Såld

Ljus gaveltrea i toppskick med söderbalkong

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennifer Bäck
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kaggeledsgatan 40C

3:a Munkebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 106 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 75 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1949
Adress:
Kaggeledsgatan 40C,
416 73 Göteborg

Beskrivning

Välkommen till en härlig gaveltrea högst upp i huset som präglas av fint ljusflöde från generösa fönsterpartier i tre väderstreck och solig söderbalkong. Lägenheten är i toppskick då den är genomgående renoverad med fina materialval. Trevliga sällskapsytor i öppen planlösning med utgång till balkongen i söderläge och välgenomtänkt och tidlöst kök från Marbodal med vitvaror från Siemens. Två bra sovrum, mycket goda förvaringsmöjligheter i både skjutdörrsgarderob och klädkammare samt modernt helkaklat badrum med tvättmaskin. I anslutning till lägenheten finns ett gigantiskt vindsförråd med snedtak om ca 36 kvm. Bra förening med trevliga grannar, flera gemensamhetslokaler samt god ekonomi med såväl låg belåning som låga avgifter. Ett extra plus är att det är fri tillgång till föreningens gym så man kan skippa dyra gymkort.

På Kaggeledsgatan bor man i ett lugnt område mitt emellan Munkebäckstorget och Östra Sjukhuset. Vid Munkebäcksmotet ligger bland annat ICA Kvantum, fiskbil. Systembolaget, SATS och Circle K. Vid Munkebäckstorget finner ni Coop Konsum, konditori, videoaffär och apotek. Kommunikationerna är goda då det i närheten finns både spårvagn, buss och pendeltåg som till Centralstationen tar cirka 6 minuter och cirka 3 minuter till Partille, Allum. Tycker man om att vara i naturen eller motionera erbjuder Skatås motionsanläggning fina löparspår och vid närliggande Härlanda tjärn och Delsjön erbjuds härliga bad sommartid och skridskoåkning vintertid.

Lägenhetens 75 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med praktiskt grått klinkergolv som övergår i ekparkett och väggar målade i vitt. Här finns plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i både en skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas samt en klädkammare.

Generösa sällskapsytor med ljust gavelläge, fint burspråk samt utgång till lägenhetens balkong i soligt söderläge som vetter mot innergården. Vardagsrummet kan inredas med soffhörna, matsalsbord för stora middagssällskap och övrigt möblemang. Ekparkett och vitmålade väggar.

Tidlöst och genomtänkt utformat kök som renoverades 2014. Svanenmärkt kök från Marbodal med köksinredning i vitt, bänkytor i granit samt stänkskydd i grått stenkakel. Ovan arbetsytorna sitter infällda spotlights. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, självrengörande ugn med flera funktioner, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt självavfrostande kyl med frys. Samtliga vitvaror installerades 2014 och är från Siemens förutom fläkten som är från Thermex. Praktiskt grått klinkergolv och vitmålade väggar. I köket finns även en barbänk i ek med sittplatser och det är öppet mot matplatsen och vardagsrummet.

Lägenheten har två sovrum som är lika stora och har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna eller byrå. Ett av sovrummen har även förvaringsmöjligheter i en garderob med dörrar i spegelglas. Båda sovrummen har ekparkett och väggarna är målade i vitt respektive en behaglig grön nyans.

Ljust badrum som renoverades 2015 med klassiska materialval som grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med vikdörrar i glas samt både handdusch och taksil. I badrummet finns även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från LG som installerades 2019. Det är förberett för att installera en handdukstork om man önskar. Ett fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet. Renoveringen är fackmannamässigt utförd och certifikat finns.

Till lägenheten hör ett stort vindsförråd och en matkällare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 106 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,3229%. Andel av årsavgift är 1,32%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 369 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 119 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 85/1302.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss. Våningsplan 3 av 3.

Byggår: 1949.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 75 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Uteplats: Balkong i söderläge.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 128 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-08-20.

Information Förening

Förening: Brf Segelsömmaren. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 102 st lägenheter och 14 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Segelsömmaren bildades 1948 och består av fem hus med adresserna Ahrenbergsgatan 18-26 och Kaqggeledsgatan 40. Föreningen består av 102 bostadsrätter, varav 90 st tvåor och 12 st treor, samt 14 lokaler. Fastigheten upplåtes med tomträtt, avtalet omförhandlades senast november 2017 och har en löptid på 10 år.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en stor tvättstuga som är belägen i hus nr 22, dessutom finns det tvättstuga i varje hus. I föreningen finns även övernattningslägenhet (Ahrenbergsgatan 18), hobbyrum (Ahrenbergsgatan 26), bastu (Kaggeledsgatan 40), festlokal (Kaggeledsgatan 40) samt ett välutrustat gym med fri tillgång för medlemmarna. Cykelförråd finns i respektive hus. Även MC är tillåtet att förvara i cykelförråden, dock max 3 st per förråd. Till lägenheterna ingår vindsförråd samt matkällare. Behövs mer förrådsutrymme finns det förråd att hyra.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Primär Fastighetsförvaltning. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-05-08).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2019. Föreningen överväger solceller samt att installera el/laddstolpar, inga beslut är tagna.
Inom de närmsta åren planeras byte av garageportar samt byte av stuprör.
Utförda renoveringar:
1980-talet Stambyte
2005 Fönster- och balkongdörrsbyte.
2006-2007 Säkerhetsdörrar och postboxar installerades, i samband med detta målades trapphusen om.
2008 Separat bredband installerades.
2009 Målning tvättstugor samt OVK.
2010 Nya porttelefoner installerades.
2013 Byggt en uteplats med grillmöjligheter.
2016 Byttes entrédörrar.
2017 Byggt ett gym samt bytt fönster i källarlokalen.
2018 Nya källarfönster. Bredband från A3 ersätter Telia. Gym.
2019 Nya källarfönster (alla är bytta). Asfaltering av garageinfart, utanför hus 40 och intill parkering, målning av skorsten hus 40. Samma år utfördes även en OVK och man upprättade en ny underhållsplan.

Parkering: I två av föreningens hus finns garage, totalt 8 garage. Föreningens parkering är belägen i hörnet Torpagatan - Kaggeledsgatan, totalt finns 45 parkeringsplatser. Kostnad för parkering är ca 115 kr/månad och garage ca 250 kr/månad. Kötiderna varierar beroende på omsättning så svårt att säga kötid. Om du vill sätta upp dig på kölista för garage eller p-plats, kontakta styrelsen.

TV och bredband: Tv via Comhem och fiberbredband via A3, ingår i avgiften.

Gårdsplats: Gemensam uteplats med grill och trädäck.

Övrigt: Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Munkebäck


Munkebäck är beläget i Göteborgs östra centrum, omgivet av vackra naturmiljöer. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består både av höghus, landshövdingehus och av villaområden.

Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett gott utbud, här finns mataffärer, butiker och restauranger. Torpavallens handelsplats ligger vid Munkebäcksmotet, ett köpcentrum med ett stort utbud av shopping, träning och service.

I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. Munkebäck har flera aktiva föreningar inom exempelvis fotboll och innebandy. Det finns gott om förskolor och grundskolor att välja på, både kommunala och fristående.

Vacker natur finns på nära avstånd. Delsjöns naturreservat är ett vidsträckt grönområde med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. För Munkebäcksborna ligger Härlanda Tjärn närmast till hands. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Cykelvägar och goda kommunikationer i området gör att Göteborgs city lätt nås med cykel, buss eller spårvagn.

Munkebäck inbjuder till ett behagligt och centralt boende nära naturen.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning