Villakänsla med härlig uteplats i västerläge & stor trädgård

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Eklanda Skog 31

4:a Eklanda

Kortfakta

Pris/Bud:
4 000 000 kr
Högsta bud:
4 100 000 kr
Se budhistorik
Avgift:
4 750 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 91,5 kvm
Våning:
1/2, ej hiss
Byggår:
1994
Adress:
Eklanda Skog 31,
431 49 Mölndal

Beskrivning

Välkomna till denna välplanerade och insynsskyddade lägenhet med villakänsla! Här bor man med ett bra läge i området på gaveln av huset med en härlig uteplats i västerläge och stor trädgård. Här kan man njuta av solen från lunchtid till åtta på kvällen. Lägenheten erbjuder generösa sällskapsytor, tre stora sovrum samt två badrum varav ett med tvättavdelning. I anslutning till entrén finns ett rymligt kallförråd.

Eklanda ligger i kanten av Änggårdsbergen och närheten till naturen ger en känsla av att bo på landet samtidigt som staden inte är många minuter borta. Lugnt och barnvänligt område med närhet till lekplats, förskola och skola. Det är enkelt att ta sig till Mölndal och Göteborg med buss eller bil. Cykel är också ett bra alternativ då det finns bra cykelvägar vart man än vill ta sig. Till köpcentrumet 421 är det promenadavstånd för den som så vill.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en garderob och en klädkammare. I entrén ligger praktiskt klinkergolv men i övrigt har lägenheten genomgående ekparkett och vitmålade väggar med inslag av fondväggar.

Härliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning som präglas av rikligt ljusinsläpp från flera fönsterpartier. Vardagsrummet kan inredas med soffhörna och övrigt möblemang.

Köket renoverades 2009 med köksinredning i högblankt vitt från Vedum, bänkskiva i svart laminat och stänkskydd i ljusgrå stavmosaik. Den maskinella utrustningen utgörs av hällspis med varmluftsugn (Electrolux, 2014), fläktkåpa, diskmaskin (Cylinda, 2012) samt kyl och frys i fullhöjd (Electrolux/Husqvarna, 2012). I köket ryms en matplats för sex personer. Från köket nås lägenhetens uteplats med generös altan i västerläge och stor trädgård.

Tre rymliga sovrum som alla har plats för dubbelsäng alternativt säng och arbetshörna. Det största sovrummet som nås via pardörrar från vardagsrummet präglas av två svarta fondväggar samt ljusinsläpp från två fönster. Här finns även förvaringsmöjligheter i en garderob. Det två andra sovrummen har fondtapeter i vitt respektive grått.

Lägenheten har även två badrum med ljusa våtrumsmattor och vita helkaklade väggar. Det största badrummet nås från hallen och används i dagsläget som tvättstuga. Inredningen utgörs av wc, handfat, tvättställ samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux (installerade 2012). Det är förberett för att installera badkar. Ett fönster som bidrar med dagsljus.

Det andra badrummet nås via en inre hall som ligger mittemellan två av sovrummen. Inredningen utgörs av wc, handfat, spegel samt duschhörna med draperi.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 000 000 kr

Avgift: 4 750 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,441%. Andel av årsavgift är 2,64364%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 600 kr/mån fördelat enligt följande:
Hushållsel 600 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 6.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 2, ej hiss.

Byggår: 1994.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 91,5 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Comhem. Internet: Comhem.

Bilplats: Föreningen förfogar över 51 parkeringsplatser. Ett fåtal platser har el men det är inga elstolpar för elbilar utan endast motorvärmare. Kostnaden för att hyra en plats är 200kr/mån utan el och 275 kr/mån med el. I dagsläget är det ingen kö (2019-04-18).

Energideklaration: Energiprestanda 156 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-07-23.

Övriga byggnader: I föreningen finns cykelförråd samt gemensam tvättstuga.

Information Förening

Förening: Brf Mandolinen 1. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Mandolinen 1 bildades 2004 och är belägen på Eklanda Skog 1 - 111 i Mölndal. Föreningens fastigheter förvärvades 2007 och består av 13 flerbostadshus om 2 våningar med 56 lägenheter. Fastigheterna är uppförda 1994. Föreningen upplåter 52 lägenheter med bostadsrätt och 4 lägenheter med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av SBC. Föreningen har en trygg ekonomi. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-04-17).

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2027. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
2019 planeras lite löpande underhåll som bland annat renovering av lusthusen.
Ett urval av utförda renoveringar:
2018 taktvätt samt renovering av trappor.
2017 slamsugning/spolning samtliga brunnar, reparation trappor loftgången, övre/nedre gården.
2016 målning av ytterdörrar och förrådsdörrar.
2015 slutmålning fasader samt OVK åtgärder.
2011-2012 fasadrenovering.
För mer utförlig information se årsredovisningen.

Parkering: Föreningen förfogar över 51 parkeringsplatser. Ett fåtal platser har el men det är inga elstolpar för elbilar utan endast motorvärmare. Kostnaden för att hyra en plats är 200kr/mån utan el och 275 kr/mån med el. I dagsläget är det ingen kö (2019-04-18).

TV och bredband: TV och bredband via Comhem.

Planritning