Stilren hörnlägenhet med imponerande takhöjd i populära Stensjön

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se
Matilda Öhrfeldt
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Larssons Berg 2

2:a Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
2 495 000 kr
Avgift:
3 095 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 52,5 kvm
Våning:
1/5, hiss
Byggår:
2017
Adress:
Larssons Berg 2,
431 66 Mölndal

Beskrivning

Vi har nöjet att presentera denna fantastiska hörnlägenhet i mysiga och omtyckta Stensjön! Här bor man med ett stenkast från härlig natur och en fin badsjö. Området bjuder även på trevliga promenadstråk, pizzeria, sevärdigheter som Gunnebo slott samt bekvämt avstånd till kommunikationer.

Lägenheten erbjuder en imponerade takhöjd, vilket gör detta boende väldigt trivsamt och luftigt! Köket är väl igenomtänkt med bra förvaring och fina ytskikt, som ger en härlig rymd med den öppna planlösningen mot vardagsrummet. Vidare finns ett väl tilltaget sovrum, helkaklat badrum samt bra förvaringsmöjligheter i bostaden.

Varmt välkomna på visning!

Hall
Rymlig hall med rejäla garderober samt plats för ytterligare förvaringsmöbel om så önskas. Från hallen nås från köket samt badrummet.

Badrum
Till höger om hallen finner vi bostadens helkaklade badrum. Färgvalen är stilrena och moderna och ger en härlig rymd. Badrummet är utrustat med dusch, kommod med förvaring, spegelskåp, toalett, tvättmaskin, torktumlare, skåp för handdukar samt komfortvärme.

Kök/vardagsrum
Vidare in i bostaden möts vi av köket tillsamman med de stora och härliga fönsterpartier som ger ett underbart ljusinsläpp. Här är det en rejäl tilltagen takhöjd som ger lägenheten en svårslagen känsla! Köket är genomgående vitt med mycket bra förvaring i form av lådor och skåp. Likaså här är det moderna färgval med tidlös design, vilket ger ett trevligt första intryck. Här finns utrustning så som induktionshäll, integrerad diskmaskin, inbyggd micro och ugn, kombinerad kyl/frys samt fläkt. Matbordet har sin givna plats intill fönstret som ger en trevlig utsikt!

Vardagsrummet ligger med öppen planlösning intill köket och ger gott om plats för soffa, Tv-bänk och soffbord. Från detta rum nås även den härliga balkongen med västerläge och kvällssol! Balkongen är rejäl och här finns utrymme för en loungegrupp eller matbord.

Sovrum
Ett väl tilltaget sovrum där plats ges åt en dubbelsäng med sängbord samt ytterligare förbaringsmöbel om så önskas. Här finns även stora garderober som ger väldigt bra förvaring. Fönster mot norr.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 495 000 kr

Avgift: 3 095 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, kallvatten och kabel-tv. Individuell mätning av varmvatten tillkommer.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,70738%. Andel av årsavgift är 0,86488%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 400 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 200 kr och hushållsel 200 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1088/0903.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5, hiss finns. Byggnaden är uppförd i souterräng, så bostadens ingång är en trappa ner.

Byggår: 2017.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 52,5 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Senaste renovering/ombyggnad: Då husen är nybyggda och föreningen kan åberopa garantireparationer om något eventuellt behöver åtgärdas, har föreningen ingen underhållsplan.
Föreningen är i slutskedet med att ta in offerter på inglasning av balkonger och uteplatser som varje bostadsrättshavare får ta ställning till. Föreningen har även planer på att bygga cykelgarage samt sätta upp solpaneler och fler laddstolpar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Uteplats: Trevlig balkong med utsikt och underbart västerläge!

Bilplats: 105 parkeringsplatser. Går att hyra för 400 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Utöver finns 10 p-platser för besökande.

Övriga byggnader: Cykelförråd/barnvagnsförråd.

Information Förening

Förening: Brf Stensjöberget.

Allmänt om föreningen: Brf Stensjöberget har byggts av Tornstaden på uppdrag av Riksbyggen. Föreningen består av sex punkthus i fem våningar med tre normalplan, ett suterrängplan samt en takvåning, totalt 102 bostadsrätter. Husen är belägna på Stensjöberget i det natursköna området Stensjön i Mölndals kommun. Byggtid april 2016 till februari 2018 och inflytt oktober 2017 till mars 2018.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns även 6 st barnvagnsrum och 2 miljöstationer. Som boende har man tillgång till gemensamhetshuset Träffen som är utrustat med kök för att möjliggöra möten, event, kalas eller övernattning. Här finns även altan och boulebana.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Föreningen planerar att höja avgifterna vid årsskiftet 2019/2020. Det är inte beslutat med hur mycket men troligtvis ca 1% (2019-06-05).

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam genom Proinova Försäkringsmäklare. Bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Kommande/gjorda renoveringar: Då husen är nybyggda och föreningen kan åberopa garantireparationer om något eventuellt behöver åtgärdas har föreningen ingen underhållsplan.
Föreningen har tagit fram en offert med Lumon för inglasning av balkonger och uteplatser och bygglovet gäller i 5 år från 2019. Varje bostadsrättshavare bekostar själv inglasningen och får ta ställning till om man vill göra det. Priset varierar beroende på vart i huset balkongen ligger, om det finns tak eller inte och (eller om det är en terrasslägenhet. Föreningen har även planer på att bygga cykelgarage samt sätta upp solpaneler och fler laddstolpar.

Parkering: 105 parkeringsplatser. Går att hyra för 400 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Utöver finns 10 p-platser för besökande.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till TV, bredband och telefoni via öppet stadsnät, Svenska stadsnät. Grundutbud av TV från Sappa ingår i avgiften.

-Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Under våren 2019 öppnar Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter