Såld

Gavellägenhet med stor hörnbalkong i sydvästläge

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Barbro Hörbergs Gata 5

4:a Örgryte / Torp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 440 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 101,5 kvm
Våning:
1/5, hiss
Byggår:
2016-2017
Adress:
Barbro Hörbergs Gata 5,
412 49 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Välkomna till en modern fyra om 101,5 kvm med välplanerade kvadratmetrar som erbjuder generösa sällskapsytor i öppen planlösning, tre sovrum i bra storlek, fönster i tre väderstreck, bra förvaring, stort badrum med tvättavdelning samt gästtoalett. Pricken över i:et är lägenhetens väl tilltagna hörnbalkong som vetter mot den lugna innergården och sträcker sig från söder till sydväst vilket ger många soltimmar. Sällskapsytorna inbjuder till samvaro och gemenskap och här finns plats för både generös soffgrupp och matsalsbord för stora middagssällskap samtidigt som det moderna köket är välutrustat och funktionellt utformat. Lägenheten har ett bekvämt läge på första våningen vilket skapar en villakänsla. Här är det bara att flytta in och njuta av tillvaron!

Till lägenheten följer en garageplats för den som önskar!

Granne med Stora Torp och slottsträdgården ligger Brf Synvillan som är ett familjevänligt kvarter med ett av stans mest attraktiva lägen. Synvillan är dessutom Svanenmärkt och omges av en naturlig grönska som ger en inbjudande och exklusiv atmosfär. Här är det bara att stiga utanför dörren och ha lika nära lugnet i löpspåret som det pulserande livet i innerstaden.

Området kring Örgryte Torp har otroligt mycket att erbjuda. Bakom bostadsområdet ligger natursköna området Stora Torp med anor från Gustav Wasas tid. Här kan man hämta kraft ur den vackra och grönskande miljön med en skogspromenad. I närheten ligger Skatås friluftsområde, Vollybollplan, GLTK, Nordic Wellness, Delsjö Golfklubb och badplatserna vid Delsjön. Vintertid finns även en egen skidanläggning att njuta av. Bra kommunikationer in till stan erbjuds via femmans spårvagn som tar dig in till Avenyn på ca 10 minuter. Det finns dessutom fina gång- och cykelvägar hela vägen in till centrum. Focushuset vid Liseberg har all service man kan tänkas behöva såsom apotek, systembolag, frisör samt en av Göteborgs mest välsorterade matbutiker. På motsatt sida Delsjövägen ligger Bö centrum och i närheten ligger Ekmanskas vårdcentral. I området finns två förskolor och det finns även ett flertal bra skolor; Skårsskolan, Kärralundsskolan, Gamla och Nya Lundenskolan samt Böskolan och Montessoriskolan Casa. Trots att området är grönskande och rofyllt tar man sig snabbt ut på de stora lederna med bil.

Lägenhetens 101,5 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob som sträcker sig från golv till tak med skjutdörrar i spegelglas. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar som skapar en enhetlig bas.

Lägenheten erbjuder generösa sällskapsytor i öppen planlösning med ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck och utgång till en hörnbalkong som sträcker sig från söder till sydväst. Sällskapsytorna kan möbleras med en generös soffgrupp samt ett matsalsbord för stora middagssällskap.

Modernt och funktionellt utformat kök från Marbodal med köksö som erbjuder både bra arbetsytor och gott om förvaring. Klassisk köksinredning i vitt kombineras med ljusgråa bänkytor och vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, köksfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin och fullstor kyl och frys.

Lägenheten har tre bra sovrum i varierande storlek. Det största sovrummet har plats för en dubbelsäng tillsammans med sängbord och för klädförvaringen står en inbyggd garderob med skjutdörrar i spegelglas som sträcker sig från golv till tak. Det största sovrummet har även en fransk balkong. De två mindre sovrummen har plats för enkelsäng och skrivbord och passar perfekt som barn-, gäst- eller arbetsrum. Även ett av de två mindre sovrummen bjuder på goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd skjutdörrsgarderob.

Generöst tilltaget badrum med grått klinkergolv och helkaklade väggar med stora vita kakelplattor. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning från Vedum, handdukstork samt badkar med avskiljande glasvägg. Här har ni även en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Ovanliggande bänkskiva och överskåp hjälper till med förvaringen och underlättar vardagssysslorna.

Till sist har lägenheten en gästtoalett som har grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt kakel. Inredningen består av vägghängd wc, handfat samt spegelskåp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 440 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten. Ett obligatoriskt tillägg om 167 kr/mån för tv, bredband och IP-telefoni tillkommer. Utöver detta tillkommer även kostnad för varmvatten och el som regleras kvartalsvis efter faktisk förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,434%. Andel av årsavgift är 1,79566%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 621 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, vatten/avlopp 126 kr/mån, och hushållsel 350 kr/mån.
Föreningen har ett gemensamt elabonnemang och bostadsrättshavarna debiteras ett schablonbelopp som sen regleras retroaktivt efter förbrukning. Även varmvatten debiteras preliminärt och regleras retroaktivt efter faktisk förbrukning.

Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 5-1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5, hiss finns. Våningsplan 1 av 5.

Byggår: 2016-2017.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 101,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning.

Uteplats: Härlig hörnbalkong om ca 16 kvm hör till bostaden.

Bilplats: Till lägenheten följer en garageplats för den som önskar.

Energideklaration: Status: Energideklaration är beställd.

Information Förening

Förening: Brf Synvillan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 87 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen har fått namnet Synvillan, efter Göteborgshumorns namn på Sveriges Televisions och Sveriges Radios före detta lokaler, som tidigare låg på samma plats. Barbro Hörbergs Gata kommer till minne av viskompositören och sångerskan Barbro Hörberg. Brf Synvillan registrerades av Bolagsverket 2012-12-15. Det är en nybyggnad av 87 bostadsrättslägenheter i två flerbostadshus på fastigheten Göteborg Torp 50:7. Lägenheterna är fördelade på: 1 rok á 10 st, 1,5 rok á 2 st, 2 rok á 26 st, 3 rok á 20 st, 4 rok á 24 st, 5 rok á 5 st. Den totala boarean uppgår till ca 6 837 kvm. Byggprojektet genomfördes på totalentreprenad av Skanska Sverige AB.

Gemensamma utrymmen: Alla lägenheter har ett eget förråd i källaren, storleken är ca 4 kvm. Samtliga trappuppgångar har eget cykelförråd och barnvagnsrum. Föreningen har ett eget miljörum. Föreningen har planer på att föreningslokalen ska kunna hyras av medlemmarna, exempelvis som övernattningslägenhet.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Föreningen har en stark ekonomi. Föreningen hade en avgiftsfri månad under januari 2020. Medel reservers årligen till det planerade underhållet.
I avgiften ingår värme och kallvatten. Ett obligatoriskt tillägg om 167 kr/mån för tv, bredband och IP-telefoni tillkommer. Utöver detta tillkommer även kostnad för varmvatten och el som regleras kvartalsvis efter faktisk förbrukning.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Då fastigheterna är nybyggda gäller fortfarande garantin och inga renoveringar är därför planerade i dagsläget.
2018 tog föreningen fram bygglov för inglasning av balkonger.
2019 utfördes 2-års garantibesiktning samt energideklaration.

Parkering: Föreningen förfogar över 57 garageplatser. Till vissa lägenheter hör en garageplats och då medföljer den lägenheten vid försäljning om så önskas. Andrahandsuthyrning är inte tillåtet, så för de som inte önskar parkeringsplats tillfaller den kösystemet. Det kostar ca 1 250 kr/mån att hyra en plats och det är ca 6-7 personer i kö. Föreningen diskuterar att sätta upp laddpunkter på samtliga parkeringsplatser i garaget.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till fibernät bredband, IP-telefoni och digital-TV via Comhem. Obligatoriskt tillägg till avgiften om 167kr/mån.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägande med minsta andel 33 %.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!