Såld

Lugnt läge mot Gubberoparken

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Norra Gubberogatan 9

2:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 396 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 59 kvm
Våning:
1/6, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Norra Gubberogatan 9,
416 63 Göteborg

Beskrivning

I mysiga Olskroken med direkt närhet till Gubberoparken ligger denna trivsamma tvåa med bekvämt läge i bottenplan och fönster ut mot den lummiga parken. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som ger en känsla av rymd. Härjedalskök från 2015 med gott om förvaring samt stort vardagsrum som präglas av ett generöst fönsterparti, vacker fiskbensparkett och en öppen spis som bidrar med hög mysfaktor. Lägenheten erbjuder även ett mysigt sovrum, bra förvaringsmöjligheter samt badrum med badkar. Från lägenheten är det nära till både förråd och tvättstuga.

I Olskroken bor ni med närhet till det trevliga Olskrokstorget. Här finns matbutik, bageri, fruktaffär, apotek - ja det mesta ni kan tänkas behöva. Trevlig torghandel och restauranger gör området till en levande stadsdel. Gubberoparken ligger alldeles bredvid och där kan ni njuta av en skön stund i solen. Det är även nära till Delsjöns naturreservat och Skatås. Lockar storstadspulsen tar ni er enkelt till centrum med spårvagn eller buss från Olskrokstorget. Ni kan även promenera eller cykla in till stan.

Lägenhetens 59 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en rymlig möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i platsbyggd garderob och städskåp med överskåp. Väggarna är vitmålade och parkettgolv löper tröskelfritt genom öppningen mot vardagsrummet.

Ljust och trivsamt kök som renoverades hösten 2015. Härjedalskök med köksinredning i vitt som bjuder på gott om förvaringsmöjligheter med dubbla överskåp ända upp till taket samt stänkskydd i vitt kakel. Utrustningen består av hällspis, kyl och frys som installerades våren 2017 samt fläkt. Sandfärgad plastmatta och vitmålade väggar. I köket ryms en matplats för fyra personer och ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Stort socialt vardagsrum som präglas av rikligt ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti, vacker fiskbensparkett och en öppen spis (ej fungerande) som bidrar med hög mysfaktor. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matplats och övrigt möblemang.

Mysigt sovrum med plats för säng och sängbord samt förvaringsmöjligheter i form av en dubbelgarderob. Parkettgolv och vitmålade väggar. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har blå plastmatta och helkaklade väggar i ljusblått. Inredningen består av wc, handfat, handdukstork, spegelskåp med belysning samt badkar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 396 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,68%. Andel av årsavgift är 2,08%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 450 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, hushållsel 100 kr/mån, och övrigt 200 kr/mån.
Övrigt är kostnad för bredband. Kostnader enligt schablon.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Gårda 69:5-6.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 92/0902.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6, hiss finns.

Byggår: 1939.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 59 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Grundutbudet av TV-kanaler (18 st) från Telia ingår i månadsavgiften. Internet: Bredband levereras av Telia Öppen fiber (kan välja mellan olika leverantörer) och tecknas separat av lägenhetsinnehavaren, detta ingår inte i avgiften. Styrelsen utreder just nu om medlemmarna ska ha ett gruppavtal istället. I så fall kommer det att träda i kraft under januari 2020.

Bilplats: Boendeparkering gäller i området.

Energideklaration: Energiprestanda 119 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2010-01-07.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd.

Information Förening

Förening: Brf Norra Gubberogatan 9-11. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 56 st lägenheter varav 10 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Norra Gubberogatan 9-11 äger fastigheterna Göteborg Gårda 69:5 samt 69:6. fastigheterna består av två flerbostadshus i 6 våningar med delvis inredd vind och källare. Föreningen omfattar två uppgångar med sammanlagt 56 bostäder. Fastigheterna uppfördes 1939 och utgjorde hyresrätter fram till i juni 2015 då de ombildades till bostadsrätter. Byggnadsår för fastigheterna är 1939, tillbyggnadsår (stambyten mm) 1989.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet hör ett vinds- eller källarförråd. Förrådet är märkt med lägenhetsnumret.
Tvättstuga återfinns på nedre botten i respektive uppgång. Dessa är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkskåp. Tvättider mellan kl 7-22, fördelat på fem tvättpass. Cykelförråd på nedre botten i respektive uppgång. Soprum med sortering i 9:an, hushållsavfall och matavfall i 11:an.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Enligt den ekonomiska planen planerar man att höja avgifterna med ca 2% per år (2019-04-14).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom IF försäkringsbolag. Ansvarsförsäkring för styrelsen samt bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar med egen hemförsäkring ingår.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som grundas på en utförd teknisk besiktning med åtgärdsförslag för åren 2015-2025. Kostnaden för underhållet skall täckas av fondavsättningen.
Kommande underhåll:
Montage av nya balkongskivor/isolering under balkongerna.
Eventuell relining samlingsledning avlopp (föreningen utreder just nu resultaten av filmningen som gjorts av samlingsledningen).
Byte av termostater inkl. injustering av värme - 2019.
Nya ytskikt i tvättstugan - 2022.

Utförda renoveringar:
2018 sanering krypgrund samt sättningskontroll.
2017 filmning av avloppsstammar samt byte av trasiga maskiner i tvättstugan.
2015 renoverades båda fastigheternas hissar gemensamt av tidigare fastighetsägaren och föreningen.
1989 utfördes stambyte mm.

Parkering: Boendeparkering gäller i området.

TV och bredband: Grundutbudet av TV-kanaler (18 st) från Telia ingår i månadsavgiften. Bredband levereras av Telia Öppen fiber (kan välja mellan olika leverantörer) och tecknas separat av lägenhetsinnehavaren, detta ingår inte i avgiften. Styrelsen utreder just nu om medlemmarna ska ha ett gruppavtal istället. I så fall kommer det att träda i kraft under januari 2020.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning