Såld

Gaveltvåa med sydvästbalkong mot grönskande omgivningar

Jennifer Bäck
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Rullharvsgatan 5E

2:a alt. 3:a Bifrost

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 787 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 66 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1970-1971
Adress:
Rullharvsgatan 5E,
431 47 Mölndal

Beskrivning

Välkomna till en välplanerad gaveltvåa med fönster i två väderstreck och sydvästbalkong med grönskande utsikt mot Änggårdsbergens naturreservat. Lägenheten har renoverat kök och badrum med moderna materialval samtidigt som det finns bevarad originalcharm med tidstypiska innerdörrar och rumsavskiljare i glas. Generöst utformat vardagsrum med insynsskyddat läge och utgång till balkongen. Köket har köksinredning i grått med mässingsbeslag och bänkytor i vit marmorlaminat. Rofyllt och rymligt sovrum samt helkaklat badrum med tvättmaskin. Lägenheten kan även göras om till en trea om man önskar.

Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt väldigt bra kommunikationer som lätt tar er in till centrala Göteborg. Flertalet olika busslinjer passerar och i närområdet finner ni mataffärer, restauranger, en trevlig fruktaffär och populära Brogyllens bageri. Området är lugnt och fridfullt och ligger i anslutning till både Änggårdsbergen och Safjällets Naturreservat som erbjuder många stigar och leder att välja mellan och är perfekt för er som älskar natur och friluftsliv. Inom 10 minuters cykelväg ligger flera gymanläggningar samt Åbys simhall, ishall och travbana. På bekvämt gångavstånd ligger även Mölndals nya galleria och dess utbud av både butiker och caféer. Ifrån Mölndals bro har ni, förutom spårvagnarna, även pendeltåg Göteborg-Kungsbacka vilket underlättar för er som pendlar.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Här finns även gott om plats för att sätta in en skjutdörrsgarderob. Golvet kläs av trälaminat och väggarna är målade i vitt med en mörkare fondvägg som bryter av. Längre in i hallen finns den perfekta platsen för en arbetshörna och bevarad tidstypisk rumsavskiljare i glas mot vardagsrummet.

Modernt kök som renoverades 2017. Köket har köksinredning i ljusgrått med mässingsbeslag, bänkskiva i vit marmorlaminat och stänkskydd i vitt kakel som sträcker sig enda upp till taket. Utrustningen består av induktionshäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn med ångfunktion, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Köket har rikligt ljusinsläpp och är genomtänkt utformat med bra förvaringsmöjligheter samt praktiska arbetsytor. Golvet kläs av trälaminat och väggarna är målade i vitt. Köket avgränsas med en bevarad skjutdörr i original.

Härligt vardagsrum som har rikligt ljusinsläpp från generösa fönsterpartier i två väderstreck samt utgång till en balkong i sydvästläge med utsikt över de grönskande omgivningarna. Vardagsrummet kan inredas med en soffhörna och matsalsbord. Parkettgolv och vita väggar med en fondvägg i fin blågrå nyans.

Lägenhetens sovrum är rymligt med plats för dubbelsäng och garderober om man önskar. Parkettgolv och vitmålade väggar med en fondvägg i vit liggande träpanel. Insynsskyddat läge och fint ljusinsläpp.

Renoverat badrum med klassiska materialval som grått klinkergolv och vita helkaklade väggar med ett grått fondparti. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med glasvägg samt tvättmaskin. Ett fönster bidrar med vädringsmöjlighet och dagsljus.

Lägenheten har ny elcentral med inbyggd jordfelsbrytare från 2014.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 787 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv , bredband och ip-telefoni (ej samtalskostnad).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,21455%. Andel av årsavgift är 0,21455%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 242/1103.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, ej hiss.

Byggår: 1970-1971.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 66 m². lägenhetsförteckning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen ett kollektivt gruppavtal med Telenor för TV, Bredband och telefoni. Internet: Hastighet Fiber 250/100 Mbit ingår i avgiften.

Uteplats: Balkong i sydvästläge med grönskande utsikt. Inglasning är möjlig.

Bilplats: Föreningen har ca 107 bilgarage, ca 284 p-platser med tillhörande elstolpe, ca 4 mc-garage och ca 16 husvagnsparkeringar. Kostnad för att hyra respektive plats är ca 600kr/mån för garage, 300 kr/mån för p-plats, 150 kr/mån för MC-plats samt 235 kr/mån för husvagnsplats. Vid överlåtelse skall köparen få förtur till säljarens p-plats (ej garage). Nuvarande säljare har en p-plats med el-uttag som vetter mot Hemköp. Det finns även 43 avgiftsbelagda besöksparkeringar med myntautomat (2kr/tim) och sms tjänst.

Övriga byggnader: I föreningen finns flera gemensamma tvättstugor och cykelrum. Det finns även en samlingslokal på Pinnharvsgatan 4E, en övernattningslägenhet på baksidan av Släpharvsgatan 5 samt ett gym beläget på Rullharvsgatan 4. Föreningen upplåter utan kostnad mark för odling av växter. Önskemål om tilldelning görs på expeditionen.

Information Förening

Förening: HSB Brf Tegen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 447 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Tegen äger och förvaltar fastigheterna Pinnharven 1 och Rullharven 1. I föreningen finns det 447 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, 1 lokal med bostadsrätt samt 2 lokaler på tillsammans 108 kvm. HSB Brf Tegen är en mycket välskött förening med låga avgifter och aktivt föreningsliv för de som önskar. Grönområden och trevliga gårdar för avkoppling, umgänge och solning när vädret tillåter. Föreningen har även en nyrenoverad festlokal samt en övernattningslokal. Närhet till Safjället, Mölndal Centrum, skola och dagis. Det är cykelavstånd till Åby idrottsområde där det finns gym, is- och simhall samt tennis. Bra kommunikationer i närheten, lätt att ta sig med buss till både centrala Göteborg, Mölndals Centrum, Sahlgrenska och Chalmers.

Gemensamma utrymmen: De gemensamma tvättstugorna är belägna på entréplan och nås via gårdarna. Det finns även cykelrum, gym, övernattningslägenhet, samlingslokal samt jordlotter för medlemmarna att nyttja.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen adminsitreras av HSB Mölndal. I oktober varje år sätter styrelsen budgeten för kommande år.

Försäkring: Föreningens byggnader är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar AB.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan. I dagsläget pågår fasad- samt fönsterbyte, arbetet påbörjades under juni 2017 och beräknas vara klart till sommaren 2019. Fasadrenoveringen omfattar ny underhållsfri ytterpanel och ny isolering samt nya 3-glasfönster mot väst. Rensning av alla ventilationskanaler ska göras efter fasadrenoveringen. Styrelsen planerar även att spola stammarna med tidsplan är ej satt.

Gjorda renoveringar:
2006 Balkong och fönster renovering. Byte av fläktar, renovering av övernattningslokal på Släpharvsgatan 5.
2007 Stammarna spolades. Omlägging av tak på samtliga hus.
2009 Gårdarna görs om med nya planteringar, stensättningar mm.
2010 förbättrades styr- och reglersystem för fjärrvärmen samt byte och injustering av termostatventilerna på radiatorerna. Under samma år upprustades vissa parkeringsplatser.
2012 genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen. Under samma år påbörjades radonåtgärder och postboxar installerades i trapphusen.
2013 fortsättning OVK-besiktning av ventilation samt radonåtgärder. Under samma år iordningställdes gymmet.
2014 fortsatta insatser för godkänd OVK-besiktning. Installation av radonsugar i ytterligare 4 hus.
2015 fortsatt reparation av balkongtak samt renovering av garage och soprum. Under samma år upprustades vissa parkeringsplatser och de sista tvättstugorna renoverades. Fortsatt arbete för godkänd OVK-besiktning.
2016 avslutades OVK-besiktning av ventilationen.
2018 byttes plåttaken på 60 garage.

Parkering: Föreningen har ca 107 bilgarage, ca 284 p-platser med tillhörande elstolpe, ca 4 mc-garage och ca 16 husvagnsparkeringar. Kostnad för att hyra respektive plats är ca 600kr/mån för garage, 300 kr/mån för p-plats, 150 kr/mån för MC-plats samt 235 kr/mån för husvagnsplats. Vid överlåtelse skall köparen få förtur till säljarens p-plats (ej garage). Det finns även 43 avgiftsbelagda besöksparkeringar med myntautomat (2kr/tim) och sms tjänst.

TV och bredband: Föreningen ett kollektivt gruppavtal med Telenor för TV, Bredband och telefoni. Man betalar endast för samtalsavgift för den fasta telefonin.

Mölndal Bifrost

Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Planritning