Såld

Rymlig villa med stora utrymmen och bibehållen charm

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Cedergatan 51

Långedrag Tångudden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
8 rum
Boarea:
ca 185 kvm
Biarea:
ca 128 kvm
Byggår:
1933
Tomtarea:
ca 863 kvm
Adress:
Cedergatan 51,
426 74 Västra Frölunda
Rymlig villa med bibehållen charm och härlig trädgård
Rymlig villa med bibehållen charm och härlig trädgård
Generösa altaner, stor glasad entré och balkong
Generösa altaner, stor glasad entré och balkong
Härlig altan i västerläge
Härlig altan i västerläge
Vacker entré i den underbara bokhäcken
Vacker entré i den underbara bokhäcken
Glasad entré
Glasad entré

Beskrivning

Här möts gammalt och nytt med modern standard av hög kvalitet och äldre tidsenlig charm när det är som bäst. Villan på totalt ca 313 kvadratmeter, uppfördes ursprungligen 1933 och har under årens lopp byggts till och renoverats på ett smakfullt sätt med materialval av hög kvalitet och invändigt bibehållen charm. Vacker trädgård med en fantastisk och skyddande bokhäck, bärbuskar, odling, och fruktträd ger en grönskande oas. 1 minuts promenad till busshållplats och 5 minuter till spårvagn. Göteborgs hamninlopp på kort avstånd med fina promenadstråk.

Rumsbeskrivning:
Entreplan: Välkomnande entré med stora glaspartier, infällda spotlights och vackert stengolv. Vidare till hallen som flödar av ljus finner man trappan till övre- och källarplan samt garderober med skjutbara dörrar. Vackert Kungssäterkök med rymd, ljus och rejäl plats för matbord. Köket är byggt 2007 med ljusa snickerier i tidsenlig stil och fullt maskinellt utrustat med hög standard. Vacker Jötulspis ger prydnad och fin karaktär.
Stort och charmigt vardagsrum som är öppet och integrerat med matsalen. Vacker eldstad markerar brytningen mellan rummen och ett burspråk med utgång till stor altan som förser vardagsrummet med härligt ljus.
l övrigt på detta plan ryms rymlig tvättstuga med groventré som kombineras med ett arbetsrum. Gästtoalett med wc och handfat, kan även användas som duschrum då golvbrunn finnes.
2008 försågs samtliga sällskapsytor och köket med nytt ekgolv från Junckers.
Övre plan: Stort och trivsamt sällskapsrum. Perfekt för barn eller samlingsplats för hela familjen.
Det större sovrummet har utgång till balkong och har ett garderobssystem med skjutbara dörrar.
Ytterligare två mysiga sovrum med klädutrymmen.
Smakfullt badrum med stilrena materialval. Badrummet som renoverades 2007 är kaklat med ljust kakel på väggarna och klinker på golvet. Bubbelbad och duschplats med infällda duschdörrar, wc och infällda spotlights i taket. Inredning från Ballingslöv.
Källarplan: Stort allrum med plats för soffgrupp bord, Tv och lek, perfekt för tonårsbarnen eller för gäster då man även hittar ett väl tilltaget gästrum i anknytning till allrummet samt en egen källaringång.
Badrum med ljust kakel på väggarna, klinker på golvet och infällda spotlights i taket. Duschplats med avskiljande vägg av betongglas, wc och handfat. Spännande vinkällare med vacker inredning, förråd och hobbyrum.
Vindsplan: Två rum samt dressingroom, rummen är lämpliga som gästrum eller förvaring.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 6 209 000 kr varav byggnadsvärde 3 355 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 39 265 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 16 000 kr/år, försäkring 7 441 kr/år, vatten/avlopp 6 176 kr/år, renhållning 1 664 kr/år, sotning 1 000 kr/år, och hushållsel 6 984 kr/år.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Stadsplan (1963-09-26) Tomtindelning (1961-09-29).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Älvsborg 111:26.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 ½ plan med källare och inredd vind .

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1933.

Senaste renovering/ombyggnad: Senaste renovering 2008.

Storlek: Boarea ca 185 m², biarea ca 128 m². Areauppgifter enligt säljare. 8 rum, varav 4-5 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Källare. Stomme: Betong/trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Tegel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: Isolerglasfönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Bergvärme.

Övrigt byggnad: 1 till 2-familjshus. Källarplan med egen entré kan användas som ungdomsvåning eller studentbostad.

TV- och internetanslutning: Internet: Indragen fiber.

Uteplats: Generösa altaner med morgon- och kvällssol. Balkong i söderläge.

Tomt: Tomtarea 863 m².

Övrigt: Uppgifter om boarea och biarea är lämnade av säljaren. Fastighetsregistret anger boarea 170 kvm och biarea 85 kvm. Arean kan av olika anledningar vara felaktig, köparen är medveten om de olika uppgifterna och accepterar om det kan finnas avvikelser från dessa uppgifter.

Långedrag

Långedrag med holmarna Saltholmen, Hinsholmen och Ängholmen gör att havet finns nära till hands var du än bor. Samtidigt ligger Göteborgs centrum på behändigt avstånd.

Karaktäristiskt för bebyggelsen i Långedrag är de pampiga och charmiga villorna med tinnar och torn. Dessa har anor från förra sekelskiftet då Långedrag började bli ett område för åretruntboende. På 1800-talet åkte badgäster med ångbåt från Göteborg till Saltholmen. 1907 byggdes Långedragslinjen och året därpå invigdes Saltholmens kallbadhus. Idag är Långedrags bebyggelse en spännande mix av äldre villakvarter, radhusområden, toppmoderna villor och några flerbostadshus.

I området kan man välja bland förstklassiga restauranger med vacker utsikt över skärgården. Utmed Saltholmsgatan och Torgny Segerstedtsgatan samt vid Käringberget hittar man mataffärer, mysiga butiker, apotek och vårdmottagningar. Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg. Frölunda Torgs stora köpcentrum samt Frölunda kulturhus ligger 10 minuters bilväg bort. Långedrag är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och skolor att välja på. I stadsdelen finns också många föreningar inom idrott, musik och kultur. Träningsställen och idrottsplatser finns på nära håll. Skärgården och havet har en central plats, här finns flera småbåtshamnar och fina badplatser. Båtliv pågår året om. GKSS Hamn byggdes redan 1890 och här anordnas seglarskolor och regattor. Från Saltholmen går båtar ut till Göteborgs södra skärgård.

Långedrag inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och stadsnära boende vid havet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning