänligt med närhet till kommunikationer, Frölunda Torg med dess serviceutbud, skola och barnomsorg samt bra cykelvägar både till Göteborgs City och till havet. Varmt välkomna att boka in dig på visning!

Bostadens 42,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en hall med mycket goda förvaringsmöjligheter via fyra garderober och avhängning för ytterkläder. Väl disponerad yta och ljuset från övriga delar i bostaden letar sig hela vägen in i hallen. Trevlig och välkomnande känsla. Väggarna är målade i ljusgrå ton och på golvet ligger en klassisk ekparkett.

Ni möts av ett stort allrum där det finns gott om plats för både en social vardagsrumsdel med soffa, bord och tv-bänk samt plats för en sovdel där en mindre dubbelsäng får plats. Möjligheten till ytterligare förvaring finns här för den som önskar. Ett stort fönsterparti längst ena väggen bjuder på rikligt med ljus som reflekteras fint i de ljusgrå väggarna. På golvet ligger enstavig ekparkett i original. Från denna del av bostaden finner ni även utgången till den inglasade balkongen, vilket blir som ett extra rum under våren och sommarens härliga månader.

Köket är trevligt och inbjudande. Goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i både över– och underskåp. Inredningen går i vitt tillsammans med rostfri bänkskiva och vitt kakel ovan bänk. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt och en kombinerad kyl med frys. Ett mindre matbord har en given plats intill det stora härliga fönstret. Väggarna är målade i ljusgrått och på golvet ligger brädgolv i massiv trä.

Det helkaklade badrummet har vitt kakel på väggarna och vitt klinker på golvet. Ett vädringsfönster bjuder på naturligt ljus. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp och ett härligt badkar med dusch.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 247 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,08459%. Andel av årsavgift är 0,08457%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG JÄRNBROTT 147:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 0532/1102.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1964.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 42,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningens centralantennanläggning är ansluten till ComHems kabel-TV-nät.
Internet: Bredband (100/100mbps) ingår i månadsavgiften och levereras för närvarande av Bredband 2.

Bilplats: Parkering uthyrs genom Riksbyggen. Varje lägenhet får hyra en styck p-plats, carport eller garage. Även garage för MC/moped finns för uthyrning. I mån av plats kan styrelsen godkänna att man får hyra extra P-plats.

Det finns totalt 383 parkeringsplatser och 216 garageplatser.
Garage: Det finns både varm- och kallgarage som kostar ca 320-380 kr/mån.
P-plats: Med eluttag kostar ca 180-205kr utan eluttag kostar ca 135 kr/mån.
Carport: Med eluttag för ca 230 kr/mån.
För mer info kontakta Riksbyggens på tfn 0771-860 860.
(Det finns en planerad byggnation i området där parkeringarna idag är belägna. De befintliga parkeringarna som idag finns på platsen ska ersättas inom detaljplanen).

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Flatås 1.
I föreningen finns 651 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Järnbrott 147:2-6 med adresserna Svängrumsgatan 2-52, Distansgatan 45-67, Sjömilsgatan 1-24 och 2-30 samt Nymilsgatan 1-29

Gemensamhetslokaler:
Cykelrum och barnvagnsrum ligger vid entréerna på markplan. I varje block ligger dessutom ett större cykelrum.
Det finns flera stora och fina tvättstugor i området, totalt fyra stycken som man är fri att använda.
Övernattningslägenhet med 4 st sovplatser ligger på Nymilsgatan 1 och kostar ca 200 kr/natt.
På Nymilsgatan 11 ligger motionsrum med gym, bastu och solarium som är gratis att använda för föreningens medlemmar. På svängrumsgatan 30 finns en föreningslokal med kokmöjligheter och plats för 50 personer. Två stycken biltvättgarage finns att tillgå.

Föreningens ekonomi: Föreningen har mycket god ekonomi.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade i Folksam.

Kommande/gjorda renoveringar: 2004-2005:
Renovering av trapphusen har genomfördes.
Kodlås installerades.
Nya säkerhetsdörrar installerades.
Renovering av badrum
2007
Lekplatserna i området åtgärdades.
2009/2010
Byte av radiatorer och termostater.
2011
Renovering (relining) av avloppsstammarna.
Byte av samtliga takfläktar samt justering av ventilation.
2011/2012
Justering och tätning av fönster i lägenheter.
2013
Betongrenovering av loftgångar inklusive nya räcken.
2013-2014
byttes stamventiler till värme och man åtgärdade alla entréer på Distansgatan. Under samma period utfördes betongrenovering av loftgångar och nya räcken monterades. I ett antal fastigheter genomfördes även radonmätning.
2015
genomfördes en besiktning av fasaden och samtliga sovrumsfönster i loftgångslägenheterna byttes ut.
2016
fasadtvätt och åtgärder av tegelfasader
För mer information se årsredovisningen, under dokument och länkar.

Parkering: Parkering uthyrs genom Riksbyggen. Varje lägenhet får hyra en styck p-plats, carport eller garage. Även garage för MC/moped finns för uthyrning. I mån av plats kan styrelsen godkänna att man får hyra extra P-plats.

Det finns totalt 383 parkeringsplatser och 216 garageplatser.
Garage: Det finns både varm- och kallgarage som kostar ca 320-380 kr/mån.
P-plats: Med eluttag kostar ca 180-205kr utan eluttag kostar ca 135 kr/mån.
Carport: Med eluttag för ca 230 kr/mån.
För mer info kontakta Riksbyggens på tfn 0771-860 860.
(Det finns en planerad byggnation i området där parkeringarna idag är belägna. De befintliga parkeringarna som idag finns på platsen ska ersättas inom detaljplanen.).

TV och bredband: Tv: Föreningens centralantennanläggning är ansluten till ComHems kabel-TV-nät.
Bredband: Bredband (100/100mbps) ingår i månadsavgiften och levereras för närvarande av Bredband 2. Uttag sitter vid lägenhetsdörren nära taket. Koppla in din dator till uttaget för att aktivera bredbandet.

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter