Såld

Välplanerad landshövdingecharm i populära kvarter

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ekebergsgatan 4D

3:a Centrala Hisingen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 543 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 74 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Ekebergsgatan 4D,
417 02 Göteborg
Väggar och tak målat 2016
Väggar och tak målat 2016
Modernt och funktionellt kök
Modernt och funktionellt kök

Beskrivning

Med ett bekvämt läge på våning ett finns nu denna välplanerade trea i ett vackert landshövdingehus beläget vid Rambergets fot. Lägenheten är genomgående med fönster i två väderstreck och de vita väggarna reflekterar ljusflödet på ett fint sätt. Här erbjuds ni ett lättmöblerat vardagsrum, ett stort kök som erbjuder såväl gott om förvaring som generösa arbetsytor och utrymme för större middagssällskap, två bra sovrum samt modernt helkaklat badrum med duschhörna.

Här bor ni i ett trevligt område med närhet till både vardaglig service och natursköna omgivningar som Ramberget och Keillers Park - en av Göteborgs finaste utsiktsplatser. En kort promenad från huset ligger Wieselgrensplatsen, Vågmästareplatsen och Kville Saluhall som lockar med de bästa delikatesserna från världens alla hörn. I närområdet ligger även Backaplan med ett fullgott utbud av butiker och service. Det är även nära till Norra Älvstranden där natur och stad förenas: älven möter restauranger, butiker, kaféer och ni kan även ta båten över till stan. Goda kommunikationer med spårvagn som tar ca 10 minuter in till centrala Göteborg.

Lägenhetens 74 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning. Lägenheten har genomgående eklaminat och vitmålade väggar.

Stort och rymligt kök som erbjuder gott om förvaring, bra arbetsytor samt utrymme för en stor matplats. Köket har köksinredning i vitt som kombineras med bänkytor i vit laminat och kakel i naturtoner. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, diskmaskin, inbyggnadugn, inbyggnadsmikro samt kyl med frys. Fönster ut mot den lummiga innergården.

Ljust vardagsrum som kan inredas med en stor soffgrupp. Rummet får härligt ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti.

Lägenhetens största sovrum har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord och goda förvaringsmöjligheter i fyra platsbyggda garderober. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Det mindre sovrummet kan inredas med säng, arbetshörna och garderober.

Badrummet är helkaklat med ljusgrått kakel och klinker. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med rundade glasväggar samt både taksil och handdusch.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 543 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och fiberbredband (1000/1000).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,269%. Andel av årsavgift är 5,89122%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 350 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Brämaregården 29:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 17/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1929.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 74 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda 140 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-05-14.

Information Förening

Förening: Brf Halleberget. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 23 st lägenheter varav 2 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Hallberget är en mindre bostadsrättsförening belägen vid Rambergs östra fot i den växande stadsdelen Lundby på centrala Hisingen i Göteborg. Bostadsrättsföreningen som bildades 2008, består av ett trevånings landshövdingehus som är byggt 1929 och består av 23 lägenheter där 21 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt. Föreningen äger fastigheten. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 337 kvm, varav 1 337 kvm utgöt lägenhetsyta. Juridisk person tillåts ej.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en källarlokal på 300 kvm. Möjlighet finns att göra om den till önskade ändamål för de boende (ex. gemensamhetslokal, gym, bastu, mm.). Idag finns det cykelförråd, pingisbord och verkstadsbänkar i källaren för alla medlemmar att tillgå. Föreningen har även en gemensam takterrass med utemöbler.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar och avgifterna kommer troligtvis att hållas oförändrade den närmsta tiden (2019-10-15).

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Moderna försäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019 och 2049. Fastigheten i mycket gott skick utan stora stundande underhållsarbeten. Föreningen har under året gjort en OVK med godkänt resultat och man planerar att utföra en ny energideklaration under hösten/vintern.
2018-2019 Renovering av trapphus (pågår och beräknas vara klar innan årsskiftet)
2017 Inköp av torktumlare till tvättstugan
2016 Ny armatur i källare och trappuppgångar
2015 Införande av fastighetsboxar, byte till säkerhetsdörrar, underhållsspolning av rör (bad/kök) samt indragning av fiber
2014 Relining av rör i bottenplattan
2013 Ny tvättmaskin
2011 Omläggning av tak som vetter mot norr, lagning av viss del av tak och plåtarbete på tak, Renovering och målning av fasad, ny avfuktare i torkrum, utvändig målning av fönster samt nya entrédörrar och entrétak.
2009 Rörinspektion av spillvatten och bottenplatta
2008 Inköp av ny tvättmaskin och nya bänkar i tvättstugan, renovering av soprum, nytt portlåssystem samt energideklaration.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65. Man kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Tv från Comhem. Fiberbredband från Bahnhof med hastighet 1000/1000.

Övrigt: Föreningen har fört diskussioner om att bygga balkonger men planerna ligger på is och ansökan om bygglov är inte gjord. Om det blir aktuellt att bygga balkonger i framtiden kommer lägenhetsinnehavarna att bekosta balkongbygget.

Styrelsens målsättning är att skapa det goda boendet för medlemmarna i föreningen. Det goda boendet kännetecknas av ett stort engagemang från styrelsen och medlemmarna, trygghet i boendet och social omtanke om varandra. Bostadsrättsföreningens fastighet och mark skall hållas i gott skick och den dagliga förvaltningen ska hålla en hög kvalitet.

Centrala Hisingen

bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget,
Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg.
Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning