Såld

Villakänsla med härlig trädgård

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Göta Älvsgatan 11

2:a Långedrag Hinsholmen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 398 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 50 kvm
Byggår:
1951
Adress:
Göta Älvsgatan 11,
426 76 Västra Frölunda

Beskrivning

Här finner ni något utöver det vanliga. En härlig flerfamiljsvilla med egen vacker trädgård bara några minuters promenad till havet. Denna väldisponerade tvårummare har genomgående ljusa och enhetliga ytskikt med flera fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljus. Vardagsrummet erbjuder plats för umgänge i goda vänners lag, ett genomgångsrum med plats för förvaring och ett rofyllt sovrum. Den andra delen av bostaden erbjuder ett inbjudande kök i vitt med plats för matbord och ett helkaklat badrum med dusch. I direkt anslutning till entrén har lägenheten en altan med nyttjanderätt och en liten gräsmatta. Perfekt för sköna sommardagar där man kan samlas och grilla. Ett boende för er att trivas i!

Från fastigheten är det bara några minuters promenad ner till GKSS-hamnen och salta bad. I direkt närhet finns även Långedrags värdshus, mysiga caféer och flera matbutiker. En promenad på 15 minuter tar er till färjorna som går ut till södra skärgården.

Bostadens 50 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta några steg ner och kliv in i denna mysiga bostad. I hallen kan ni hänga av ytterkläderna och möblera med en mindre avlastningsmöbel. Väggarna har ljus färgsättning och på golvet ligger praktisk klinker.

Till vänster från hallen kommer ni in i det härliga vardagsrummet. Tack vare gavelläge och två fönsterpartier så har ni här ett fint ljusflöde. Rummet är möblerbart med en större soffgrupp tillsammans med bord och tv-möbel. Väggarna är ljusa och på golvet ligger parkett.

Fortsätter ni vidare in så har ni först ett genomgångsrum med goda förvaringsmöjligheter innan ni kommer in till bostadens sovrum. Där finner ni plats för en dubbelsäng och avlastningsmöbel. Samtliga väggar är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett.

Köket finner ni till höger från hallen. Här har ni goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i både över och underskåp. Inredningen går i vitt tillsammans med ljus mosaik på vägg och bänkskiva i ek. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, integrerad diskmaskin och en kombinerad kyl med frys i vitt. Intill fönsterpartiet har ett matbord för två en given plats.

Det helkaklade badrummet har ni intill hallen. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger mörkgrått klinker. Inredningen består av WC, handfat med vit kommod och ovansittande spegel och en duschhörna med skjutdörrar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 398 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 18,2%. Andel av årsavgift är 18,32715%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 330 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 80 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Älvsborg 100:11.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 01001 .

Våningsplan: Källarplan av 3 våningar.

Byggår: 1951.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 50 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme och direktverkande el.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Canal digital, basutbud med ca 15 kanaler. Ingår i avgiften. Internet: Delat bredband (100Mbit/s). Ingår i avgiften.

Uteplats: Underbar uteplats med trädäck! Sol stora delar av dagen. Uteplatsen framför entrén har lägenheten nyttjanderätt till enligt överenskommelse med föreningen.

Det finns även en gemensam uteplats på föreningens baksida. Här finns bland annat en lekställning.

Bilplats: Parkering finns i anslutning till föreningens fastighet där man kan stå gratis kvällar, nätter och helger. Övrig tid gratis (9-18) 4 h. Garage finns till föreningen, separat kö och kostar 800kr/månad. Kvarteret bakom föreningen finns möjlighet att stå gratis under både dag och natt.

Energideklaration: Energiprestanda 159 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2013-05-23.

Övriga byggnader: Till denna lägenhet tillhör två förråd varav det ena är på hela 10 kvm (ca). Detta rum har ett fönster och har använts som ett extra gästrum vid behov. Föreningen har ett gemensam tvättrum samt extra toalett i trappuppgången. Man når trappuppgången vis en dörr från lägenhetens inre hall.
Cykelparkering under tak framför huset.

Övrigt: Mataffären Coop finns ca 3 minuter bort, promenadavstånd. Spårvagnshållplatsen ligger också väldigt nära, ca 4 minuters gångväg.

Information Förening

Förening: BRF Älvsborg 100. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 5 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: En trevlig mindre förening i ett lugnt och fint område. Den totala ytan är 322kvm där 290 kvm utgör lägenhetsyta och resterande del lokalyta.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomin är stabil. Totala lånebilden hos föreningen ligger på ca 3.670.000kr och räntan på lånen ligger på en låg nivå i dagsläget. Se årsredovisning för mer information.
Ingen planerad förändring av avgiften är beslutad.

Kommande/gjorda renoveringar: Utförda:
Stammar och elsystem renoverades delvis 2006. Säkerhetsdörrar sattes in 2013. Tak och fasad gjordes i ordning 2017.
Kommande:
Översyn av stammar samt fönster inom en 5-årsperiod.

Övrigt: Den ekonomiska förvaltningen har SBC.

Långedrag Hinsholmen

Långedrag med holmarna Saltholmen, Hinsholmen och Ängholmen gör att havet finns nära till hands var du än bor. Samtidigt ligger Göteborgs centrum på behändigt avstånd.

Karaktäristiskt för bebyggelsen i Långedrag är de pampiga och charmiga villorna med tinnar och torn. Dessa har anor från förra sekelskiftet då Långedrag började bli ett område för åretruntboende. På 1800-talet åkte badgäster med ångbåt från Göteborg till Saltholmen. 1907 byggdes Långedragslinjen och året därpå invigdes Saltholmens kallbadhus. Idag är Långedrags bebyggelse en spännande mix av äldre villakvarter, radhusområden, toppmoderna villor och några flerbostadshus.

I området kan man välja bland förstklassiga restauranger med vacker utsikt över skärgården. Utmed Saltholmsgatan och Torgny Segerstedtsgatan samt vid Käringberget hittar man mataffärer, mysiga butiker, apotek och vårdmottagningar. Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg. Frölunda Torgs stora köpcentrum samt Frölunda kulturhus ligger 10 minuters bilväg bort. Långedrag är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och skolor att välja på. I stadsdelen finns också många föreningar inom idrott, musik och kultur. Träningsställen och idrottsplatser finns på nära håll. Skärgården och havet har en central plats, här finns flera småbåtshamnar och fina badplatser. Båtliv pågår året om. GKSS Hamn byggdes redan 1890 och här anordnas seglarskolor och regattor. Från Saltholmen går båtar ut till Göteborgs södra skärgård.

Långedrag inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och stadsnära boende vid havet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning