Såld

Välrenoverat med fantastiska ytor för familjen

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ekspinnaregatan 3

Mölndal Hulelyckan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
8 rum
Boarea:
ca 145 kvm
Biarea:
ca 145 kvm
Byggår:
1974
Tomt:
ca 609 kvm
Adress:
Ekspinnaregatan 3,
431 63 Mölndal

Beskrivning

Nu erbjuds en sällsynt välhållen och gedigen bostad om hela 145 + 145 kvm med möjlighet att utöka boarean ytterligare på vindsplanet. Huset har en utmärkt planering med fyra sovrum på entréplan samt möjlighet till fler sovrum på nedervåningen. Vardagsrum med matsal och öppen spis uppe , stort allrum/kontor och tv-rum på nedre plan, även det med öppen spis. Modernt nytt kök med matplats. Tre toaletter samt dusch på båda planen. Lättskött tomt med uteplats i soligt västerläge. Garage och ytterligare bilparkering på tomten. Bostaden är besiktigad och säljes med en dolda fel-försäkring. Besiktningsprotokoll erhålles av mäklaren.

Här bor man i ett rofyllt och barnvänligt område med närhet till mataffär, förskola, grundskola och gymnasieskola. Bra busskommunikationer samt lätt att ta sig ut till lederna E6/E20. Det är även gångavstånd till fina naturområden och sjöar som Horsikan, Södra Långvattnet, Rådasjön och Stensjön. Bekvämt avstånd till Mölndals centrum och gallerian. Ett rymligt, bekvämt och vackert hem där hela familjen trivs.

Välkommen på visning!

Husets gedigna karaktär gör sig påmind redan i entréhallen där vi möts av ett ljust marmorgolv och mycket rymd. Här finns plats för avhängning och möblering. Från hallen nås en toalett, vars golv också består av marmor. Här finns wc, handfat samt ett fönster.

Vi fortsätter in mot köket som vid renoveringen fått en klassisk modern ton med vita skåpsluckor och fronter samt sobert grått väggkakel och ljusgrå laminatbänkskivor. Tidlös design med rostfria vitvaror, hel kyl och frys, inbyggnadsugn, mikro samt fläkt. Trevlig utformning med fönster ovanför arbetsplatsen och praktiskt med avställningsyta mellan köket och matplatsen. Gott om förvaring i skåpen av fullhöjd. Parkettgolv.

Vardagsrummet har en fin kontakt med trädgården och man har utgång till balkongen/altanen från rummet. Här finns plats för soffgrupp och TV och från soffan har man utsikt över den öppna spisen. Rummets andra del består av en matsal med plats för större sällskap. Parkettgolv.

Föräldrasovrummet har plats för dubbelsäng och sängbord. God förvaring bakom den hela garderobslängan. Parkettgolv.

Ytterligare tre sovrum finns på entréplan. Samtliga har garderobsförvaring och parkettgolv.

Badrum med Höganäskakel i originalutförande. Nyare hörnbadkar samt handfat med kommod och spegelskåp. Fönstret ger ett fint naturligt ljus vilket kompletteras med spotlights i taket.

Trapphallen ner till källarvåningen pryds av ett glasparti vilket låter ljuset nå ut på båda plan. Trappan ner består av mjuka breda eksteg och tar oss ner till tv-rummet. Det fina klinkergolvet med underliggande vattenburen värme ger en komfort utöver det vanliga. Här finns förutom den öppna spisen även gott om fönster för ljusinsläpp och man har byggt en smakfull och praktisk bänk i samma material som golvet vilket ger en perfekt yta för tv:n. Rummet är generöst i storlek och här får man plats med exempelvis soffgrupp samt musikhörna.

I anslutning till rummet ligger en toalett med klinkergolv, utrustad med wc, handfat samt fönster. Här finns även en praktisk matkällare med hyllor för förvaring.

Vi fortsätter in mot det stora utrymme, vilket idag nyttjas som kontor och aktivitetsrum/gym. Här finns möjlighet att dela av och göra sovrum om man så önskar. Praktisk förvaring bakom skjutdörrarna. Klinkergolv. Pannrum med goda förvaringsytor samt ett separat förrådsutrymme.

Dusch och tvättavdelningen har ljust klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Rummet är utrustat med tvättmaskin, torkskåp samt tvättho. Här finns även en duschhörna som avskiljs med en glasvägg.

Nedre plan nås även från en separat källaringång.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 442 000 kr varav byggnadsvärde 3 044 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 43 250 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 27 000 kr, försäkring 7 000 kr, vatten/avlopp 9 000 kr och sotning 250 kr.
I posten uppvärmning ingår även hushållselen. I posten VA ingår även renhållning.

Fastighetsskatt: 8 049 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Mölndal Forsåker GA:1.

Planbestämmelser: Tomtindelning (1970-11-03) Stadsplan (1970-06-15).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Tallspinnaren 4.

Typ: Friliggande villa. 1 plan med källare.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1974.

Senaste renovering/ombyggnad: 2003 - Bergvärme installerades
2009 - Byte av plåttak, panel och port på garage
2011 - Dränering
2012 - Nytt FTX -ventilationssystem
2014 - Ny träpanel och fönster på gavlarna
2015 -Takrenovering (ny papp och pannor)
2015 - Köket renoverades
2017 - Källaren renoverades med ny vattenburen golvvärme. Nya ytterdörrar, källarfönster (v) bytta. Även entrén och gästtoaletten renoverades.

Storlek: Boarea ca 145 m², biarea ca 145 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 8 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Källare. Stomme: Trä och lättbetong. Fasad: Tegel samt trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glas isoler, 2-glas samt kopplade fönster.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: FTX - Mekanisk från- och tilluft med återvinning.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Bergvärme.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 98 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2019-04-26. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber finns installerat.

Uteplats: Balkongen från både trädgården samt vardagsrummet. Nedanför finns en stenbelagd uteplats med skyddande staket. Här njuter man av solen större delen av dagen och kvällen. Läge väster.

Övriga byggnader: Garage med plats för en bil.

Tomt: Tomtarea 609 m².

Övrigt: Huset är sedan det byggdes förberett för att inreda vinden och vatten och avlopp är redan på plats. Det finns möjlighet att bygga 70 kvm med full ståhöjd och det går att ansluta en fullbred trappa likt den som löper ner till nedre plan.

Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Våren 2019 öppnade Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Entréplan
Entréplan
Bottenvåning
Bottenvåning
Counter