Såld

Intill vattnet med inglasad balkong

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Monsungatan 61

2:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 029 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 61,6 kvm
Våning:
5/14, hiss
Byggår:
2009
Adress:
Monsungatan 61,
417 66 Göteborg

Beskrivning

På bästa läge alldeles intill Göteborgs hamninlopp ligger denna fina insynsskyddade tvåa på våning fem i en av områdets bättre föreningar. Lägenheten har en modern öppen planlösning med härliga sociala ytor och högt i tak. En inglasad balkong med älvutsikt mot Älvsborgsbron höjer trivselfaktorn och förlänger den varma delen av året. Brf Malö är en populär förening med fin spa-avdelning och jacuzzin med stadens mest hänförande vy från husets takterrass.

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs kajpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. Ny busshållplats direkt utanför dörren, intill Bockkranen. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera. På Lindholmen ligger universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. Klippan och Röda Sten med konsthall och restauranger, fik mm ligger tvärs över älven bara en hållplats bort.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i två garderober och ett städskåp. Lägenheten har genomgående ekparkett och målade väggar ljusgråa toner.

Härliga sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning och eftertraktat gavelläge. Köket har klassiska materialval med köksinredning i vitt, bänkskiva i grå laminat och vita stora kakelplattor. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl med frys. Här ryms en matplats för större sällskap. Ett fint fönsterparti i vinkel bidrar med rikligt ljusinsläpp.

Vardagsrummet har generösa fönsterpartier i två väderstreck och utgång till lägenhetens inglasade balkong i härligt sydvästläge med utsikt mot grönskande omgivningar med bergspartier samt ner mot älven och Älvsborgsbron.

Sovrummet har ett lugnt insynsskyddat läge och fint ljusinsläpp. Här finns plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter i en hel garderobsvägg.

Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel med grå fondvägg. Inredningen består av vägghängd wc, handfat, spegel med belysning samt duschhörna med avskiljande glasvägg. Här finns även tvättmaskin och torktumlare med arbetsyta ovan samt överskåp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 029 kr/mån. Värme ingår i månadsavgiften. Varje månad tillkommer en obligatorisk avgift för bredband och TV, 212 kr. Total summa blir 2 241 kr/mån. Individuell mätning och debitering av vatten och el tillkommer på månadsavgiften.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i förening: 1,64514%. Andel av årsavgift, kapitaldel: 3,18777%. Andel av årsavgift, övrig drift: 1,85501%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Sannegården 72:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 502/1402.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 14, hiss finns.

Byggår: 2009.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 61,6 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning.

Energideklaration: Energiprestanda 92 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2010-05-05.

Information Förening

Förening: HSB Brf Malö i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 45 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Malö i Göteborg består av 45 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och en lokal som upplåts med hyresrätt. Byggnaden uppfördes under år 2009. Fastighetens beteckning är Göteborg Sannegården 72:2 (föreningen äger fastigheten) och adressen Monsungatan 61.

Gemensamma utrymmen: Samtliga lägenheter har ett förråd på entréplan. I föreningen finns gästlägenhet, tvättstuga, relaxavdelning och jacuzzi.

Föreningens ekonomi: Förenings ekonomi är god och förvaltning sköts av HSB. Föreningen har differentierade insatser och därmed har varje bostadsrätt två andelstal; ett andelstal för föreningens drift och ett andelstal som avser räntekostander och amorteringar av föreningens ursprungliga lån. Avgiften är uppdelad i en kapitaldel och en driftdel. Individuell mätning och debitering av vatten och el tillkommer på månadsavgiften. 2016 sänktes driftsavgiften med 10% och kapitalavgiften med 20%. 2017 sänktes driftsavgiften med 15% och de tre första månaderna tog föreningen inte ut någon kapitalavgift. Avgifterna kommer vara oförändrade under 2019. Beslut om avgifterna för 2020 tas i samband med budgetmöte i november. Kontrollerat med föreningen 2019-05-21.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en 30-årig underhållsplan som uppdateras årligen. Besiktning av fastigheten sker en gång per år.
Inga stora underhåll är planerade inom de närmaste 10-15 åren.
Under 2019 installerades laddstolpar till 15 platser i garaget.
2016 utfördes en OVK.

Parkering: Föreningen förfogar över 44 garageplatser för personbil samt två platser för moped eller motorcykel. Kostnad för att hyra en garageplats är ca 1 000 kr/månad och moped/motorcykelplats är ca 400 kr/mån. I garaget finns 15 st laddstolpar. I dagsläget är det ingen kö till garageplatserna men det finns inte heller någon ledig plats. Grundprincipen är en garageplats per lägenhet. Till moped/motorcykelplatserna är det kö. Kön administreras av Jessica Lernhede på HSB, 010-442 22 46. På gatan utanför huset finns parkeringsplatser där man kan stå gratis i två timmar. Det finns även 24-timmars betalparkering.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät och bredband med fiber/lan. Föreningen har tecknat avtal med Telia om kombinationspaket vilket innebär att abonnemang för bredband, tv och bredbandstelefoni ingår i månadsavgiften. För den som önskar finns möjlighet att mot merkostnad hos Telia välja utökat kanalpaket för TV samt snabbare bredbandshastighet.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida; www.hsb.se/goteborg/brf/malo.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning