Såld

Nyrenoverad trea med balkong i Populära Brf Skomakargården

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Fullblodsgatan 1B

3:a Åby

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 066 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 80 kvm
Våning:
1/4, ej hiss
Byggår:
1966-1967
Adress:
Fullblodsgatan 1B,
431 32 Mölndal

Beskrivning

Välkommen till denna totalrenoverade lägenhet om 80 kvadrameter i populära Åby med balkong i härligt läge. Här bor ni ett barnvänligt område med gångavstånd till nya Mölndals Innerstad med restauranger, caféer och affärer samt goda kommunikationer med både spårvagn, buss och pendeltåg.

Lägenhetens 80 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en välkomnade hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i form av en stilren garderob. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Direkt till vänster om hallen finner ni ett av bostadens två sovrum. Här finns det gott om plats för dubbelsäng med sängbord samt en arbetshörna om så önskas.

Nyrenoverat kök med köksinredning som går i trendigt grått. Köket är utrustat integrerad diskmaskin, spishäll, ugn, inbyggnadsmikro samt kyl och frys. Centrerat i köket finns ett stor fönster som bidrar med fantastiskt ljusinsläpp och här har även matbord och stolar sin givna placering.

Vidare in i lägenheten nås vardagsrummet med dess ljusa sällskapsytor. Från vardagsrummet nås lägenhetens härliga balkong. Vardagsrummet kan inredas med soffa, tv-bänk, soffbord samt ytterligare möblemang om så önskas.

Lägenhetens andra sovrum kan inredas med säng och tillhörande möblemang så som byrå eller skrivbord. Rummet passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor.

Bostaden har ett bra badrum med klinkergolv och helkaklade väggar i vitt och grått. Fullt utrustat badrum med wc, handfatskommod med bra förvaring i form av lådor, spegel med belysning samt duschhörna med vikdörrar.

Varmt välkommen till en påkostad lägenhet att trivas i!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 066 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och Bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,6422%. Andel av årsavgift är 0,6422%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 600 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 300 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.
Driften är en ungefärlig uppskattning på en lägenhet i denna storlek och kan variera beroende på förbrukning/avtal.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 51.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, ej hiss.

Byggår: 1966-1967.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 80 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uteplats: Till lägenheten hör en balkong.

Bilplats: Föreningen förfogar över 200 parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar 215 kr/mån utan el och 290 kr/mån med el. Separat kösystem. Det finns även 15 gästparkeringar med en avgift på 5 kr/tim eller 50 kr/dygn.

Energideklaration: Energiprestanda 104 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: Brf Skomakargården i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 174 st lägenheter varav 38 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf skomakargården är belägen i Mölndal och bildades 2007. Föreningen äger fastigheten med adresserna Ponnygatan 2-8 samt Fullblodsgatan 1-7. I föreningen finns 174 lägenheter, varav 38 upplåts med hyresrätt. Det finns även sex lokaler med hyresrätt, varav två för kommersiellt bruk. Föreningen har en ny tvättstuga på gården (november 2017) med fyra stationer som är öppen dygnet runt. Föreningen innehar även flertal cykelrum, förråd, samt en lokal som används för styrelsemöten, Öppet Hus och andra möten som inte kräver tillgång till stor lokal.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick. Det finns inget beslut om någon avgiftsförändring, kontrollerat med styrelsen 2019-01-10.

Kommande/gjorda renoveringar: Installation av nytt portsystem kring gården 2019
Fasadrenovering inklusive ny fasad, fönster och balkongdörrar 2019
Relining av avloppsstammar 2019
Renovering av expedition 2018
Byggnation av grushus 2018
Byggnation av nya parkeringsplatser 2018
Stambyte färskvatten 2018
Renovering av trapphus 2018
Upprustning av innegård 2018
Renovering av entrédörrar 2017
Renovering av lekplats 2017
Renovering av miljöhus 2017
Montering av radonsugar 2017
Byggnation av ny tvättstuga 2017

De underhållsåtgärder som är planerade framöver är att ta ner alla träd vars rötter hotar att skada husens grund samt asfaltering av Fullblodsgatan. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-10-03).

Parkering: Föreningen förfogar över 186 parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar 215 kr/mån utan el och 290 kr/mån med el. Separat kösystem. Det finns även 15 gästparkeringar med en avgift på 5 kr/tim eller 50 kr/dygn.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem (Uppsagt. Föreningen tar i dagsläget in anbud för ny leverantör) och bredband via Banhof (kollektivt bredband), separat avgift 99 kr i månaden för 1 Gbit/s.

Gårdsplats: Trevlig innergård med lekplatser, grönområden och grillplatser.

Övrigt: Se gärna föreningens hemsida www.skomakargarden.com.

Mölndal Åby

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal strax sydväst om Mölndals centrum och med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6/E20 och Söderleden. Stadsdelen består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd ligger Mölndals centrum som har en nybyggd shoppinggalleria med restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet är Sveriges näst största travbana.

I området går flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns det goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För de som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön som bjuder på elljusslingor och badplatser.

Planritning