Såld

Välbevarad funkischarm & solig söderbalkong

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Iskällareliden 7A

2:a Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 298 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54,5 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1950
Adress:
Iskällareliden 7A,
416 55 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till populära Iskällareliden! Högst upp i huset finner ni denna charmiga funkistvåa med solig söderbalkong som har vacker utsikt mot grönområde med porlande bäck och slottet Stora Torp. Lägenheten har en rundgående planlösning med väl tilltagna rum, generös takhöjd och stora fönster som bidrar till en luftig atmosfär. Tidstypiskt femtiotalskök och vackra välbevarade originaldetaljer som fiskbensparkett, fina innerdörrar, gjutjärnselement och fönsterbrädor i natursten. Helkaklat badrum med bekvämligheter som handdukstork och tvättmöjlighet. Ett extra plus är att det till lägenheten hör två ovanligt stora vind- respektive källarförråd!

Här bor man med ett underbart läge i natursköna Örgryte, centralt men ändå lugnt med närhet till såväl innerstan som grönområden. I närområdet finner ni lummiga omgivningar med en blandning av både villor och lägenheter. Det är även nära till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Skatås erbjuder motionsanläggning och elljusspår. Några minuters gångavstånd från bostaden ligger Bö affärscentrum med matbutik, postombud, pizzerior, thairestaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn från intilliggande hållplatsen Töpelsgatan som tar er till stan på endast 8 minuter.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Ekparkettgolv och vita väggar. Lägenheten har genomgående generös takhöjd och bevarad femtiotalscharm som fina originaldörrar, gjutjärnselement och fönsterbrädor i natursten.

Tidstypiskt femtiotalskök som har bevarad köksinredning i original med skjutdörrar och ljusgrått kakel. Köket har goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Utrustningen består av hällspis, fläktkåpa, diskmaskin samt kyl med frys. Ekparkett och vitmålade väggar med en fondvägg i tegel som ger en rustik karaktär. Invid fönstret ryms en matplats för fyra till sex personer. Halvöppen planlösning mot vardagsrummet.

Härligt vardagsrum med fint ljusinsläpp och utgång till en solig söderbalkongmed vacker utsikt mot grönområde med porlande bäck och slottet Stora Torp. Fiskbensparkett i original och vita väggar. Här kan man inreda med med soffa och övrigt möblemang. Vardagsrummet nås från både köket och hallen.

Mysigt sovrum som kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i två klädkammare. Fiskbensparkett i original och vita väggar. Ett fönster med insynsskyddat läge bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med ljusgrått kakel och klinker. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, handdukstork, duschhörna samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 298 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,46175%. Andel av årsavgift är 0,45287%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Torp 47:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 56/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1950.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 54,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV via ComHem, basutbud ingår i avgiften. Fler kanaler kan fås om digital-TV abonnemang beställs (bekostas av lägenhetsinnehavaren). Det är också möjligt att beställa TV via Bredbandsbolaget.
Internet: Bredband via Bredbandsbolaget, 100/100 Mbit/s, ingår i avgiften. Bredband kan också mot avgift fås via Kabel-TV nät från ComHem eller via telenät.

Bilplats: Totalt 18 platser i varmgarage, 21 platser i kallgarage och 110 p-platser utomhus. föreningen har också ett MC-garage med ca 8 platser. Det är för närvarande en kö till både Garage (> 5 år) och parkeringsplatsser (> 6 månader). På gatan är det avgiftsfri parkering.

Aktuella hyror för uppställningsplatser från 2018 är:
P-plats utan el: 2635 kr/år
P-plats med el: 3234 kr/år
Kallgarage: 5897 kr/år
Varmgarage: ca 6825-11570 kr/år beroende på storlek
MC-plats: 2635 kr/år.

Energideklaration: Energiprestanda 169 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2016-03-30. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör två ovanligt stora vind- respektive källarförråd.

Information Förening

Förening: Brf Delsjövägen i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Delsjövägen i Göteborg innehar tomträtten till fastigheterna Torp 43:1, 44:2, 45:1, 46:1, 47:1 och 48:1 med adress Iskällareliden och Lillatorpsgatan. Vilket utgör totalt 13 bostadshus. I föreningen finns totalt 196 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 22 lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 11 825 kvm.

Tomträttsavtal tecknas med Göteborgs kommun och löper på tio år. Föreningens avtal har omförhandlats under 2018. Som en följd av det nya tomträttsavtalet diskuterar föreningen en avgiftshöjning, men det finns inget beslut taget i nuläget (2019-03-13).

För mer information besök föreningens hemsida: www.delsjovagen.se.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns 4 tvättstugor med 4 tvättmaskiner vardera samt en maskin för mattor. Utöver detta finns bastu, snickeriverkstad samt möjligheten att hyra föreningslokal och övernattningslägenhet. Cykelrum finns i källaren på samtliga hus.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och fastighetsskötseln av HSB. Avgifterna höjdes med 2 % från 1/1 2018. Föreningen har inga kommande avgiftsförändringar inplanerade. Beror helt på hur förhandlingen kring tomträttsavgälden blir, kontrollerat med föreningen 20190313.

Kommande/gjorda renoveringar: En yttre reparationsfond finns för underhåll av fastigheten. Under 2008 upprättades en underhållsplan fram för framtida behov fram till 2038. Underhållsplanen uppdateras årligen.

Fastigheten är stamrenoverad (Elstambyte 1998-99, Rörstammar Dakkimetoden 1998-1999, Balkonger 1993, Fönster 2001-2004). Ommålning av fönster och tätning av fasader genomfördes 2011-2012. Dränering gjordes under 2017.

Kommande planerade arbeten de närmsta 5 åren översyn av belysning och utemiljö i stort. Föreningen håller på att ta fram underlag för att handla upp en takrenovering. Renovering av kallgarage kommer troligen också göras. Föreningens bastu är inte i bruk i dagsläget så det diskuteras om att bygga om den till en bostad.

Parkering: Totalt 18 platser i varmgarage, 21 platser i kallgarage och 110 p-platser utomhus. föreningen har också ett MC-garage med ca 8 platser. Det är för närvarande en kö till både Garage (> 5 år) och parkeringsplatsser (> 6 månader). På gatan är det avgiftsfri parkering.

Aktuella hyror för uppställningsplatser från 2018 är:
P-plats utan el: 2635 kr/år
P-plats med el: 3234 kr/år
Kallgarage: 5897 kr/år
Varmgarage: ca 6825-11570 kr/år beroende på storlek
MC-plats: 2635 kr/år.

TV och bredband: Kabel-TV via ComHem, basutbud ingår i avgiften. Fler kanaler kan fås om digital-TV abonnemang beställs (bekostas av lägenhetsinnehavaren). Det är också möjligt att beställa TV via Bredbandsbolaget. Bredband via Bredbandsbolaget, 100/100 Mbit/s, ingår i avgiften. Bredband kan också mot avgift fås via Kabel-TV nät från ComHem eller via telenät.

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter