Såld

Totalrenoverat hem med stor uteplats som är omgiven av grönska

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Tredje Långgatan 38

4:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 582 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 90 kvm
Våning:
1/6, hiss
Byggår:
1978-1979
Adress:
Tredje Långgatan 38,
413 27 Göteborg

Beskrivning

På Tredje Långgatan bor ni mitt bland långgatornas charm i populära Linné. Lägenheten är smart planerad med generösa sällskapsytor i öppen planlösning, genomtänkt och modernt kök, tre bra sovrum samt både badrum och gästtoalett. Lägenheten totalrenoverades i maj 2014 med genomgående tidlösa materialval. Fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och stor uteplats i söderläge där man kan avnjuta solen i gott sällskap. Lugnt gårdsläge som är omgiven av grönska. Perfekt för en barnfamilj på fyra!

Linné är ett av stadens mest populära områden, med vacker och omväxlande arkitektur. Här har ni tillgång till allt som kan tänkas behövas; mängder av restauranger och caféer, gym, matbutiker, saluhall och massor av småbutiker. Njut av naturen i närliggande Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen eller vattnet nere vid Södra Älvstranden. Närhet till mycket goda kommunikationer

Lägenhetens 90 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en entré med svart klinkergolv som övergår i ekparkett och väggarna är målade i vitt med en ljusblå fondvägg . Här finns plats för avhängning och garderober.

Generöst utformat vardagsrum med plats för både soffgrupp och matplats. Ekparkett och vitmålade väggar. Ett stort fönsterparti bidrar med fint ljusinsläpp och härifrån når ni lägenhetens underbara uteplats med lugnt gårdsläge och grönskande omgivningar. Öppen planlösning mot köket.

Stilrent kök med köksinredning i vitt, bänkskivor i mörk trälaminat och vitt kakel. Utrustningen består av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i full höjd. Köket erbjuder bra arbetsytor, gott om förvaringsmöjligheter samt en platsbyggd köksbänk med förvaring vid matplatsen. Ljusgrått klinkergolv och vitmålade väggar. Ett stort fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och här har matplatsen sin naturliga placering.

Lägenheten har tre sovrum varav ett stort och två mindre. Det största sovrummet kan inredas med dubbelsäng och byrå. Goda förvaringsmöjligheter i en PAX-garderob med skjutdörrar i svartglas och innerbelysning. Ekparkett och vita väggar med ljus mönstrad fondtapet. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

De två mindre sovrummen har plats för säng och arbetshörna samt garderober. Ekparkett och vitmålade väggar. Båda sovrummen har varsin fondvägg. I ett av rumen är fondväggen ljusblå och i den andra ljusgrön. Fint ljusinsläpp i båda sovrummen.

Tidlöst renoverat badrum med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar med svart fondparti. Inredningen består av wc, tvättmaskin: Kombimaskin Tvätt/Tork, handdukstork, handfat med stor kommod, spegelskåp med belysning samt duschhörna med vikdörrar i glas samt golvvärme. I taket sitter infällda spotlights. Renoveringen utfördes av fackmän och kvalitetsdokument finns.

Lägenheten har även en gästtoalett med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar med svart fondparti. Inredningen består av wc, handfat med kommod och spegel. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 582 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 162 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,505%. Andel av årsavgift är 0,57003%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 495 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 350 kr/mån.
Baserade på ett schablonbelopp. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3802/1002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6, hiss finns.

Byggår: 1978-1979.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 90 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: ComHem. Internet: ComHem. Medlemmarna kan nu beställa bredbandstjänster över fiberkabel. Möjlighet finns att använda upp till 1 000Mbit bredband per lägenhet.

Gemensamma utrymmen: Terrass.

Energideklaration: Energiprestanda 101 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-06-05.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd.

I föreningen finns flera tvättstugor som är utrustade med tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp, mangel och tvättho. Det finns även cykelrum i källaren, barnvagnsrum i entrén och cykelställ på gården.

Information Förening

Förening: (använd ej) Brf Galeasen Linnéstaden. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 239 st lägenheter och 8 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Galeasen Linnéstaden bildades år 2000 och är en fristående bostadsrättsförening. Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Masthugget 5:11 som bebyggdes år 1977. Gatuadresserna är Tredje Långgatan 36, 38, 40, 42, Fjärde Långgatan 17, 19, 23, 25, samt Värmlandsgatan 21. Föreningen upplåter 212 lägenheter med bostadsrätt samt 27 lägenheter och 8 lokaler med hyresrätt.

Bostadshusen byggdes år 1977.

Kommande/gjorda renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2000 och 2038.

• Större underhåll kommer att ske de närmaste åren. Läs mer i förvaltningsberättelsen.
• Medel bör reserveras årligen till det planerade underhållet.
• Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.

2018 Omläggning av taket på ett av B-husen.
2001 genomgång av ventilationen med installation av nya frånluftsfläktar på vinden.
2002-2003 renovering av samtliga badrum samt värmeinjustering.
2007 uppdaterades tvättstugorna med nya maskiner.
2008-2009 renovering av hisskorgarna, totalrenovering av trapphusen samt byte till säkerhetsdörrar och postboxar.
2011 totalrenovering av porttelefonsystemet. Nyckelbrickor (taggar) infördes.
2011-2013 har föreningen bytt samtliga fönster och balkongdörrar samt renoverat balkongerna. Värmeisoleringsförmågan är kraftigt förbättrad och alla fönster är öppningsbara.
2013-2014 utfördes upprustning av gården.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning