Såld

Vacker lägenhet utan insyn i skuldfri förening med extremt låg avgift

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se
Anne Jonson
assisterande mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Södra Vägen 13

2:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
782 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 76 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1931
Adress:
Södra Vägen 13,
411 35 Göteborg

Beskrivning

Vill ni bo i en av Göteborgs mest attraktiva föreningar och söker en mycket kvalitativ tvåa så har vi nu denna att erbjuda. Hjärtligt välkomna till Södra vägen 13! Föreningen har mycket goda lokalintäkter och fastigheten är väl omhändertagen, vilket gör att ni kan bo tryggt med mycket låg avgift. Tillgång till en gemensam solig balkong i trapphuset som ni kan använda. Bostaden är mycket rymlig och har en genomgående sober atmosfär. Högt belägen utan insyn och utsikt över stadslivet och Heden, med en promenad till Avenyn på 50 meter. Ni erbjuds ett socialt vardagsrum där ni kan umgås i goda vänners lag runt middagsbordet. Generöst kök i massiv ek med kvalitativa vitvaror och ett rofyllt sovrum med plats för både dubbelsäng och skrivbord. Intill har ni en klädkammare som tar hand om förvaringen av kläder och skor. Till sist ett helkaklat badrum, renoverat 2013 i smakfulla material. En fantastisk tidlös bostad där ni kan flytta in och njuta av tillvaron utan att påverkas av Västlänken!

Varmt välkomna på visning!

Bostadens 76 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Via hiss eller trappor tar ni er upp till våning 4 i huset. Här kliver ni in i ett rofyllt hem där stadspulsen stängs ute? Ljus inbjudande hall med förvaring för ytterkläderna i en platsbyggd dubbelgarderob. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet.

Ett stort socialt vardagsrum med stora fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljus och trevlig utsikt över Heden. Det är här ni samlas, både till vardags och med vänner runt middagsbordet, möbleringsalternativen är många. Vacker fiskbensparkett pryder golvet, här finns även bevarade gjutjärnselement och fönsterbänkar i sten.

Sovrummet, beläget avskilt från de sociala ytorna är lugnt beläget och en perfekt plats för avkoppling. Rummet är möblerbart med en dubbelsäng tillsammans med avlastningsbord och arbetshörna för den som önskar. Golvet pryds av massiv ekparkett i fiskbensmönster och vitmålade väggar. Intill sovrummet har ni en inre hall med en generös walk-in-closet.

Köket vetter mot den rofyllda gården. Mycket goda förvaringsmöjligheter i över– och underskåp, inredningen går i massiv ek. Generös arbetsyta på rostfri bänkskiva och massiv ek. Ovan bänken sitter mosaik. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, integrerad diskmaskin, varmluftsugn och mikro i ergonomisk arbetshöjd samt en kombinerad kyl/frys. Intill fönsterpartiet finner ni en naturlig plats för ett matbord för 2-4 personer. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ljusa klinkerplattor.

Stilrent badrum renoverat 2013. Väggarna är kaklade i vita stora kakelplattor och på golvet ligger grå klinker med underliggande golvvärme. Inredningen består av WC, stor handfatskommod i vitt med ovansittande spegelskåp, duschhörna med glasdörr och en kombinationsmaskin som underlättar vardagen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 782 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,4196%. Andel av årsavgift är 3,41953%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG LORENSBERG 45:6.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 17.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, hiss finns.

Byggår: 1931.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 76 m². Areauppgifter enligt mätning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda 116 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-09-28. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten tillhör ett vindsförråd om ca 10 kvm.

Information Förening

Förening: Brf Vasagatan 60. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Vasagatan 60 är en eftertraktad och mycket välskött bostadsrättsförening som bildades 1984 och äger sedan 1994 fastigheten Lorensberg 45:6 med adress Södra Vägen 13 och Vasagatan 60. Föreningen består av ett klassiskt finkishus som bebyggdes 1931 med fem våningsplan samt vind och källare. Totalt finns 21 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen: I källaren finns föreningens moderna tvättstuga som finns tillgänglig hela dygnet. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare samt ett stort torkrum och mangel.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Föreningens ekonomi är mycket god och man har senaste åren amorterat stort vilket nu resulterat i att föreningen är helt skuldfri. Om inget oförutsägbart händer har föreningen en ambition om att sänka avgifterna ytterligare på sikt men det är inget beslut tagna kring de i dagsläget. Den redan extremt goda ekonomin stärks kontinuerligt av hyresintäkterna från de tre attraktiva hyreslokalerna och de två parkeringsplasterna på gården, där föreningen inbringar stora hyresintäkter årligen. Lägg där till det mycket välskötta huset i bra skick och ni välkomnas till ett ytterst kvalitativt boende.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.
Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har tagit väl hand om sitt hus genom årets lopp. Här följer ett urval av renoveringar som skett under de senaste åren:
2006: genomfördes relining, hissen på Vasagatan totalrenoverades, tre lägenheter omvandlades från kontor till lägenhet och två lägenheter byggdes på vinden.
2007: Renoverades taket i samband med vindsbyggnationen och ett nytt fläktsystem installerades. Målning utfördes både på gård - och gatufasad.
2008: Renoverades trapphusen och befintliga balkonger. Ett fönsterbyte genomfördes och nya balkonger in mot gården uppfördes.
2009: Renoverades gården.
2011: Installerades nya porttelefoner.
2012: Uppdaterades tvättstugan med nya maskiner.
2015: Målades balkonger, stuprännor och nya balkonger uppfördes på hörnet Södra Vägen/Vasagatan.

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2046. De närmaste åren kommer endast löpande underhåll samt mindre planerade åtgärder ske. Man mäter fastighetens rörelser vart annat år och det finns inget i nuläget som indikerar på att någon åtgärd krävs.

Parkering: Boendeparkering (M4) gäller i området, för mer information besök www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV och bredband: Kabel-tv via ComHem (ingår i avgiften). Bredband 100 Mbit via ComHem (ingår inte i avgiften).

Gårdsplats: Föreningen har en trevlig kullerstensbelagd innergård med två parkeringsplatser, cykelförråd och sophantering.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter