Såld

Stilren hörnlägenhet med imponerande takhöjd i populära Stensjön

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Larssons Berg 2

2:a Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 156 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 52,5 kvm
Våning:
1/5, hiss
Byggår:
2017
Adress:
Larssons Berg 2,
431 66 Mölndal

Beskrivning

Vi har nöjet att presentera denna fantastiska hörnlägenhet i mysiga och omtyckta Stensjön! Här bor man med ett stenkast från härlig natur och en fin badsjö. Området bjuder även på trevliga promenadstråk, pizzeria, sevärdheter som Gunnebo slott samt bekvämt avstånd till kommunikationer.

Lägenheten erbjuder en imponerade takhöjd, vilket gör detta boende väldigt trivsamt och luftigt! Köket är väl genomtänkt med bra förvaring och fina ytskikt, som ger en härlig rymd med den öppna planlösningen mot vardagsrummet. Vidare finns ett väl tilltaget sovrum, helkaklat badrum samt bra förvaringsmöjligheter i bostaden.

Varmt välkomna på visning!

Hall
Rymlig hall med rejäla garderober samt plats för ytterligare förvaringsmöbel om så önskas. Från hallen nås från köket samt badrummet.

Badrum
Till höger om hallen finner vi bostadens helkaklade badrum. Färgvalen är stilrena och moderna och ger en härlig rymd. Badrummet är utrustat med dusch, kommod med förvaring, spegelskåp, toalett, tvättmaskin, torktumlare, skåp för handdukar samt komfortvärme.

Kök/vardagsrum
Vidare in i bostaden möts vi av köket tillsamman med de stora och härliga fönsterpartier som ger ett underbart ljusinsläpp. Här är det en rejäl tilltagen takhöjd som ger lägenheten en svårslagen känsla! Köket är genomgående vitt med mycket bra förvaring i form av lådor och skåp. Likaså här är det moderna färgval med tidlös design, vilket ger ett trevligt första intryck. Här finns utrustning så som induktionshäll, integrerad diskmaskin, inbyggd micro och ugn, kombinerad kyl/frys samt fläkt. Matbordet har sin givna plats intill fönstret som ger en trevlig utsikt!

Vardagsrummet ligger med öppen planlösning intill köket och ger gott om plats för soffa, Tv-bänk och soffbord. Från detta rum nås även den härliga balkongen med västerläge och kvällssol! Balkongen är rejäl och här finns utrymme för en loungegrupp eller matbord.

Sovrum
Ett väl tilltaget sovrum där plats ges åt en dubbelsäng med sängbord samt ytterligare förbaringsmöbel om så önskas. Här finns även stora garderober som ger väldigt bra förvaring. Fönster mot norr.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 156 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, kallvatten och kabel-tv. Individuell mätning av varmvatten tillkommer.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,70738%. Andel av årsavgift är 0,86488%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 400 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1088/0903.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5, hiss finns. Byggnaden är uppförd i souterräng, så bostadens ingång är en trappa ner.

Byggår: 2017.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 52,5 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Senaste renovering/ombyggnad: Då husen är nybyggda och föreningen kan åberopa garantireparationer om något eventuellt behöver åtgärdas, har föreningen ingen underhållsplan.
Föreningen är i slutskedet med att ta in offerter på inglasning av balkonger och uteplatser som varje bostadsrättshavare får ta ställning till. Föreningen har även planer på att bygga cykelgarage samt sätta upp solpaneler och fler laddstolpar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Uteplats: Trevlig balkong med utsikt och underbart västerläge!

Bilplats: 105 parkeringsplatser. Går att hyra för 400 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Utöver finns 10 p-platser för besökande.

Övriga byggnader: Cykelförråd/barnvagnsförråd.

Information Förening

Förening: Brf Stensjöberget.

Allmänt om föreningen: Brf Stensjöberget har byggts av Tornstaden på uppdrag av Riksbyggen. Föreningen består av sex punkthus i fem våningar med tre normalplan, ett suterrängplan samt en takvåning, totalt 102 bostadsrätter. Husen är belägna på Stensjöberget i det natursköna området Stensjön i Mölndals kommun. Byggtid april 2016 till februari 2018 och inflytt oktober 2017 till mars 2018.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns även 6 st barnvagnsrum och 2 miljöstationer. Som boende har man tillgång till gemensamhetshuset Träffen som är utrustat med kök för att möjliggöra möten, event, kalas eller övernattning. Här finns även altan och boulebana.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Föreningen planerar att höja avgifterna vid årsskiftet 2019/2020. Det är inte beslutat med hur mycket men troligtvis ca 1% (2019-06-05).

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam genom Proinova Försäkringsmäklare. Bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Kommande/gjorda renoveringar: Då husen är nybyggda och föreningen kan åberopa garantireparationer om något eventuellt behöver åtgärdas har föreningen ingen underhållsplan.
Föreningen har tagit fram en offert med Lumon för inglasning av balkonger och uteplatser och bygglovet gäller i 5 år från 2019. Varje bostadsrättshavare bekostar själv inglasningen och får ta ställning till om man vill göra det. Priset varierar beroende på vart i huset balkongen ligger, om det finns tak eller inte och (eller om det är en terrasslägenhet. Föreningen har även planer på att bygga cykelgarage samt sätta upp solpaneler och fler laddstolpar.

Parkering: 105 parkeringsplatser. Går att hyra för 400 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Utöver finns 10 p-platser för besökande.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till TV, bredband och telefoni via öppet stadsnät, Svenska stadsnät. Grundutbud av TV från Sappa ingår i avgiften.

Mölndal Stensjön

I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.