Såld

Totalrenoverad citypärla

Philip Salomonsson
ansvarig mäklare
Elina Vadász
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Brogatan 16

3,5:a Mölndal Centrum

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 238 kr/mån
Rum:
3,5 rum
Boarea:
ca 66,5 kvm
Våning:
3/3, hiss
Byggår:
1984
Adress:
Brogatan 16,
431 30 Mölndal

Beskrivning

Varmt välkomna upp till den tredje och högsta våningen i huset. Trappor eller hiss, du väljer! Här öppnar vi nu upp möjligheten till en exklusiv och totalrenoverad trerummare som erbjuder allt ni kan tänkas behöva. Lägenheten har under 2020 genomgått en omfattande renovering där precis allt har moderniserats! Genomgående ljusa ytskikt, öppen planlösning och detaljer valda med omsorg samt ett mycket centralt läge!
Passa på och ta tillvara på ett guldläge! En nyrenoverad lägenhet i ett nyrenoverat centrum. Så fräscht det bara kan bli!

Utanför entrédörren till trapphuset finns allt man behöver - Mölndals Galleria med ett stort utbud av butiker, restauranger, frisörer och gym.
Tar man en promenad på de mysiga tvärgatorna hittar man bland annat Brogyllen och den berömda Fiskhallen. Är man sugen på något mer vandrar man vidare och hittar Steinbrenner & Nyberg. Varför inte avsluta på en härlig uteservering i solen, käka en Bastard Burger eller något annat gott på Ölstugan Tullen?
Inom gång- och cykelavstånd finns flera härliga naturområden. Åbykullen, Savfjället, Änggårdsbergen och så klart det mysiga Gunnebo naturreservat med fina promenad- eller löpstråk. Vill man ta sig in till Göteborg finns det alla förutsättningar. Mölndals resecentrum är inom kort gångavstånd från Brogatan och där finns buss, spårvagn och tågstation.
Storfavoriten på somrarna - Stensjöns badplats. Stensjön är bara en av flera bad- och fiskesjöar i området. I anslutning har vi även Rådasjön och inom kort både Norra och Södra Långevattnet.
Boende i centrala Mölndal kan dra stor nytta av sitt utbud av dagis, förskolor, skolor och gymnasium.
Välkomna på visning!

Hall: Ta hiss eller trappor till tredje våningen och stig innanför dörren till denna totalrenoverade lägenhet med 3,5 rum. Hallen, liksom hela lägenheten täcks av ljusgrå laminat ek 3-stav för att fånga helhetskänslan.

Vardagsrum: En genomtänkt och öppen planlösning mellan vardagsrum och kök för att skapa sociala ytor för sällskapsliv. Den genomgående ljusa grundinredningen ger dina favoritmöbler och personliga inredningsdetaljer en extra chans att bona om och förvandla bostaden till ditt egna hem. Här finns plats för soffgrupp och matbord. Väggarna är är målade i tidlösa toner som bonar in bostaden på ett harmoniskt sätt. Vill ni ta lite frisk luft eller bli smekt av solen har ni en fransk balkong som ni från vardagsrummet kan blicka ut över den trevliga Medborgaregatan.

Kök: Köket - Mama Mia! Puttra på en rykande Bolognese till detta enhetliga kök i vita nyanser som giftigt bryts av i de stilrena och mattsvarta detaljerna. Luckor och lådfronter till köksskåp går i vitt utan handtag med raka linjer som gifter sig väl med vardagsrummet. De goda förvaringsmöjligheterna betyder att köket inte bara har gott om plats för dina vänner utan även för köksredskap, kastruller och ingredienser. Köket utrustas med integrerad diskmaskin, induktionshäll, ugn, mikro samt integrerad kyl och frys.

Sovrum 1: I anslutning till vardagsrummet har ni det största sovrummet som utan att trängas rymmer en stor härlig säng, skrivbord och tillhörande möblemang. Väggarna i målade i en mer harmonisk grå färg för att ge alla möjligheter till en god nattsömn.

Walk-in closet/kontor: Inte att glömmas är det mindre rummet i lägenheten som med fördel kan användas till extra förvaring, walk-in closet, gästrum, kontor eller vad ni vill helt enkelt.

Sovrum 2: Det mindre sovrummet passar perfekt som barnrum, men får även plats med dubbelsäng om så önskas. Färgsättningen på väggarna är samma som det stora sovrummet, harmoniskt!

Badrum: Direkt till vänster i den rymliga hallen är badrummet där både golv och väggar har täckts med stenliknande klinker. Den som är frusen av sig kan värma fötterna tack vare det eldrivna golvvärmesystemet. Under den praktiska bänkskivan, som är perfekt att stryka, vika tvätt eller byta blöjor på, finner ni tvättmaskin och torktumlare. Badrummet utrustas också med dusch, wc, kommod och spegelskåp.

Uteplats: För att umgås, äta och dricka gott med uteplatskänsla finns det utrymme på gången som löper mot innergården.

Förvaring: Säljaren rekommenderar Elfa-system till lägenheten. Vid val av detta från köparens sida kommer platsbyggd installering ske av säljaren och stå färdigt på tillträdesdagen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 238 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, bredband och tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,06203%. Andel av årsavgift är 1,06203%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 556 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 411 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 10/1302.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, hiss finns.

Byggår: 1984.

Storlek: 3,5 rum och kök. Boarea ca 66,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk från- och tilluft med värmeåtervinning.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 106 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-06-26.

Övrigt: Observera att lägenheten är registrerad hos föreningen som 2 rok. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Information Förening

Förening: HSB:s Brf Havskatten. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 62 st lägenheter och 16 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger och förvaltar fastigheten Havskatten 12. Brf Havskatten är en attraktiv förening mitt i det pulserande Mölndals Innerstad. Huset byggdes 1984 och har 62 lägenheter och 16 lokaler(11 hyresrättslokaler och 5 bostadsrättslokaler) vilket gör att föreningen har en mycket god ekonomi. Havskatten är granne med bla helt nybyggda Mölndal Galleria och andra nyinflyttade näringsidkare vilket gör läget än mer attraktivt. Havskatten har alltså 16 lokaler med olika verksamheter vilket bidrar till ett härligt gemenskap och trevlig stämning i huset samt god ekonomi till föreningen.
Många gamla hus i Mölndal har inte hiss men Havsskatten kan stoltsera med fyra hissar som tar dig ända upp till toppen, vilket uppskattas av alla speciellt äldre och barnfamiljer. Väldigt lyxigt tycker medlemmarna.

Gemensamma utrymmen: Det finns ett cykelrum i föreningen och den finns på Bergmansgatan mellan uppgång 13 och 15.
Tvättsugan finns och nås via innergården. Bokning görs i nyckelsystem i tvättstugan.

Föreningens ekonomi: HSB Mölndal sköter föreningens fastighetsskötsel, tekniska och ekonomiska förvaltning.

Parkering: Brf Havskatten tillhandahåller inga parkeringsplatser, varken för bostäder eller näringsidkare. Parkeringsmöjligheterna är dock goda - boende i föreningen Havskatten har möjlighet att hyra parkeringsplats i Tempelgatans p-hus som är både låst och videoövervakat.
För parkeringsmöjligheter, tillstånd och övriga frågor vänd er till Mölndals Parkerings AB.

TV och bredband: Brf Havskaten har ett gruppavtal med ComHem som levererar bredband, TV och IP-telefoni. Hastigheten för detta avtal är 100/10. Avgiften ligger på 190 kr/mån och är obligatorisk för alla hushåll och läggs på hyresavin varje månad.

Gårdsplats: Huset har en innergård som bara de boende och affärslokalinnehavarna har tillträde till dvs en helt privat innergård vilket gör att man får en otroligt lugn miljö på insidan. Här kan man grilla, odla grönsaker eller varför inte bara sitta på uteplatsen och läsa en bok i lugn och ro.

Mölndal Bosgården

I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Planritning