Snart till salu

Gaveltrea med stor uteplats

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Lindholmsvägen 20

3:a Lindholmen

Kortfakta

Avgift:
3 983 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 65 kvm
Våning:
1/2, ej hiss
Byggår:
1997
Adress:
Lindholmsvägen 20,
417 57 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på anders.pettersson@lundin.se.

Välkommen till denna välplanerade trea med öppen planlösning och en underbar uteplats mot föreningens fina gård i väster. Gavelläget bjuder på fönster i tre väderstreck som ger ett vackert ljusinsläpp. Med två bra sovrum samt skola och förskola på bekvämt avstånd blir det här en perfekt bostad åt den lilla familjen, eller åt den som vill ha extra utrymme för kontor eller gäster.

Charmiga brf Lyftkranen är belägen i natursköna omgivningar vid vackra Slottsbergets fot med havet runt knuten. Här har den moderna arkitekturen hämtat inspiration i områdets äldre bebyggelse av pittoreska arbetarbostäder. Resultatet är låga flerbostadshus, lummiga gårdar med knastrande gårdsgrus och en känsla av villaidyll. Här bor man i ett gemytligt grannskap med väl uppväxt grönska och en omedelbar närhet till vattnet. I närheten finns vackra promenadstråk, populära Aftonstjärnans Bio och teater, flera restauranger och två stormarknader. Stan är bara tio minuter bort med buss eller med Älvsnabben.

Information Ekonomi

Avgift: 3 983 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband och basutbud TV, 114 kr. Totalsumman blir 4097 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,8707%. Andel av årsavgift är 0,99097%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Lindholmen 24:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 94.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 2, ej hiss.

Byggår: 1997.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 65 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda 144 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-08-20. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Lyftkranen.


Allmänt om föreningen: Brf Lyftkranen ligger beläget på det grönskande Lindholmen, alldeles i närheten av Eriksberg i Göteborg. Föreningen bildades 2001 och förvärvade 2002 fastigheterna Lindholmen 20:1, 21:2, 23:1 och 24:2 som är bebyggda med 17 flerbostadshus. Marken är friköpt vilket innebär att föreningen inte påverkas av höjda tomträttsavgälder. Föreningen består av 94 bostadsrättslägenheter, 11 hyresrätter och 2 lokaler.

Gemensamma utrymmen: Föreningen håller på att göra i ordning styrelselokalen så att den går att använda som övernattningslägenhet.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, beslut tas på budgetmöte till hösten (kontrollerat med föreningen 2019-03-26).

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig till 2046.
Utförda renoveringar:
2003-2004 ommålning av staket.
2003-2008 ommålning av fasad.
2003-2005 byte av trappor, räcken till entréer, uteplatser och altaner till tryckimpregnerat trä.
2005-2006 byte av brevlådor.
2005-2007 ommålning av husgrunder.
2007-2008 renovering av balkonger.
2009 utfördes energideklaration och OVK.
2010-2011 rivning av stenmur/ny stödmur.
2010 byte av mineritskivor på utvalda fasader.
2013-2015 målning av fasader samt byte av fönster på söderfasader.
2016 installation av självhämmare till hissarna samt montering av ventilationsdon på taken.
2018 renovering av trapphus.

Det finns inga större renoveringar planerade i närtid.

Parkering: Föreningen har ett avtal med SGS Studentboststäder som ger föreningens medlemmar förtur till lediga platser efter deras egna hyresgäster. Enligt Göteborgs stad finns i dag 9 lediga p-platser att hyra på Miraallén (2019-03-27). Filmstudion hyr även ut platser.

TV och bredband: Comhem.

Övrigt: För mer information besök föreningens hemsida: www.brflyftkranen.se.

Lindholmen

På Lindholmen möts historia och framtid i skön harmoni. När man kliver av färjan på
Lindholmspiren hamnar man mitt i Lindholmen Science Park, där många företag och skolor har sina verksamheter. Området i stort är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter. Här kommer bland annat Göteborgs första riktiga skyskrapa, Karlatornet, att byggas.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Lindholmen till Eriksberg och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

På Lindholmen finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.
Gröna oaser finner man exempelvis i Keillers Park och för den som vill motionera finns flera anläggningar att välja mellan.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Lindholmspiren, Slottsberget eller Eriksberg och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats finns möjlighet i Västra Sannegårdshamnens båtklubb eller i Eriksbergsdockan.

Lindholmen inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter