Såld

Stilsäkert renoverad tvåa med solig balkong

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennifer Bäck
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kobergsgatan 6

2:a Strömmensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 552 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 38,5 kvm
Våning:
3/4, hiss
Byggår:
1942
Adress:
Kobergsgatan 6,
416 71 Göteborg

Beskrivning

Välkommen till denna kvadratsmarta tvåa som genomgått en totalrenovering där inget har lämnats åt slumpen. En riktig 40-tals pärla med rungande takhöjd, stora fönsterpartier med djupa nischer i sten och vackert välbevarat brädgolv i original. I denna bostad har både kök (2017) och badrum (2019) renoverats i enhetlig stil med detaljer i svart. Socialt vardagsrum där ni kan umgås i goda vänners lag. Från vardagsrummet når ni även balkongen i söderläge. Sovrum med plats för dubbelsäng och god förvaring via två garderober. En bostad som passar såväl singeln som paret. Här är det bara att flytta in och njuta av tillvaron!

Varmt välkomna på visning!

Strömmensberg är ett lugnt och grönskande område öster om city, inte långt ifrån Delsjön, Härlanda tjärn och Skatås med badsjöar, grönområden och motionsspår. Här finns också närhet till matbutiker, restauranger och mysiga caféer. Kommunikationerna är goda och spårvagnen tar er in till city på cirka 10 minuter.

Bostadens 38,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta trapporna eller hissen upp till denna stilrena bostad. Genomgående ljusa ytskikt tillsammans med brädgolv i original. I hallen finns det gott om förvaring för kläder och skor via tre garderober. Ytterligare avhängning för ytterkläder finns direkt till höger.

Vardagsrummet är en perfekt plats för umgänge i goda vänners lag. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord, TV-möbel och ett mindre matbord för den som önskar. Ljust och luftigt rum tack vare generös takhöjd, stora fönsterpartier och vitmålade väggar. Från denna del av bostaden når ni även den trevliga balkongen där ni kan sitta ner och njuta av solens varma strålar under sommaren.

Stilsäkert kök i industrikänsla där det valts gråa köksluckor från HTH tillsammans med svarta detaljer och vitt kakel på vägg. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggd kombinerad ugn/mikro, köksfläkt i svart, integrerad diskmaskin samt en kombinerad kyl/frys i rostfritt. Samtliga vitvaror är av märket Siemens förutom fläkten som är av märket Franke.

Det rofyllda sovrummet ger utrymme för en dubbelsäng tillsammans med övrig möblering. Förvaring via tre snygga garderober där överskåpen fortsätter över dörrkarmen för extra förvaring. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger även här brädgolv i original.

Badrummet renoverades 2019 och går i jordnära toner. Helkaklat med påkostade materialval. Inredningen består av WC, handfat med kommod i ek och belyst spegel, duschhörna med glasvägg samt svart takdusch.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 552 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,5705%. Andel av årsavgift är 0,57023%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 250 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 100 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bagaregården 36:13.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1085/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, hiss finns.

Byggår: 1942.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 38,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Uteplats: Balkong i söderläge.

Bilplats:

Energideklaration: Energiprestanda 133 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2008-10-31.

Övrigt: Lägenheten är registrerad som 1 rok i lägenhetsförteckningen.

Information Förening

Förening: Riksbyggen BRF Göteborgshus nr 1. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 132 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Riksbyggen Göteborgshus nr 1 äger fastigheten Bagaregården 36:13. Den omfattar 132 lägenheter med en sammanlagd boyta på 6780 kvm, fördelade på 16 uppgångar med adresserna Kobergsgatan 2-8, 12-14, 18-30 samt Morängatan 8-12.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har två tvättstugor i källaren, en på Kobergsgatan 6 och en på Kobergsgatan 12. Varje tvättstuga har två maskinparker med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum vardera samt en separat centrifug. Det innebär att två hushåll kan tvätta samtidigt. Det finns även mangelrum.
-Bastu i källaren vid Kobergsgatan 26.
-Hobbyrum i källaren vid Kobergsgatan 24.
-Pingisrum i källaren vid Morängatan 8.
-Motionsrum i källaren vid Kobergsgatan 2. Det innehåller två träningscyklar, två roddmaskiner, en "Cross-trainer" och ett "Hemmagym" med diverse lyft-, drag-, böj- och sträckmöjligheter.
-Cykelrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Föreningen har mycket god ekonomi. På budgetmötet i slutet av september tas beslut om eventuella kommande avgiftsförändringar (2019-09-11).

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Trygg Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Framöver planeras takrenovering (eventuellt även installation av solceller) samt bättringsmålning av fasad ca 2020 och renovering av entrépartier ca 2021.
Gjorda renoveringar och underhållsarbeten:
Huset byggdes 1942 och moderniserades 1985-86. Då tillkom bl.a nya stammar för el och VVS samt balkonger och hissar.
2004 - Ommålning av fasad.
2007 - Avspolning av avloppsstammar och byte av vissa ventiler.
2010 - Tele2 installerade fiberlan.
2013 - Ventilationen sågs över och ersattes med nya fläktar med modern styrning. Det är inte tillåtet att sätta in egen fläkt i lägenheten.
2014 - Renovering av hissar, fasadarbeten samt översyn av värmesystemet.
2015 - Byte av radiatorventiler.
2016 - Relining av stammarna.
2018 - Målning av gemensamma utrymmen. Renovering av värmesystem.

Parkering: Föreningen har 24 parkeringsplatser längs Kobergsgatan. Dessa platser har el-uttag för motorvärmare och kostar ca 200 kr/mån. Alla platser är uthyrda och kön/väntetiden är relativt lång. Dessa platser administreras av RIksbyggen. Föreningen är även delägare i Strömmensbergs P-platsförening, som disponerar en större parkeringsplats (95 platser, utan eluttag) med infart från Storhöjdsgatan. Omsättningen av parkeringarna här är större och väntetiden troligtvis kortare. Dessa platser administreras av Fastighetspartner. På gatan utanför Kobergsgatan 12-30 är det fri parkering med vissa tidsrestriktioner samt även på vissa övriga gator i området.

TV och bredband: Tv via Comhem. Bredband via Comhem samt fiber via Telenor (fd Bredbandsbolaget).

Gårdsplats: Föreningen har en väldigt mysig gemensam innergård med gräsytor, fruktträd, grillmöjligheter och lekplats.

Övrigt: Vid badrumsrenovering får du som medlem 10 000 kr i bidrag för utbyte av brunnen. OBS! Endast om hela ytskiktet byts ut och görs av certifierad fackman.
Föreningen har en egen fastighetsskötare som har hand om bland annat gräsklippning och andra sysslor.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Strömmensberg

Stadsdelen Strömmensberg, belägen i Göteborgs östra centrum, ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. Via slingrande backar når man upp till höga funkishus i milda, gula toner som sträcker sig mot himlen och bildar områdets karaktäristiska silhuett. Bostadshusen omges av grönskande gårdar och omgivningar.

I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker och i intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker och träningsställen. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner.

Vill man ge sig ut i vidsträckt natur ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Strömmensberg inbjuder till ett behagligt och ljust boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning