Snart till salu

Näst högst upp i huset med balkong i söderläge

Jennifer Bäck
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Hökegårdsgatan 4A

2:a Krokslätt

Kortfakta

Avgift:
3 453 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 53,5 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1956
Adress:
Hökegårdsgatan 4A,
431 38 Mölndal
Safjällets naturreservat med fina promenadstråk
Safjällets naturreservat med fina promenadstråk
Och elljusspår
Och elljusspår
Expansiva och Mölndals centrum med nya gallerian
Expansiva och Mölndals centrum med nya gallerian
och mysiga butiker längs köpstråk
och mysiga butiker längs köpstråk
Goda kommunikationer via Mölndals Bro med spårvagn, buss och pendeltåg
Goda kommunikationer via Mölndals Bro med spårvagn, buss och pendeltåg
På några få minuter tar ni er smidigt in till centrala Göteborg
På några få minuter tar ni er smidigt in till centrala Göteborg
Med natursköna Slottsskogen
Med natursköna Slottsskogen
Längs Linnégatan finns många mysiga cafeér och restauranger
Längs Linnégatan finns många mysiga cafeér och restauranger
Järntorget
Järntorget
Tredje långgatan har också ett stort utbud av restauranger
Tredje långgatan har också ett stort utbud av restauranger

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennifer.back@lundin.se.

I populära Krokslätt ligger denna ljusa tvåa med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck, söderbalkong samt en hemtrevlig planlösning. Totalrenoverat kök från 2018 samt stambytt badrum från 2011 med tvättmaskin. Här bor ni en välskött förening och i ett gediget 50-talshus där större renoveringar som stambyte och fönsterbyte nyligen är gjorda.

Populära Krokslätt är ett lugnt och lummigt område med närhet till stan likväl som Safjället och andra fina naturområden. I närområdet finns goda kommunikationer, skolor, affärer, Chalmers och Sahlgrenska. Exempelvis nås både Linnéplatsen och Vasaplatsen på ca 10-15 minuter med buss.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Köket renoverades 2018 med köksinredning i vitt från Ikea, bänkytor i massiv betong och vitt kakel med mörka fogar. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (Siemens), fläktkåpa (Franke), inbyggnadsugn (Bosch), integrerad diskmaskin (Bosch) samt kyl med frys (Bosch). Samtliga vitvaror är från 2018. Nyslipat och lackat plankgolv och vitmålade väggar. I köket ryms en matplats för fyra personer.

Generöst utformat vardagsrum med fint ljusinsläpp samt utgång till en härlig gårdsbalkong i soligt söderläge. Vardagsrummet kan inredas med både soffhörna och matsalsbord. Fiskbensparkett och vitmålade väggar med en gråblå fondvägg.

Lägenhetens sovrum har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Parkettgolv och vitmålade väggar med en gråblå fondvägg. Bakom draperier döljer sig ett Elfasystem som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum som renoverades 2011, fackmannamässigt utfört och certifikat finns. Grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna med fondpartier i grått. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork, duschhörna med vikdörrar i glas samt en tvättmaskin (Smeg, 2019).

Till lägenheten hör ett källar- och ett vindsförråd.

Information Ekonomi

Avgift: 3 453 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,70561%. Andel av årsavgift är 1,70561%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 449 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 145 kr och hushållsel 304 kr.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 22/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1956.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 53,5 m². lägenhetsförteckning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 117 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2010-03-11. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: HSB:s Brf Gustav Adolf 100. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB:s Brf Gustaf Adolf 100 äger och förvaltar fastigheten Älgen 7 med adress Hökegårdsgatan 2A-2D, Hökegårdsgatan 4A-4D och Landshödingegatan 40
Föreningen består av 57 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 3 lokaler. Den totala boytan enligt taxeringsbesked uppgår till 3280,5 kvm.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns gemensam tvättstuga, gästlägenhet, cykelförråd, motionsrum, bastu samt både vinds- och källarförråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick Förvaltning. Föreningen kommer ändå fortsatt att vara en HSB-förening. Föreningen har för närvarande en god ekonomisk situation och därför planeras inga drastiska avgiftshöjningar de kommande åren. Beslut om eventuella avgiftsförändringar tas på budgetmöte under hösten (2019-10-03).
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. i försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan. Under hösten kommer en renovering av trapphusen ske, detta innebär helt nymålade trapphus samt nya räcken längs med trapporna. Under den nästkommande 1–5 års perioden kommer vi även att renovera/byta ut samtliga balkonger samt genomföra en renovering av taket, i den ordningen. Kontinuerligt underhåll sker enligt vår underhållsplan.

Gjorda renoveringar:
2012 Gästlägenhet
2011 Renovering av stammar samt nya badrum
2010 Sopstation samt nya säkerhetsdörrar
2009 Fönsterbyte.

Parkering: Föreningen förfogar över 11 garage, 20 parkeringsplatser samt 5 MC-platser. I dagsläget är det ca 5 personer i kö med svårt att säga kötid då det beror på omsättning.

TV och bredband: Tv via Comhem och fiberbredband via Telenor.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och förälder med uppdelningen 10/90.

Krokslätt

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Planritning

Counter