Snart till salu

Välplanerad landshövdingecharm i populära kvarter

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Ekebergsgatan 4D

3:a Centrala Hisingen

Kortfakta

Avgift:
4 543 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 74 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Ekebergsgatan 4D,
417 02 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på anders.pettersson@lundin.se.

Med ett bekvämt läge på våning ett finns nu denna välplanerade trea i ett vackert landshövdingehus beläget vid Rambergets fot. Här bor ni i ett trevligt område med närhet till både vardaglig service och natursköna omgivningar som Ramberget och Keillers Park - en av Göteborgs finaste utsiktsplatser. En kort promenad från huset ligger Wieselgrensplatsen, Vågmästareplatsen och Kville Saluhall som lockar med de bästa delikatesserna från världens alla hörn. I närområdet ligger även Backaplan med ett fullgott utbud av butiker och service. Det är även nära till Norra Älvstranden där natur och stad förenas: älven möter restauranger, butiker, kaféer och ni kan även ta båten över till stan. Goda kommunikationer med spårvagn som tar ca 10 minuter in till centrala Göteborg.

Information Ekonomi

Avgift: 4 543 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och fiber.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,269%. Andel av årsavgift är 5,89122%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Brämaregården 29:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 17/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1929.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 74 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda 140 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-05-14. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Halleberget.
I föreningen finns 23 st lägenheter varav 2 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Hallberget är en mindre bostadsrättsförening belägen vid Rambergs östra fot i den växande stadsdelen Lundby på centrala Hisingen i Göteborg. Bostadsrättsföreningen som bildades 2008, består av ett trevånings landshövdingehus som är byggt 1929 och består av 23 lägenheter där 21 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt. Föreningen äger fastigheten.Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 337 kvm, varav 1 337 kvm utgöt lägenhetsyta. Juridisk person tillåts ej.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Det finns för tillfället inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med föreningen 2019-03-26).

Kommande/gjorda renoveringar: Fastigheten i mycket gott skick utan stora stundande underhållsarbeten. Föreningen har fört diskussioner om att bygga balkonger. Ansökan om bygglov är inte gjord i dagsläget. Om det blir aktuellt att bygga balkonger i framtiden kommer lägenhetsinnehavarna att bekosta balkongbygget.

Renovering av trapphus pågår nu (2019)
Inköp av torktumlare till tvättstugan 2017
Ny armatur i källare och trappuppgångar 2016
Införande av fastighetsboxar 2015
Byte till säkerhetsdörrar 2015
Underhållsspolning av rör (bad/kök) 2015
Indragning av fiber 2015
Relining av rör i bottenplattan 2014
Ny tvättmaskin 2013
Omläggning av tak som vetter mot norr 2011
Lagning av viss del av tak och plåtarbete på tak 2011
Renovering och målning av fasad 2011
Ny avfuktare i torkrum 2011
Utvändig målning av fönster 2011
Nya entrédörrar och entrétak 2011
Rörinspektion av spillvatten och bottenplatta 2009
Inköp av ny tvättmaskin och nya bänkar i tvättstugan 2008
Renovering av soprum 2008
Nytt portlåssystem 2008
Energideklaration 2008.

TV och bredband: Grundutbud från Comhem. Fiber.

Centrala Hisingen

bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget,
Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg.
Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter