Villakänsla med härlig uteplats i västerläge & stor trädgård

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Eklanda Skog 31

4:a Eklanda

Kortfakta

Pris/Bud:
4 000 000 kr
Högsta bud:
4 100 000 kr
Se budhistorik
Avgift:
4 750 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 91,5 kvm
Våning:
1/2, ej hiss
Byggår:
1994
Adress:
Eklanda Skog 31,
431 49 Mölndal

Beskrivning

Välkomna till denna välplanerade och insynsskyddade lägenhet med villakänsla! Här bor man med ett bra läge i området på gaveln av huset med en härlig uteplats i västerläge och stor trädgård. Här kan man njuta av solen från lunchtid till åtta på kvällen. Lägenheten erbjuder generösa sällskapsytor, tre stora sovrum samt två badrum varav ett med tvättavdelning. I anslutning till entrén finns ett rymligt kallförråd.

Eklanda ligger i kanten av Änggårdsbergen och närheten till naturen ger en känsla av att bo på landet samtidigt som staden inte är många minuter borta. Lugnt och barnvänligt område med närhet till lekplats, förskola och skola. Det är enkelt att ta sig till Mölndal och Göteborg med buss eller bil. Cykel är också ett bra alternativ då det finns bra cykelvägar vart man än vill ta sig. Till köpcentrumet 421 är det promenadavstånd för den som så vill.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en garderob och en klädkammare. I entrén ligger praktiskt klinkergolv men i övrigt har lägenheten genomgående ekparkett och vitmålade väggar med inslag av fondväggar.

Härliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning som präglas av rikligt ljusinsläpp från flera fönsterpartier. Vardagsrummet kan inredas med soffhörna och övrigt möblemang.

Köket renoverades 2009 med köksinredning i högblankt vitt från Vedum, bänkskiva i svart laminat och stänkskydd i ljusgrå stavmosaik. Den maskinella utrustningen utgörs av hällspis med varmluftsugn (Electrolux, 2014), fläktkåpa, diskmaskin (Cylinda, 2012) samt kyl och frys i fullhöjd (Electrolux/Husqvarna, 2012). I köket ryms en matplats för sex personer. Från köket nås lägenhetens uteplats med generös altan i västerläge och stor trädgård.

Tre rymliga sovrum som alla har plats för dubbelsäng alternativt säng och arbetshörna. Det största sovrummet som nås via pardörrar från vardagsrummet präglas av två svarta fondväggar samt ljusinsläpp från två fönster. Här finns även förvaringsmöjligheter i en garderob. Det två andra sovrummen har fondtapeter i vitt respektive grått.

Lägenheten har även två badrum med ljusa våtrumsmattor och vita helkaklade väggar. Det största badrummet nås från hallen och används i dagsläget som tvättstuga. Inredningen utgörs av wc, handfat, tvättställ samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux (installerade 2012). Det är förberett för att installera badkar. Ett fönster som bidrar med dagsljus.

Det andra badrummet nås via en inre hall som ligger mittemellan två av sovrummen. Inredningen utgörs av wc, handfat, spegel samt duschhörna med draperi.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 000 000 kr

Avgift: 4 750 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,441%. Andel av årsavgift är 2,64364%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 600 kr/mån. Fördelas enligt följande: hushållsel 600 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 6.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 2, ej hiss.

Byggår: 1994.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 91,5 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Comhem.
Internet: Comhem.

Bilplats: Föreningen förfogar över 51 parkeringsplatser. Ett fåtal platser har el men det är inga elstolpar för elbilar utan endast motorvärmare. Kostnaden för att hyra en plats är 200kr/mån utan el och 275 kr/mån med el. I dagsläget är det ingen kö (2019-04-18).

Energideklaration: Energiprestanda 156 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-07-23. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: I föreningen finns cykelförråd samt gemensam tvättstuga.

Information Förening

Förening: Brf Mandolinen 1. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Mandolinen 1 bildades 2004 och är belägen på Eklanda Skog 1 - 111 i Mölndal. Föreningens fastigheter förvärvades 2007 och består av 13 flerbostadshus om 2 våningar med 56 lägenheter. Fastigheterna är uppförda 1994. Föreningen upplåter 52 lägenheter med bostadsrätt och 4 lägenheter med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av SBC. Föreningen har en trygg ekonomi. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-04-17).

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2027. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
2019 planeras lite löpande underhåll som bland annat renovering av lusthusen.
Ett urval av utförda renoveringar:
2018 taktvätt samt renovering av trappor.
2017 slamsugning/spolning samtliga brunnar, reparation trappor loftgången, övre/nedre gården.
2016 målning av ytterdörrar och förrådsdörrar.
2015 slutmålning fasader samt OVK åtgärder.
2011-2012 fasadrenovering.
För mer utförlig information se årsredovisningen.

Parkering: Föreningen förfogar över 51 parkeringsplatser. Ett fåtal platser har el men det är inga elstolpar för elbilar utan endast motorvärmare. Kostnaden för att hyra en plats är 200kr/mån utan el och 275 kr/mån med el. I dagsläget är det ingen kö (2019-04-18).

TV och bredband: TV och bredband via Comhem.

-Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Under våren 2019 öppnar Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter