Såld

Funktionell 60-talscharm på solsidan

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Smedsbacken 3B

Toltorpsdalen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
7 rum
Boarea:
ca 164 kvm
Biarea:
ca 40 kvm
Byggår:
1963
Tomtarea:
ca 808 kvm
Adress:
Smedsbacken 3B,
431 39 Mölndal

Beskrivning

I ett ostört och lugnt läge på den soliga sidan av dalen finner vi denna väl underhållna villa med 7 rum varav 5-6 sovrum. Sextiotalsstil med rena linjer, tilltalande och funktionell planlösning och bra materialval. Renoverat kök och badrum. Stort ljust vardagsrum med öppen spis samt utgång till balkong i sydvästläge. Uteplats samt lättskött trädgård. Garage och biluppställning vid huset. Bergvärme ger låga driftskostnader och fiber finns framdraget. Ett lugnt och centralt läge med både barnomsorg och skola nära. Fina strövområden på Safjället och Änggårdsbergen och närhet till Göteborgs centrum. Ett vackert, bekvämt och familjevänligt boende i ett eftertraktat område. Besiktningsprotokoll erhålles av mäklaren. Välkommen på visning!

Vi möts av en imponerande entré med en tidstypisk trappa som leder oss både upp till entréplanet och även ner till källarplanet. Fönsterpartiet med flerfärgat glas samt det ljusa marmorgolvet i tidstypisk anda ger huset karaktär och charm. Köket från Nolte är renoverat 2016 och platsbyggt för att maximera utrymmet på bästa sätt, med ett vackert och funktionellt kök som resultat. Sobra nyanser såsom matta grå luckor och fronter samt svart bänkskiva och stänkskydd i tålig komposit, ger ett harmoniskt intryck. Svart kyl och frys från Siemens. Inbyggd mikrovågsugn från Siemens. Spis med induktionshäll från Electrolux. Inbyggda högtalare samt infällda spots i taket. Grått linoleumgolv. Köket har en praktisk egen ingång med kodlås direkt från parkeringen/utsidan av garaget vilket förenklar i vardagen.

Badrummet renoverades 2009 av fackmän. Helkaklat med vitt kakel samt grått klinkergolv. Handfat i vitt porslin samt kommod i ekutförande. Badrumsskåp med speglar och belysning. Badkar samt handdukstork.

Utanför badrummet finns en inre hall för avhängning av skor och ytterkläder. Marmorgolvet är i gott skick och ger ett ljust och rustikt intryck.

Vardagsrummet är av större format med en rejäl yta för soffgruppen. I mitten av rummet finns den öppna spisen som kan ses både från soffan samt från matplatsen. Stora fönsterpartier ger ett härligt ljus och balkongdörren öppnas ut mot den skyddade loggian där man sitter i bästa solläge men med skydd från taket. Ekparkettgolv.

Övre plan har två sovrum, föräldrasovrummet har bra garderobsförvaring. Båda rummen har parkettgolv.

Nedre plan:
Vi tar trappan ner till nedervåningen där vi nås av den nedre hallen. Den är både bred och möbleringsbar och under trappan finns ett förråd.

Det finns tre sovrum intill varandra vilka samtliga har låsbara fönster samt altandörrar ut till trädgården. Två av rummen har garderobsförvaring och samtliga har parkettgolv. Ytterligare ett rum ligger mot andra sidan huset och idag används det som kontor. Akustikplattor i taket samt träpanel på väggarna.

Badrummet nere är renoverat av tidigare ägare 2007 och har en klassisk och tidstypisk look. Vitt/Svart golvklinker och mintfärgat kakel på väggarna. Ljusgult porslin i handfat, toalett samt badkar. Det högt placerade fönstret ger ett bra ljusinsläpp.

Intill badrummet ligger en klädkammare med goda upphängningsmöjligheter på båda sidor av utrymmet.

Tvättstugan är rymlig med både arbetsbänk, tvättho samt duschhörna. Tvättmaskin och torktumlare från Miele (2017). (Lakanssträckaren ingår ej) Bastun används enbart som förråd och eftersom man gjort rördragningar därigenom i samband med att bergvärmen installerades ska bastun därför ej användas längre.


Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 5 138 000 kr varav byggnadsvärde 2 932 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 29 250 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 18 000 kr/år, försäkring 4 200 kr/år, vatten/avlopp 4 500 kr/år, renhållning 2 300 kr/år, och sotning 250 kr/år.
I posten uppvärmning ingår även hushållselen.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Stadsplan (1949-02-04).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Aprikosen 14.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 plan i souterräng.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1963.

Senaste renovering/ombyggnad: 2007 - Badrummet på nedre plan renoverades av tidigare ägare.
2008 - Taket lades om med ny papp av tidigare ägare.
2008 - Radonfläkt installerades av tidigare ägare.
2009 - Bergvärme installerades
2009 - Badrummet uppe renoverades av fackmän
2013 - Nytt golv i vardagsrummet
2016 - Köket helrenoverades.

Storlek: Boarea ca 164 m², biarea ca 40 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 7 rum, varav 5-6 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Källare. Stomme: Betong och lättbetong. Fasad: Tegel. Takbeklädnad: Papp. Fönster: 2-glasfönster kopplade.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Bergvärme.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 105 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-05-02.

TV- och internetanslutning: TV: Parabol. Internet: Bredband med fiber (Svenska Stadsnät).

Uteplats: Uteplats med trädäck som nås från de nedre rummen.
Från vardagsrummet nås en balkong.
Både uteplatsen och balkongen har sydvästläge.

Tomt: Lättskött tomt med gräsmatta och häck/buskar runt tomten.

Övrigt: Fullmakt säljarförsäkring finns.

Mölndal Toltorpsdalen

Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E6-an.

Planritning