Såld

Sekelskiftespärla med fungerande kakelugn & balkong

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Chalmersgatan 25A

3:a Vasastaden / Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 859 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 111 kvm
Våning:
3/5, ej hiss
Byggår:
1898
Adress:
Chalmersgatan 25A,
411 35 Göteborg

Beskrivning

På lugna Chalmersgatan har ni nu chansen att förvärva denna charmiga sekelskiftespärla med en imponerande takhöjd, fungerande kakelugn och vackert bevarade spegeldörrar som bara är några utav de härliga tidstypiska detaljerna i bostaden. Läget på tredje våningen är lugnt, samtidigt som stadens puls finns alldeles runt hörnet. Ett fantastiskt läge helt enkelt!

Föreningen har fått beviljat bygglov för balkongbygge mot gården, beslutet vinner laga kraft först den 24 april 2019 om ingen överklagan inkommit. Se alternativ planritning.

Bostaden erbjuder ett härligt allrum med plats för soffgrupp framför den mysiga kakelugnen. Generöst fullutrustat kök som blir en social plats att umgås på. Två sovrum där ena rummet har utgång till bostadens balkong. Det andra sovrummet kan med fördel göras om till en matsal. Till sist, ett helkaklat badrum med golvvärme samt tvättmaskin. Här är det bara till att flytta in.

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar med ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger och i kvarteren finns även mataffärer, skönhetssalonger, butiker och Handelshögskolan. Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan.

Rumsbeskrivning: Bostadens 111 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta er upp till tredje våningen och ni välkomnas in i hallen där golvet är belagt med stora grå granitklinkerplattor tillsammans med vitmålade väggar. Redan här slås ni av den fantastiska takhöjden över tre meter och vackra tidstypiska detaljer som ger en känsla av svunna tider.

Allrummet, en salong från sent 1800-tal där man fortfarande kan känna historiens vingslag, bjuder på ett vacker hundraårigt brädgolv i original samt en fin bröstpanel tillsammans med välbevarade takstuckaturer. Möblera med en soffgrupp framför den gröna kakelugnen och njut av värmen som sprider sig i rummet. Från allrummet har ni även tillgång till en klädkammare med plats för det mesta.

Generöst kök, där rummet tack vare sin storlek, blir ett socialt rum att umgås i. Förvaring möjliggörs i flertalet skåpsluckor och lådor med fint vitrininslag. Ovanför bänkskivan i massivt trä sitter vitt kakel. Utrustningen består av induktionshäll, fläktkåpa, varmluftsugn i behaglig arbetshöjd, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Plats för hela familjen vid matbordet med vy ut mot den lugna innergården. Det vackra brädgolvet återfinns här tillsammans med vita väggar och takstukaturer.

Bostadens ena sovrum har en självklar plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här erbjuds ni även goda förvaringsmöjligheter i tre platsbyggda garderober som är byggda av lägenhetens original-ytterdörrar. Utgången till bostadens härliga balkong nås även härifrån. Brädgolv och väggar i magisk blå färg.

Bostadens andra sovrum har gott om plats för både dubbelsäng samt soffgrupp och liten arbetshörna om så önskas. Eller varför inte göra om rummet till en härlig matsal? Stort fönsterparti bidrar med ett härligt ljusinsläpp i rummet och den majestätiska takrosetten tillsammans med slingrande stuckaturer ger en härlig charm till rummet som i resten av lägenheten.

Helkaklat badrum med ljusgrå klinkers på golvet och vit/svart marmorerat kakel med bård på väggarna. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, tvättmaskin, duschhörna med vägg i glasbetong samt ett skåp för förvaring. På golvet sprider det sig en härlig golvvärme.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 859 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,58%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 600 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 350 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Lorensberg 59:2-4.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 0107/1302.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5, ej hiss.

Byggår: 1898.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 111 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: ComHem. Internet: ComHem.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 133 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2010-06-14.

Information Förening

Förening: Brf Chalmersgatan i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 51 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 13 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Chalmersgatan förvärvade år 2004 fastigheterna Lorensberg 59:2, Lorensberg 59:3 samt Lorensberg 59:4. Fastigheterna är bebyggda med tre flerbostadshus i fyra våningar med inredd vind och källare. Föreningen består av 50 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet med hyresrätt samt 13 lokaler med hyresrätt. Byggnadernas totalyta enligt taxeringsbeskedet är 5 197 kvm, varav 4 111 kvm utgör lägenhetsyta och 1 086 kvm utgör lokalyta.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har gemensamma cykelparkeringar under tak samt tre tvättstugor som nås via resp. gårdstrapphus. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, torkskåp och mangel. Just nu pågår renovering av 27:ans och 29:ans innergårdar. Dessa beräknas vara klara vid årsskiftet.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Fastighetspartner AB. Avgiften sänktes med 10% vid årskiftet 2017/2018. Under sommaren 2018 såldes två av föreningens hyresrätter vilket frigjorde kapital. Föreningen sänkte avgifterna med 15% den 1 januari 2019. Inga kommande avgiftsförändringar inplanerade, kontrollerat 20200130.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig till 2025.
Föreningen har inga större renoveringar inplanerade i dagsläget.

Gjorda renoveringar:
1978 Byttes samtliga V/A-stammar samt el-stigare på Chalmersgatan 27 & 29.
1995 Helrenoverades Chalmersgatan 25 och i samband med detta byttes samtliga V/A-stammarna samt el-stigarna, Chalmersggatan 25:s trappuppgång målades om.
2005 Lades taket om, trappuppgången på Chalmersgatan 27 och 29 målades om.
2005-2007 Nyinstallation hiss och renovering.
2006-2007 Åtgärdat putsskada av gårdsmuren
2008 Renovering av balkonger samt byte av hissen på Chalmersgatan 27.
2009 Kitt och målning av fönster .
2010 Bytte föreningen portarna på 27:an och 29:an till träportar.
2011 Gjordes en grundmätning, det installerades nytt porttelefonsystem på 27:an, omfogning av gårdsfasaden utfördes.
2013/2014 Utfördes en sättningsmätning samt att det utfördes en OVK-besktning och i samband med detta åtgärdades fel och brister som kom fram från denna.
2014 Spolning och filmning av stammar, det byggdes 12 balkonger på Chalmersgatan 29 som varje medlem själva bekostade.
2015-2016 En omfattande grundförstärkning av Chalmersgatan 25, 27 och 29 avslutades under 2016.
2019 Totalrenovering av innergårdarna på Chalmersgatan 27 & 29.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Tv via Comhem, grundutbud ingår i avgiften. Bredband via Telia (FiberLan) eller Comhem.

Gårdsplats: Föreningen har gemensamma innergårdar med plattor och nyrenoverat sophus samt nya cykelställ. Blomsterlådor till våren.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.
För mer information se föreningens hemsida: www.chalmersgatan.se.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning