Snart till salu

Stilsäkert renoverad tvåa med solig balkong

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Kobergsgatan 6

2:a Strömmensberg

Kortfakta

Avgift:
2 552 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 38,5 kvm
Våning:
3/4, hiss
Byggår:
1942
Adress:
Kobergsgatan 6,
416 71 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på karin.corneliusson@lundin.se.

Välkommen till denna kvadratsmarta tvåa som genomgått en totalrenovering där inget har lämnats åt slumpen. En riktig 40-tals pärla med rungande takhöjd, stora fönsterpartier med djupa nischer i sten och vackert välbevarat brädgolv i original. I denna bostad har både kök (2017) och badrum (2019) renoverats i enhetlig stil med detaljer i svart. Socialt vardagsrum där ni kan umgås i goda vänners lag. Från vardagsrummet når ni även balkongen i söderläge. Sovrum med plats för dubbelsäng och god förvaring via två garderober. En bostad som passar såväl singeln som paret. Här är det bara att flytta in och njuta av tillvaron!

Varmt välkomna på visning!

Strömmensberg är ett lugnt och grönskande område öster om city, inte långt ifrån Delsjön, Härlanda tjärn och Skatås med badsjöar, grönområden och motionsspår. Här finns också närhet till matbutiker, restauranger och mysiga caféer. Kommunikationerna är goda och spårvagnen tar er in till city på cirka 10 minuter.

Bostadens 38,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta trapporna eller hissen upp till denna stilrena bostad. Genomgående ljusa ytskikt tillsammans med brädgolv i original. I hallen finns det gott om förvaring för kläder och skor via tre garderober. Ytterligare avhängning för ytterkläder finns direkt till höger.

Vardagsrummet är en perfekt plats för umgänge i goda vänners lag. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord, TV-möbel och ett mindre matbord för den som önskar. Ljust och luftigt rum tack vare generös takhöjd, stora fönsterpartier och vitmålade väggar. Från denna del av bostaden når ni även den trevliga balkongen där ni kan sitta ner och njuta av solens varma strålar under sommaren.

Stilsäkert kök i industrikänsla där det valts gråa köksluckor från HTH tillsammans med svarta detaljer och vitt kakel på vägg. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggd kombinerad ugn/mikro, köksfläkt i svart, integrerad diskmaskin samt en kombinerad kyl/frys i rostfritt. Samtliga vitvaror är av märket Siemens förutom fläkten som är av märket Franke.

Det rofyllda sovrummet ger utrymme för en dubbelsäng tillsammans med övrig möblering. Förvaring via tre snygga garderober där överskåpen fortsätter över dörrkarmen för extra förvaring. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger även här brädgolv i original.

Badrummet renoverades 2019 och går i jordnära toner. Helkaklat med påkostade materialval. Inredningen består av WC, handfat med kommod i ek och belyst spegel, duschhörna med glasvägg samt svart takdusch.

Information Ekonomi

Avgift: 2 552 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,5705%. Andel av årsavgift är 0,57023%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 250 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr och hushållsel 100 kr.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bagaregården 36:13.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1085/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, hiss finns.

Byggår: 1942.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 38,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Uteplats: Balkong i söderläge.

Energideklaration: Energiprestanda 133 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2008-10-31. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Göteborgshus Nr 1. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Göteborgshus nr 1 äger fastigheten Bagaregården 36:13. Den omfattar 132 lägenheter med en sammanlagd boyta på 6780 kvm, fördelade på 16 uppgångar med adresserna Kobergsgatan 2-8, 12-14, 18-30 samt Morängatan 8-12.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har två tvättstugor i källaren, en på Kobergsgatan 6 och en på Kobergsgatan 12. Varje tvättstuga har fyra tvättmaskiner och två torktumlare samt en separat centrifug. Till varje tvättstuga hör också två torkrum. Det innebär att två hushåll kan tvätta samtidigt.
-Bastu i källaren vid Kobergsgatan 26.
-Hobbyrum i källaren vid Kobergsgatan 24.
-Pingisrum i källaren vid Morängatan 8.
-Motionsrum i källaren vid Kobergsgatan 2. Det innehåller två träningscyklar, två roddmaskiner, en "Cross-trainer" och ett "Hemmagym" med diverse lyft-, drag-, böj- och sträckmöjligheter.
-Cykelrum.

Föreningens ekonomi: Föreningen har mycket god ekonomi. En avgiftshöjning om 2 % gjordes 1/1-2018. Detta för att vara rustade för framtida underhåll och räntehöjningar. Föreningen har tidigare inte höjt avgifterna sedan 1997.

Kommande/gjorda renoveringar: Gjorda renoveringar och underhållsarbeten:
Huset byggdes 1942 och moderniserades 1985-86. Då tillkom bl.a nya stammar för el och VVS samt balkonger och hissar.
2004 - Ommålning av fasad.
2007 - Avspolning av avloppsstammar och byte av vissa ventiler.
2010 - Tele2 installerade fiberlan.
2013 - Ventilationen sågs över och ersattes med nya fläktar med modern styrning. Det är inte tillåtet att sätta in egen fläkt i lägenheten.
2014 - Renovering av hissar, fasadarbeten samt översyn av värmesystemet.
2015 - Byte av radiatorventiler.
2016 - Relining av stammarna.
2018 - Målning av gemensamma utrymmen. Renovering av värmesystem.

Framtida underhåll och renoveringar:
2019 - Takrenovering och målning av fasad.
2020 - Renovering entrépartier.

Parkering: Väldigt smidigt område om du har bil då det är fri parkering på gatan alldeles utanför porten.

Föreningen disponerar även över 24 parkeringplatser längs Kobergsgatan. Dessa p-platser har el-uttag för motorvärmare och kostar f.n 200 kr per månad. Alla platser är uthyrda och kön/väntetiden är relativt lång.

Föreningen är även delägare i Strömmensbergs P-platsförening, som disponerar en större parkeringsplats (95 platser, utan eluttag) med infart från Storhöjdsgatan. Platserna kostar f.n 140 kr per månad. Även här är alla platser uthyrda, men omsättningen är större och väntetiden kortare. Kontakta Fastighetspartner för mer information.

TV och bredband: Comhem erbjuder TV och bredband. Bredbandsbolaget erbjuder bredband via fiber i alla lägenheter. De har också erbjudanden när det gäller digital-tv, bredband och IP-telefoni.

Gårdsplats: Föreningen har en väldigt mysig gemensam innergård med grillmöjligheter och lekplats.

Övrigt: Vid badrumsrenovering får du som medlem 10 000 kr i bidrag för utbyte av brunnen. OBS! Endast om hela ytskiktet byts ut och görs av certifierad fackman.
Hemförsäkring bekostas av bostadsrättinnehavaren. Bostadsrätt-tillägg bekostas kollektivt av föreningen.

Föreningen har en egen fastighetsskötare som har hand om bland annat gräsklippning och andra sysslor.

Föreningen har en mycket informativ hemsida:
http://www.gbghus1.nu/.

Strömmensberg

Stadsdelen Strömmensberg, belägen i Göteborgs östra centrum, ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. Via slingrande backar når man upp till höga funkishus i milda, gula toner som sträcker sig mot himlen och bildar områdets karaktäristiska silhuett. Bostadshusen omges av grönskande gårdar och omgivningar.

I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker och i intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker och träningsställen. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner.

Vill man ge sig ut i vidsträckt natur ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Strömmensberg inbjuder till ett behagligt och ljust boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter