Såld

Välrenoverat med fantastiska ytor för familjen

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ekspinnaregatan 3

Mölndal Hulelyckan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
8 rum
Boarea:
ca 145 kvm
Biarea:
ca 145 kvm
Byggår:
1974
Tomtarea:
ca 609 kvm
Adress:
Ekspinnaregatan 3,
431 63 Mölndal

Beskrivning

Nu erbjuds en sällsynt välhållen och gedigen bostad om hela 145 + 145 kvm med möjlighet att utöka boarean ytterligare på vindsplanet. Huset har en utmärkt planering med fyra sovrum på entréplan samt möjlighet till fler sovrum på nedervåningen. Vardagsrum med matsal och öppen spis uppe , stort allrum/kontor och tv-rum på nedre plan, även det med öppen spis. Modernt nytt kök med matplats. Tre toaletter samt dusch på båda planen. Lättskött tomt med uteplats i soligt västerläge. Garage och ytterligare bilparkering på tomten. Bostaden är besiktigad och säljes med en dolda fel-försäkring. Besiktningsprotokoll erhålles av mäklaren.

Här bor man i ett rofyllt och barnvänligt område med närhet till mataffär, förskola, grundskola och gymnasieskola. Bra busskommunikationer samt lätt att ta sig ut till lederna E6/E20. Det är även gångavstånd till fina naturområden och sjöar som Horsikan, Södra Långvattnet, Rådasjön och Stensjön. Bekvämt avstånd till Mölndals centrum och gallerian. Ett rymligt, bekvämt och vackert hem där hela familjen trivs.

Välkommen på visning!

Husets gedigna karaktär gör sig påmind redan i entréhallen där vi möts av ett ljust marmorgolv och mycket rymd. Här finns plats för avhängning och möblering. Från hallen nås en toalett, vars golv också består av marmor. Här finns wc, handfat samt ett fönster.

Vi fortsätter in mot köket som vid renoveringen fått en klassisk modern ton med vita skåpsluckor och fronter samt sobert grått väggkakel och ljusgrå laminatbänkskivor. Tidlös design med rostfria vitvaror, hel kyl och frys, inbyggnadsugn, mikro samt fläkt. Trevlig utformning med fönster ovanför arbetsplatsen och praktiskt med avställningsyta mellan köket och matplatsen. Gott om förvaring i skåpen av fullhöjd. Parkettgolv.

Vardagsrummet har en fin kontakt med trädgården och man har utgång till balkongen/altanen från rummet. Här finns plats för soffgrupp och TV och från soffan har man utsikt över den öppna spisen. Rummets andra del består av en matsal med plats för större sällskap. Parkettgolv.

Föräldrasovrummet har plats för dubbelsäng och sängbord. God förvaring bakom den hela garderobslängan. Parkettgolv.

Ytterligare tre sovrum finns på entréplan. Samtliga har garderobsförvaring och parkettgolv.

Badrum med Höganäskakel i originalutförande. Nyare hörnbadkar samt handfat med kommod och spegelskåp. Fönstret ger ett fint naturligt ljus vilket kompletteras med spotlights i taket.

Trapphallen ner till källarvåningen pryds av ett glasparti vilket låter ljuset nå ut på båda plan. Trappan ner består av mjuka breda eksteg och tar oss ner till tv-rummet. Det fina klinkergolvet med underliggande vattenburen värme ger en komfort utöver det vanliga. Här finns förutom den öppna spisen även gott om fönster för ljusinsläpp och man har byggt en smakfull och praktisk bänk i samma material som golvet vilket ger en perfekt yta för tv:n. Rummet är generöst i storlek och här får man plats med exempelvis soffgrupp samt musikhörna.

I anslutning till rummet ligger en toalett med klinkergolv, utrustad med wc, handfat samt fönster. Här finns även en praktisk matkällare med hyllor för förvaring.

Vi fortsätter in mot det stora utrymme, vilket idag nyttjas som kontor och aktivitetsrum/gym. Här finns möjlighet att dela av och göra sovrum om man så önskar. Praktisk förvaring bakom skjutdörrarna. Klinkergolv. Pannrum med goda förvaringsytor samt ett separat förrådsutrymme.

Dusch och tvättavdelningen har ljust klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Rummet är utrustat med tvättmaskin, torkskåp samt tvättho. Här finns även en duschhörna som avskiljs med en glasvägg.

Nedre plan nås även från en separat källaringång.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 442 000 kr varav byggnadsvärde 3 044 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 43 250 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 27 000 kr/år, försäkring 7 000 kr/år, vatten/avlopp 9 000 kr/år, och sotning 250 kr/år.
I posten uppvärmning ingår även hushållselen. I posten VA ingår även renhållning.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Mölndal Forsåker GA:1.
Planbestämmelser: Tomtindelning (1970-11-03) Stadsplan (1970-06-15).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Tallspinnaren 4.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 plan med källare.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1974.

Senaste renovering/ombyggnad: 2003 - Bergvärme installerades
2009 - Byte av plåttak, panel och port på garage
2011 - Dränering
2012 - Nytt FTX -ventilationssystem
2014 - Ny träpanel och fönster på gavlarna
2015 -Takrenovering (ny papp och pannor)
2015 - Köket renoverades
2017 - Källaren renoverades med ny vattenburen golvvärme. Nya ytterdörrar, källarfönster (v) bytta. Även entrén och gästtoaletten renoverades.

Storlek: Boarea ca 145 m², biarea ca 145 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 8 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Källare. Stomme: Trä och lättbetong. Fasad: Tegel samt trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glas isoler, 2-glas samt kopplade fönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: FTX - Mekanisk från- och tilluft med återvinning.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Bergvärme.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 98 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-04-26.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber finns installerat.

Uteplats: Balkongen från både trädgården samt vardagsrummet. Nedanför finns en stenbelagd uteplats med skyddande staket. Här njuter man av solen större delen av dagen och kvällen. Läge väster.

Övriga byggnader: Garage med plats för en bil.

Tomt: Tomtarea 609 m².

Övrigt: Huset är sedan det byggdes förberett för att inreda vinden och vatten och avlopp är redan på plats. Det finns möjlighet att bygga 70 kvm med full ståhöjd och det går att ansluta en fullbred trappa likt den som löper ner till nedre plan.

Planritning

Entréplan
Entréplan
Bottenvåning
Bottenvåning